Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze was mamy poradźcie

Wiem, że to nie to forum ale czy robiła któraż z was sałatke Z ZUPEK CHIŃSKICH?

Polecane posty

Wersji jest wiele , podobno jest smaczna a ja muszę coś zrobić na impreze koleżanki przedstawie jedną wersje: - 2 zupki chińskie (ostra i łagodna) - 2 piersi z kurczaka - słoiczek papryki konserwowej - kilka ogórków konserwowych - czerwona fasola z puszki - pół kausty pekińskiej - majonez, przyprawy są też wersje z zielonym groszkiem/kukurydzą/świeżym ogórkiem/pomidorem albo z groszkiem i konserwowym ogórkiem albo z czerwoną fasolą i kukurydzą + oczywiśce reszta składników. Mam już podsmażonego kurczaka i napęczniały makaron, nie wiem co dodać dalej która wyjdzie smaczna?

Gość ważko jaka wersje z czym
robiłas??

a co do sladnikow, to oczywiscie co kto lubi, ta pierwsza wersja dla mnie super, jak i po dodaniu kukurydzy za to za fasolka mniej przepadam ale mowie co kto lubi:)

ja robilam ta wersje pierwsza, ale bez fasolki z kukurydza,,,bo pomidory to packa sie robi i nie pasuje mi swiezy ogorek, konserwowy jest taki wyrazisty:)

Gość Pyszna jest
Ja robię z dwóch zupek pikantnych i kukurydzy no i nie daje ani ogórków ani papryki bo moja mama nie może niczego z octu i też jest dobra. Dobra też jest sałatka gyros

Dzięki Ważko, moze ktos jeszcze sie wypowie? W oryginalnej wersji zamiast vczerwonej fasoli jest groszek może taka będzie lepsza?

no i mi smaka narobilas ehhhh chyba zrobie sobie ja dzisiaj a robilas saltake z tunczyka ,ryzem, ogorkiem konserwowym , papryka,jajkiem, kukurydza i ewentualnie groszkiem ,majonezem, musztarda?

Hmm to moze zaryzykuje z tym groszkiem, zmieniłam na fasole bo nie bardoz mi ten gorszek pasował i wszystkim smakowało.. A tak sie robi - wszystkie składniki w kostke, kurczaka podsmażyć, makaron z zupki namoczycw wodzie żeby zmiękł, można dodać przyprawy z zupki (ale nie ten olej)

Acha tą z tuńczykiem często robię, nawet bardzo i wiele wersji wypróbowałam :) jednak jak juz wspomniałam mam przygotowanego kurczaka i makaron napęczniał, teraz nie wiem co z resztą dodatków, boje sie że zaryzykuje z innymi i wyjdzie mi nie smaczna :( Gyros pycha uwielbiam ja, była brana pod uwagę ale nie mogłabym jej przesypać ze względu na warstwowe układanie