Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewela1777

antykoncepcja po porodzie.pomozcie

Polecane posty

Witam. Chcialabym sie dowiedziec kiedy powinnam zaczac zazywac antykoncecje. jestem 3 tygodnie po cesarskim cieciu.Z mezem juz wspolzyje. aha i nie karmie piersia

Gość bliklik
wiesz co to jest połóg??????????????? jestes 3 tygodnie po porodzie i bzykasz sie z męzem?? byłaś u gina zeby sprawdzil czy wszystko Ok, czy macica sie juz obkurczyła? pewnie nie bo po co, lepiej zadawac durne topiki na kafe....wspolczuje dziecku glupiej matki...

Gość klarabara
czy karmisz czy nie i tak musisz się zabezpieczać. to że podczas karminia piersią nie trzeba używać antykoncepcji to mit. dlatego wiele młodych matek nie ma jeszcze okresu po porodzie a już 2 raz jest w ciąży. Idź do ginekologa i poproś o dostosowanie środków do twojego stanu po porodzi etrzeba być ostroży z takimi rzeczami

skoro współżyjesz, choć jak dla mnie to troszkę za wcześnie, bo podczas połogu nie powinno się, to musisz sie zabezpieczać, jeśli oczywiście nie chcesz kolejnego dizecka od razu. masz duzy wybór: tabletki, plastry, spirala, prezerwatywa.... wszystko co jest na rynku :) ja mam spiralkę i ja akurat sobie chwalę.

Gość fjhvjidhgjdfg
krwotok stany zapalne ciaza wypadniecie macicy i wiele wiele innych

Ja tez miałam zwykłą. Ehhh Cooper T, nigdy więcej :). Może kiedyś mirenę. Szkoda, bo też miałam nadzieję, żę nie będe musiała się faszerować niczym.

ja tez po cc wspolzylam ok 3 tyg. po.... to nie zadna tragedia. Jest duza roznica miedzy normalnym porodem a cc. My uzywalismy prezerwatyw (to tez zabezpiecza przed mozliwymi bakteriami etc.) Jesli nie karmisz, to zglos sie do lekarza po tabl. anty. On ci pewnie powie od kiedy masz je brac.

Gość Iza_30
rozwalają mnie takie tematy. No jaka antykoncepcja po porodzie? taka sama jak przed.

Gość Iza_30
Jeszcze lepiej :) Nie obraz sie ale pewnie szybko bedzie drugie :) Zazwyczaj antykoncepcje stosuj sie od momentu zaczecia wspolzycia....przynajmniej tak było jak ja zaczynałam współzycie ;) A co do okresu pologu to moja siostra po drugim dziecku tez bardzo szybko zgwałciła mezabo miała chcice wiec tutaj mnie nic nie dziwi.

Gość Iza_30
I jeszcze autorka jest po cc wiec krosze jest nieruszone wiec nie broncie dziewczynie przyjemnosci. Z drugiej strony gratuluje autorce ochoty na seks przy trzy tygodniowym dziecku....i prosze o rady odnosnie takiej organizacji opieki nad maluszkiem aby nie byc umęczoną.

Gość wezcie juz skonczcie...
rozchisteryzowane baby,naczytalyscie sie ze w pologu nie mozna,matka z babka potwierdzily i mur beton....takie same srodki ostroznosci nalezy zachowac jak w przypadku wspolzycia podczas okresu (chodzi o zakazenie itp),ale jesli komus to nie przeszkadza,mam na mysli krew lub szwy to niech to robi,bo nic nie grozi i nie szkodzi...troche logiki a nie powtarzanie po prababciach pierdol

Gość do black and gold
Niewskazane to nie oznacza NIE WOLNO! glabie naucz sie znaczenia slow,bo przez takie wiesniary niedoedukowane ale wszechwiedzace cale pokolenia sa wprowadzane w blad

ja tuż po porodzie zaczęłam łykać cerazette a jak syn skończył 6 miesięcy założyłam mirenę:)w styczniu ją wyjęłam i w lutym założyłam następną-też mirenę:)Bez żadnych skutkow ubocznych,komplikacji i niedogodności-polecam!