Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miska25

Płatności Allegro - pomocy!!!

Polecane posty

Gość miska25

Witam Wszystkich! :) Mam takie pytanie.. 12 dni temu kupiłam rzecz na Allegro i osoba która była sprzedającym nie miała konta bankowego więc zaproponowała żebym wpłaciła jej pieniądze właśnie poprzez Płatności Allegro na przekaz. Zrobiłam to odrazu po wygranej aukcji. Dostałam meila od Allegro, że wszystko przebiegło prawidłowo. Po kilku dniach napisałam do sprzedającego '' czy pieniądze juz dotarły? '' i '' kiedy zostanie wysłana rzecz którą kupiłam ?! '' sprzedający po 2 dniach odpisał, ze musi czekac do końca miesiąca na te pieniądze.. Wcześniej nie może wysłać mi paczki dopuki nie odbierze wpłaty ode mnie. A teraz moje pytanie : Jak długo to trwa? czy naprawde trzeba czekac az 2 tyg jak Allegro w jakiś sposób dostarczy te pieniądze?? jak to sie wogule odbywa??? Jeśli ktoś wie to bardzo prosze o odpowiedź bo dzis juz mamy 1 paż a sprzedający sie nie odzywa, paczki jak nie bylo tak nie ma ..

Gość pieniadze sa od razu
i on powinien dostac taka informacje od razu, ze ktos wplacil. A nawet jesli nie to juz sie miesiac skonczyl. Naopisz wiec dzisiaj do niego i zapytaj. Ale napisz za posrednictwem allegro - zeby byl dowod :)

Gość miska25
problem w tym, ze jak pisze do sprzedajacego meile wogule nie odpisuje .. po dlugim czasie raczy napisac '' jeszcze nie ma kasy '' próbowalam zadzwonic ale nr ktory podany jest w Allegro jest nieprawdziwy ..

Gość miska25
Ale na przekaz idą chyba jednak torszke dluzej .. ?? ja kto wogule jest ? listonosz przynosi je do domu? czy moze odebrac gdzies w banku ?

Gość pieniadze sa od razu
to w koncu byl przekaz czy Platnosc allegro? Skoro dostalas maila to znaczy, ze pieniadze juz sa. Gosc Cie kreci.

Gość miska25
wplacilam pieniadze przez platnosci Allegro. Ale skoro ta sprzedajaca nie ma konta wiec dostanie je na adres domowy. Tylko zastanawiam sie jak .. ?

Gość afasdfas
sprzedawca pewnie nawet nie przeczytał jak obsługiwać PA. :o powinien od razu po otrzymaniu maila że wpłaciłaś wysłać przedmiot a jak ty go otrzymasz (wylicytowany przedmiot) to on wtedy powinien kasę dostać. tak to działa. 🖐️

Gość miska25
o jezu :( to co mam zrobic skoro sprzedajacy sie nie odzywa :(

Wydaje mi się,że płatność od allegro jest zaksiegowywana dwa trzy dni-więc po upływie tego czasu już Ty jako sprzedający powinieneś dostać tę kasę od allegro

a swoją grogą (tycz.miska25)to troche dziwny sprzedajacy nie posiadający konta...

Gość grubaska :)
musisz zlecic wyplate na swoim koncie allegro ,to ze ktos przelal to nie wszytsko ,ida maks jeden dzien