Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinomankaalezafriko

oglądnęłam dziś film NÓZ W WODZIE

Polecane posty

Gość kinomankaalezafriko

co sądzicie o tym filmie? Film jak film - no faktycznie mogli nakręcić to w kolorze. A co sądzicie o zakończeniu? Co - tak siedzą w tym aucie na tym zakręcie i nic?

Gość Ewaldi
chyba nie dokładnie oglądałaś albo nic z tego filmu nie rozumiesz

Gość kinomankaalezafriko
No a co mam rozumieć - szkoda, że czarno biały. Filmjest ciekawy o tyle, ze MIĘDZY INNYMI po tym filmie chyba Polański wyjechał do Hollywoodu (dostał nominację do Oskara, nie?) I chcieli żeby nakręcił remake ze sławami. Ale odmówił. Ha! Odmówił - czemu? No w sumie to mu też dało w tyłek w tym Hollywoodzie - bo w sumie takie rozczarowanie - po coś ty obwiesiu jeden tu w ogóle przyjechał. Nie uważacie?

Gość kinomankaalezafriko
No to co mam niby rozumieć z tego filmu, co? Tylko też to takie bahledowskie - nie potrzebuję kasy czy co? Dziwne. W końcu przyjechał do Hollywood, chciał cś kręcić a za co? No to nakręcił Dziecko Rosemary i miał kurde Dziecko Rosemary - w życiu też :(

Gość wsiewołodia golodupcew
taki powolny ten film jakis o żólwikach chyba , nie ma samochodowych pościgów ani się chlopacy nie szczelają. wogóle czarno-biały i muzyka taka fałszująca jakaś. nie to co filmy ze stallone sylwkem

Gość kinomankaalezafriko
Najlepsza jest ta zabawa co mam zrobić z tym fantem , którego mam na myśli. Boże - tacy inteligentni a kart do gry nie wzięli. Bierki za to wzięli - Nie mogę :(

nakręcił "pianistę" a to film wprawdzie o Żydach ale nie prtzedstawiający żle Polaków ani wspaniale Żydów. i tym chyba w USA podpadł....

Gość kinomankaalezafriko
Ani kart ani książek - a taka inteligentna ta Krystyna. Już lepszy dziennikarz - miał radio i koniec.

Gość kinomankaalezafriko
Ja widziałam pIanistę w kinie. Nie ma go na youtube. Bardzo pamietam koniec - żenujący jak dla mnie. I w ogóle stwierdziłam, że Zydzi nie mają honoru za grosz po tym filmie. Co to - w Izraelu nie mają pianin? Najwyraźniej. Albo we Francji. Nie to , że Szpilmana skresliłam, ale po takich przeżyciach nie wyjechać to trzeba być gniotem. Ja już nim jestem :(. W ogóle cały ten Oskar... enigmatyczny. Ale zawsze Zyd da Żydowi nagrodę , nie? Ale co ten film ma za sens to nie wiem. Już lepsza Lista Szindlera - jak dla mnie. Co Spielberg to Spielberg. MOJE ZDANIE.

Spielberg przynajmniej nakręcił film , w którym ukazał epizodycznie Polaków raczej w złym świetle a ratowanie Żydów przedstawił jako zasługę ich samych. czym zasłuzyl się dobrze swiatowemu kongresowi Żydów w kontekście roszczeń wobec Polski. im nie w smak jest rozglos o zasługach Polaków ratujących Żydów. których to oni w czasie 2 wojny św. nie wpuścili do USA tych biednych z Europy

dlatego gdyby Spielberg przeleciał całe nawet przedszkole to i tak uniknąlby kary.

Gość kinomankaalezafriko
Film Spielberga daje do myślenia, ale zawiera jakąś myśl optymistyczną jeszcze dla mnie, że WARTO COŚ ROBIĆ , a Pianista zawarł dla mnie myśl, że wszystkim rządzi ślepy los. Może to jest różnica między Niemcem Szindlerem, a polskim Żydem, który nie wiem... tak jakby oszalał. Dosłownie :( I wszystko takie szalone. A u Spielberga nie. Może warto sie wziąć za Niemców - w sensie przyjrzeć im się lepiej. Mnie zastanawia jeszcze jakie będą dalsze losy farela po Bachledzie. W Hollywodzie. Na pewno powinien wystąpić w jakiejś superprodukcji i dostać Oskara - w czymś mrocznym (byle nie Mroczne Widmo) ale na pewno tak sie nie stanie. Jakieś nagrody mu dadzą i każą spieprzać do domu. Jedynie, że go nie wyleją za to dziecko. I tak miałeś gościu szczęście - mu powiedzą. I tyle pewnie :(

Gość kinomankaalezafriko
Co on może teraz zagrać - jak uważacie? Jakiegoś erotomana pewnie. A powinien zagrać cos naprawdę ala w PLUTON powinni go dać. A pewnie go dadzą do jakiegos remaku Polańskiego NÓŻ w wodzie. No ale zawsze lepiej niż Ondline z ...Bachledą, nie? Ale w sumie reżyser to filmy wojenne , nie? Sceny batalistyczne, wielkie pieniądze. Wtedy reżyser powinien dostać nagrodę - i tak dostali nominacje Kawalerwicz, Hoffmann (do oskara) no i Polański za... i tu chciałoby się napisać za POTOP. Nie - za NÓŻ W WODZIE. Nie mogę - jakie te Żydy są daremne, nie? :(

Gość kinomankaalezafriko
No ale powiedzcie sami - Szpilberg coś robił. Robił, robił, robił - spisywał Zydów i ich ratował, nie? A jak sie uratował SZPILMAN? CUDEM. No normalnie co kraj to obyczaj - MOJE ZDANIE. I tyle. Nic nie robił, żeby sie uratować - tunelu nie wykopał, list nie spisywał. NIc - grał na pianinie. bez sensu :( No to w Polsce został i tyle, ale... czy o to chodzi w życiu, żeby czekać na cud? Jaka stąd płynie nauka? Tzw. morał. Czekaj na cud i on nastąpi , dosłownie. Pochwała CUDU nad Wisłą to jest i tyle. Kolejnego.

nie będę się wdawać w dyskusję merytoryczną ale kurna! co to za dziwoląg? oglądnęłam???!!??? OBEJRZAŁAM, do k... nędzy, OBEJRZAŁAM

jakby sie tak ujarac lub opic i w tym stanie film obejrzec to pioanista toz to niezła komedia jest. nawet lepsza od przesmiesznego filmu : 'ucieczka z Sobiboru"

Gość kinoalezafriko
A ja sie nie wdaję w błędy słownikowe bo nie jestem polonistką i tylko sie zastanawiam jak umotywowano nominację dla NOŻA W WODZIE. Bo to w sumie takie pierdoło. Ja rozumiem tylko historyczne ew. baje z jakiegoś kraju - no coś z elementami kultury, biografie. NÓŻ W WODZIE - za zdjęcia to mógł dostać nagrodę, ale reszta? I aż nominacja?

Ewo.. 33 Czy jak pisałaś powyższy post pierdziałaś, stukając to z capslockiem? :classic_cool:

Gość kinomankaalezafriko
Nie przejmujcie się Ewą 33 . Jest głupia. Ale co będzie dalej? Bachleda na pewno wróci... a Farel...czy dostanie kiedyś Oskara? Jak się nie da wciulać w kolejną debilną rolę to może go obsadzą w jakiejś superprodukcji. W sumie życzę mu tego - spełnienia marzeń. PS. Ble nie znowu o Zydach :(

To bycie Polakiem nie zobowiązuje do znajomości języka polskiego? Trzeba az studia kończyć wg was, żeby umieć poprawnie sklecić zdanie? O ile dobrze pamiętam, to odmiany czasowników uczą sie dzieci w V-VI klasie podstawówki. Jeszcze jej nie zaliczyłyście?

Gość kinomankaalezafriko
Wiecie co? Zobaczcie jak życie się powtarza - Bachleda wyjeżdżając do Niemiec z Polski miała na koncie TYLKO 1 rol e- Zosi. Wyjeżdżając z Hollywoodu znowu ma tylko 1 rolę - syreny. To nawet śmieszne nieco. Może czas pomyśleć o jakimś biznesie i rzucić pierdoły? Ale jak znam zycie już ją wciągnęło... tylko czy to się jej będzie opłacać? Jak uważacie?

Gość dobrze ze wyjechala
bo w polsce by zostala podstarzala galerianka

Gość kinomankaalezafriko
Czasem sie zastanwiam po co powstają filmy takie jak Ondline. Ale raz - są względnie tanie - miłość zawsze jest tania, dwa - Jordan chyba chciał mieć film z krajobrazem i wybrał sobie Irlandię. No i zaliczył Farela jak jeszcze nie był taki drogi. Teraz pewnie znowu będzie kosztował krocie. A przecież powinien mieć film z tym debilem bo też z irlandii i z Dublina na dodatek. A co tam robiła Bachleda? Znowu była tania i wielka - jak Zosia. No ale to nie był Wajda :( I tyle. Teraz wszyscy mają na sumieniu Zosię. Niby. Ale czy aby na pewno? Nie wiem.

Gość kinomankaalezafriko
Urobią ją tam jak należy żeby jakoś wyglądała z tym dzieckiem Farela bo przecież już wszyscy wiedzą, że Farel ma nowe dziecko. Z jakąś polską kretynką, no ale która normalna by go chciała. W każdym razie jakoś musi wyglądać, a co będzie robić dalej robić jej sprawa.

Gość kinomankaalezafriko
Ale powiem wam, że - tak sobie dziś myślę - po tym Holokauście tak W PRAKTYCE Zydzi nie nauczyli się niczego. No niczego. Począwszy od faktu,że tu się szwendają i rządzą. Chyba najbardziej ze strachu. I nic nie robią tylko się boją jak dla mnie. Mnie to chyba przeraża najbardziej - jak można rządzić kierując się strachem. No bo rozumu w całości ani za grosz - nie wiem :( Niby jest jakiś rozum, ale ...w sumie jedynie strach o swoją dupę i o spokój - ogólnie. Tyle. Czy to wystarczy by ich szanować? Dla mnie nie. A poza tym są wredni, złdoziejscy, obłudni, zakłamani, zdzierscy i okrutni jak zawsze. Jak się to skończy? Kto to może wiedzieć...

ale antysyjamizmem pojechane....

Gość kinomankaalezafriko
i powiem wam MOIM ZDANIEM bardzo dobrze jak się Polaków pokazuje źle. Bo taka jest prawda. jakaś Irena Sendlerowa co wyratowała 2500 ludzi, a gdzie polscy księża? To ksiądz polski powinien tylu uratować jakby oni byli coś warci (jak nie uratował tylu polski ksiądz to nie są). A całe społeczeństwo powinno być pokazane źle bo nie mają oleju w głowie i nie potrafia rozwiązać kwestii żydowskiej raz na zawsze. W Niemczech na przykład Żydów nie ma i jest spokój. A gdzie indziej już knują i kombinują, a najbardziej we francji i tam gdzie mówią po francusku - na kontynencie oczywiście. Może ich Pan Bóg stamtąd wyrzuci. No czemu żaden polski ksiądz nie wyratował 25000 żydów. Ale jest antysemityzm , a Zydów tu pełno i połowa ich kocha, a połowa nienawidzi. Bez sensu. No to albo ZA albo PRZECIW. Ja jestem przeciw. Nie to, że jestem antysemitką, ale Zydzi z Polski won :( I tyle. To jest mój pogląd. A pierwszy Michnik.

Gość kinomankaalezafriko
Ale powiem wam tę irenę Sendlerową to też dla mnie zrozumieć ENIGMA. Widzę w tym tylko propagnadę prożydowską i tyle. W sumie jeszcze by sens miało jakby Żydówka ratowała swoich, a to CÓRKA LEKARZA zamiast pomagać rannym to ona pomagała...ZYDOM. I teraz nazywa się SENDLER co wskazuje, że jest Żydówką. Może wyszła za Żyda? No to powinna się nazywać Krzyżanowska-Sendler. Boże - oczywiście z Warszawy Irena Sendler - kto to nakręcił? I takie cioły tu rządzą :( A propaganda? Lenin i Stalin lepszej nie mieli. I ja tu mam żyć? Ale jak :( Nie da się - no nie da się. A Zydzi mną rządzić nie będą wiecie. Bo są warci pieca. Mądrzy Żydzi, mądrzy Żydzi. Ale którzy? :(

Gość kinomankaalezafriko
Jak córka lekarza słuchajcie może NIE WSPÓŁCZUĆ ofiarom wojny? A co ta kobieta robiła w czasie powstania warszawskiego? Gdzie wtedy była? Chyba jej wstyd, że zwiała wtedy i dlatego nie ma 2 nazwisk. Takich kretynek na świecie jest pełno obawiam się. I tyle :( I mącicielek w głowie. Ten film wskazuje na to, że nic sie w życiu nie opłaca oprócz ratowania dupy Zydom. O tak - zwłaszcza mnie się to opłaciło. I dlatego każdy normalny ma ciotkę Irenę Sendlerową w dupie. DZIECI IRENY SENSLEROWEJ - mam nadzieję, że ma choć 1 swoje. I tyle wam napiszę :(

Gość kinomankaalezafriko
Jeszcze sie wracam bo nie miałam pojęcia, że Irena Sendlerowa już zmarła. W zeszłym roku. Najchętniej by ją odkopali jak widzę. Co ona taka sławna sie po smierci zrobiła, nie? Myślieli, że 100 lat zwiekuje pewnie i 10 wiosen a tu wzięła i umarła. No nic. Miejmy nadzieję, że ta sława z piekła nie idzie. Bo tak sobie nazwisko zmienić, a nie pisze co zrobiła jeszcze prócz tego ratowania dzieci żydowskich. A jak połowę uratowała niepotrzebnie? Jaki ona w ogóle miała zawód - pracownik socjalny. No a Polacy wtedy biedy nie mieli? Wszystko bez sensu. Mnie by olała i poszła ratować Zydów - no to naprawdę wielka zasługa. Warta kopa w tyłek jak dla mnie :( Ale umarła - mówimy albo dobrze albo wcale. Podstawowa zasada.