Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Patisss

kreska w tescie ciążowym widoczna jedynie pod światło

Polecane posty

Właściwie nie wiem jak zacząć, aby nikogo nie urazić swoimi spostrzeżeniami i być dobrze zrozumianą. Jestem mamą od kilku lat ale z różnych powodów kolejna ciąża byłaby dla mnie dramatyczna. Stąd też moje paranoiczne lęki związane z spóźniającym się okresem. Tak było też ostatnio, kiedy to przyszedł czas miesiączki i nic. Zakupiłam więc test ciążowy (płytkowy) i wykonałam go bodajże w drugim dniu spodziewanej miesiączki, z tymże nie z pierwszego, porannego moczu. Wyszedł negatywnie. Moja radość nie trwała jednak długo ponieważ (łamiąc zasadę odczytywania testu tylko do 5 minut) coś mnie tknęło aby spojrzeć na niego jeszcze raz pod sam wieczór i ...no cóż, coś tam mi się przewidziało ;) Światło żarówki dawał efekt cienia w drugim okienku. Narobiłam alarmu i w tym samym dniu pobiegłam po kolejny test, który postanowiłam zrobić rano. Zrobiłam pełna strachu o wynik i co sio okazało? Kreski nie ma. Po kilku dniach opowiedziałam o tym koleżance farmaceutce, która stwierdziła że często kobiety mylą się w odczycie. Budowa testu jest ponoć taka, że w miejscu gdzie ma zajść reakcja z owym hormonem hcg jest naniesiony paseczek z jakimś tam nazwijmy to"preparatem" który czasem wydaje się po prostu lekko błyszczeć. Postanowiłam poruszyć ten problem tutaj bo tak kobiety pragnące maleństwa, jak i te które jeszcze nie są gotowe na ciąże mogą oszczędzić sobie stresu. Oczywiście kreska może być oznaką ciąży ale nie popadajmy w paranoję ..nie każda!

Gość rtyregdf
kurwa twoje wypociny mogłaś zamknąć w trzech linijkach pomijając niepotrzebne informacje np. nikogo nie obchodzi że się cieszysz, jaką masz żarówkę, co myślisz o budowie testu itd.

Gość baby_są_tępe
jak deska do sera. kurde, jak można być takim tępym. faceci odkrywają nowe prawa naukowe, budują maszyny, tworzą dzieła sztuki a tępe baby nie potrafią nawet sprawdzić z prostego (prostackiego) testu, czy są w ciąży, czy nie!!!!! ale faktycznie, do rozkładania nóg nie trzeba mieć mózgu./

Gość aneczka1711
Widac ze tak tylko wypowiadaja sie faceci co nie maja zielonego pojecia o tych sprawach

autorko! test odczytuje sie tylko i wylacznie w wyznaczonym czasie na ulotce potem wynik moze byc falszywy!

Do Pana od maszyn ;) Widzę, że nic Pan nie wie o problemach kobiet.. a kłopot z odczytaniem testu ciążowego nie świadczy o moim braku inteligencji. Poza tym idąc pańskim tokiem rozumowania - nie chcę widzieć tych waszych konstruktorskich wypocin patrząc na te wszystkie porozrzucane brudne skarpetki w waszych sypialniach i zdając sobie sprawę z waszej nieumiejętności rozróżniania kolorów tak? :) ...

Gość w ciąży
też będziesz pod światło

Nie chce ćię martwić ale moja siostra dwa miesice temu miała ten sam problem co ty poszła do lekarza i niestety okzło się że ta kreska była taka niewyraźna dlatego bo to ciaża poza maciczna... Bardzo chciała to dziecko ale niestety musiała iść na czyszczenie... Ale może z tobą bedzie inaczej ona robiła 3 testy i wszystkie wychodziły tak samo kup jeszcze inny test jak wyjdzie to samo idz do lekarza...

Gość u mnie testy wycodziły tak sam
o i okazało się że jednak jestem w ciąży. po prostu ciąża była jeszcze bardzo wczesna i za mało było hcg żeby odrazu wyszedł pozytywny

Gość u mnie kreska
tez byla ledwo widoczna, widzialam ja tylko pod swiatlo. Teraz moje malenstwo ma 3 miesiace :)

Gość gość
u mnie tez była kreseczka pod światło i okazało sie że jestem w ciazy a nasz malusz ma juz 13mc

Gość gość
Po co wypowiadają się tu ludzie, którzy nie mają nic do powiedzienia...????? Nie rozumiem tego- nie ciekawi Cię tamat, nie znasz się, nie wiesz, nie masz nic mądrego do powiedzenia- zamknij gębę i idź oglądać jakiś durny serial lub w przypadku facetów siadź w fotelu z piwem i pilotem w drugiej ręce. Niestety anonimowość w internecie prowadzi do tego że na forum może się wypowiedziec każdy debil, tylko po to żeby napisać cokolwiek,tak, jakby chciał/chciała udowodnić umiejętność składania kilku sylab razem, choć i nie w każdym wypadku to wychodzi. Żałośni jesteście. Proponuję zająć się czymś, co spowoduje rozwój części mózgu odpowiadającej za myślenie. Do widzenia "państwu" ....

Gość kreska tylko pod światło

witam robię testy ciążowe i pojawia się tylko lekko widoczna kreska pod światło tak normalnie jej nie widać ja już wariuje z tego pragnienia bycia mama