Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JolkaFasolka

powiekszony jeden migdał

Polecane posty

Gość JolkaFasolka

Witam mam powiększonego i to o duzo jedno migdala ... prawego ... bardzo boli przy dotykaniu , jedzeniu , mowieniu i przelykaniu sliny ... sa jakies sposoby na to ?? oprocz antybiotykow ... pojutrze mam roczek coreczki i chcem aby to przeszlo ... pomocy

Gość JolkaFasolka
prosze o pomoc

Gość do autorki....
Jeśli to nie węzeł chlonny cię boli (też bywa powiększony i widoczny jest na szyi, po uniesieniu głowy do góry), tylko midał, to masz prawdopodobnie jednostronną anginę ropną, ale nie wiadomo, bo drugi migdał może za jakiś czas także się powiększyć.

Gość JolkaFasolka
w sumie jak podniose glowe to widac taka gulke ... bardzo boli ...

Gość do autorki....
W tym wypadku, jedynym najbardziej odpowiednim lekiem będzie antybiotyk. Samo raczej nie przejdzie, do tego stanowi zagrożenie dla innych organów. Na płukanki (nie gorące, ale ciepławe) jest już za późno, choć póki nie masz antybiotyku są bardzo wskazane.

Gość JolkaFasolka
kurcze aż śliny nie mogę przełknąć tak bardzo boli ... az normalnie plakac mi sie chce ... a czasem łzy same płyna bo tak boli ..

Gość do autorki....
Plukanki z soli (ok. 1/4 łyżeczki na szklankę wody), z szałwii (mała łyżeczka na szklankę wody), Płukanki mają mieć temperaturę ciała !!! Ale to nie jest panaceum na twoje dolegliwości, płukanki tylko wspomogą leczenie, ale na powrót do zdrowia, to za mało.

Gość Nie przejdzie samo
do ............dziubekkk...........komedia......ssanie tabletek na ropne gardło?! Po co ty się w ogóle wtrącasz, jak nie masz zielonego pojęcia o co chodzi. Nie chcę cie obrażać, ale większego głupola, to chyba nie widziałam i nie słyszałam.

Gość Monilove
czy zna ktos jakies domowe sposoby na leczenie anginy wirusowej?? tzn. tak mysle , bo jeszcze moge przelykac, mam goraczke ale nie przekracza ona 38 , tylko wyraznie przekrione luki i gardlo, oraz powiekszona jedna strona... a gdy jestem w zimnie czuje sie duzo lepiej... dziwne, ale najprawdopodobniej to angina wirusowa.... prosze o pomoc