Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość długo jezdzi

4ro latek w spacerowce-czy to przystoi?

Polecane posty

Gość tu autorka do szlachcianki
zacytuj w ktorym m-cu byłam chamska? podziekowałamładnie wyzej za wypowiedzi i tyle napisz gdzie bylam chamska-prosze

Gość chyba ze ten post Cie zabolał
jestem autorka i wczoraj wyraznie napisałam ,ze mam na uwadze JEDYNIE "spacery" a raczej wyjazdy dalsze i te bardziej obciazone zakupami czy tez bagazami- nie ma auta i sorki ale nie wyobrazam sobie jeszcze bez wozka np jechac do zoo pociagiem i potem po wrocławiu sie tułac z dzieckiem na piechote (chodzi tu tez w duzej mierze o czas) wozkiem szybciej niz na nozkach czy ja gdzies pisałam ze nie chodzi w ogole tylko wozkiem jezdzi? temat sie wzioł stad ze mi sie wydaje długo jednak okolicznosci zmuszaja do korzystania z wozka ale widze ze pisza same zmotoryzowane mamuski co pewno tyłki w limuzynach z dzieciakami woza (i dlatego ich dziecko w wozku nie jezdzi) no a ta co po górach chodzi to juz w ogole 3 latka w gory? moze jeszcze na Rysy? czytajcie kolejnym razem ze zrozumieniem a nie rzucajcie sie na człowieka od razu

no właśnie my od niedawna mamy dopiero auto i naszczęście na zakupy lub gdzieś dalej nie musimy już drałować na nóżkach.nie wyobrażam sobie,żebym mogła ciągnąć czteroletnie dziecko za sobą na zakupy,zwłaszcze,że nie mamy całego dnia na to i czas nas goni.to męczące dla dorosłego a co dopiero dla małego dziecka.co innego jak się idzie na spacer,tu nie ma pośpiechu i idziemy powoli,spacerujemy. też używałam długo wózka.

Gość tak zebys wiedziala
3 latka w gorarach . dziecko bylo w Polskich górach w Tatrach i zaliczylo miedzy innymi Trzy Korony - o ile wiesz gdzie to w ogole jest . i nikt nie musial jej nosic na rekach - szła sama , robilismy tylko czeste przerwy na odpoczynek . nie marudzila , byla wrecz zadowolona . a ty sobie woz tego 4 latka ktory po 20 min sie juz meczy . twoje dziecko nie ma w ogole kondycji ! i po co sie pytasz na tym forum jak masz juz swoje zdanie na ten temat - po co zakladasz ten topik ? zeby sie pochwalic ze robisz z dziecka kaleke ? co chesz sobie udowodnic na sile ?

Gość nina2112
Ludzie będą się zastanawiali, czy to dziecko jest niepełnosprawne

Gość a co do zakupow
to moja 3 letnia corcia chodzila zawsze ze mna na swoich nozkach - codziennie 20 min w jedna strone i 20 min w druga strone ( do tego około 15 min w sklepie ). ja nioslam zakupy a dziecko szlo zadowolone obok mnie . nie wiem co to za tragednia isc z dzieckiem na zakupy bez wozka . robicie z dzieci kaleki - a pozniej na WF nie bedzie mialo sily przebiec najkrótszego dystansu - szkoda gadac !

do tak zebys wiedziala,sama piszesz,ze robiliscie czeste przerwy,wiec twoje dziecko tez sie meczy jak kazde inne.tylko,ze jest roznica jechac na wycieczke i spacerowac,a jechyac zalatwic sprawy np w urzedzie czy tak jak ja chodzilam kawal drogi po zakupy w 40stopniowym upale ,bo mieszkam we Włoszech.niestety wtedy zazwyczaj nie ma czasu na odpoczynki.wiec ja bralam wózek,kiedy moje dziecko sie zmeczylo,siadalo na wózek.

Gość 4 latek w wozku
to tragedia ! moja corka w tym wieku to juz sama jezdzila na rowerze bez bocznych kolek !

Gość tu Szlachcianka do autorki
wcale nie twierdzę, że byłaś w którymś miejscu chamska:D czytaj ze zrozumieniem;) aha, i może odpowiedz wreszcie jak długo zamierzasz dziecko wozić w spacerówce i jak rozwiążesz sprawę zakupów, gdy dziecko osiągnie wiek 5 lat i więcej?

Gość szlachcianka-cytuje ciebie do
a ja się w dalszym ciągu pytam: czy za 2-3 lata też będziesz woziła go wózkiem na zakupy? i w ogóle nie rozumiem po cholerę zakładałaś taki topik, skoro wszyscy, którzy cię krytykują są według ciebie chamscy?

Gość tak zebys wiedziala
ale idac po gorach dla organizmu jest to wiekszy wysilek niz isc po plaskim podłozu . byc moze nigdy nie bylas w gorach i nie wiesz jaka to roznica !

Gość czytami czytam
i chyba mylicie posty autorki z innymi wpisami jej dziecko sie nie meczy-ona je wozi zeby bylo sprawniej,szybciej,wygodniej ja nie doczytalam zeby jej dziecko sie meczylo a wy na nia najezdzacie

Gość jak widac autorko
ciezko ci sie przed sama soba przyznac ze zrobilas z dziecka kaleke !

no właśnie po co zakładałaś ten topik,my Polacy niestety już tacy jesteśmy,zbytnio przejmujemy się opinią innych.a ja tam mam gdzieś wasze opinie i jak bełde miała drugie dziecko tez bede brała wózek.

"i w ogóle nie rozumiem po cholerę zakładałaś taki topik, skoro wszyscy, którzy cię krytykują są według ciebie chamscy? " mój cytat, wcale nie twierdzę, że jesteś chamska . "wszyscy, którzy cię krytykują są według ciebie chamscy" - przeczytaj to jeszcze raz ZE ZROZUMIENIEM. nigdzie nie napisałam, że jesteś chamska.

szlachcianka do autorki: autorko, zrozumiałaś już ten tekst? dobra, biję się w piersi, czytając jeszcze raz twoje wypowiedzi nie piszesz, że jesteśmy chamskie, musiałam cię z kimś pomylić. przepraszam. teraz ty mnie przeproś bo też mnie z kimś mylisz, nie napisałam nigdzie, że jesteś chamska. ponawiając pytanie odnośnie twojej sytuacji: co z tymi zakupami za kilka lat? dalej wózek?

Gość nina2112
Synek mojej koleżanki ma niecałe 4 latka i ona nadal wozi go w wózku. Zdarza się, że ludzie pytają, czy to dziecko jest niepełnosprawne:/

Gość kupi sobie auto i bedzie
dupe wozic i nie bedziecie sie smiac ze wozi dziecko we wozku

do tak zebys wiedziala,uwierz mi,ze tu gdzie mieszkam ja nie ma praktycznie plakiego podloza.dookola same gory,wiec wybacz mojemu dziecku,ze sie meczy idac pod gorke na zakupy.dobrze,ze spowrotem z gorki mamy.

Gość Kto pyta nie błądzi...
Miałam praktyki w przedszkolu i tam nie zauważyłam ani jednego 3- latka wożonego w wózku do przedszkola i z powrotem. Chodziłyśmy z tymi dziećmi na 2 godzinne spacery i żadne nie marudziło.

jakby sie mnie ktos zapytal czy moje dziecko jest niepelnosprawne ,bo w wozku siedzi to bym go w diabły posłała.czy nie widzicie,ze tu caly czas chodzi o to co inni powiedza??

Gość jeju wy dalej swoje
tam pisze o zakupach torbach wycieczkach a nie o przedszkolu!!!!!!!!!!!!

haha a najlepsze są te mamy co ja przynajmniej szlam na nogach,a wozek jechal w razie czego.

jak ma blisko do przedszkola to idzie na nogach,jak ma daleko to autem lub autobusem.bo wątpie czy by któras z was o 7 rano targala dziecko kilka kilometrow do przedszkola na nogach.nie przesadzajcie dziewczyny.

Gość długo jezdzi
jak bedzie mial 4 lata bedzie jezdził ze mna do sklepu na rowerku

no autorko jesli masz blisko do sklepu to tak.jesli nie bedziesz wracala tak jak ja,kiedy dalam sie namowic na taki pomysl.rowerek w jednej rece,zakupy w drugiej.juz tak na zakupy nie chodzimy,jak z rowerkiem to na spacer.zreszta moj ma juz 6 lat i chetnie chodzi na nóżkach.