Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale mam przechlapane

jak sie robi grochówkę?

Polecane posty

Pomozcie..bylam dzisiaj na wagarach i mama mnie zlapala w chacie i do tego bylo nadymione :-o od papierosow oczywiscie :p No i powiedziala,ze jak wroci ma byc posprzatane i obiad ma byc na stole..bedzie o 16..byla po jakies papiery w domu i mnie zastała :-o Ja nie umien gotowac!!! Heeeeeeeeeeeeeeeeeelllllllllllllllppppppppppp!!!

kupujesz za 90 groszy zupę Amino, grochowa , zalewasz wrządkiem na 8 min i gotowe, w 10 min. Dwie minuty masz na przygotowanie tyłka na spotkanie z ojcowskim pasem.

Gość .Ha. ha. ha.
Żadnej zupy nie umiesz gotować? Wpisz w wyszukiwarce przepis na zupę grochówa. To proste pierw gotujesz mięso później dodajesz warzywa ziemniaki przyprawy groch ja gotuje oddzielnie tak z 15 minut. Odlewam dodaje do całości. Można dodać podsmazony boczek czy kiełbasę.

Nie mam taty. Ej nie no powaznie..taka normalna grochowke..nie mam w polizu Polskiego sklepu by pojsc po ta zupe w proszku..

no wlasnie umiem inne,ale ma byc grochowa tak jak mam powiedziala:P i to nie jest smieszne :p Ale groch chyba dlugo sie gotuje,nie? To mam robic tak jak normalna zupe,tak tylko,ze groch wrzucic wczesniej? bo do np ogorkowej pozniej sie wrzuca ogorki..wiec tutaj mam groch wczesniej wrzucic?

w wyszukiwarce wyskakuja mi jakies takie wykwintne te grochowy a ja nie mam czasu na tworzenie jakies zupy z milionami skladnikow :-o

hahahahaha..:p Dzieki :P

Gość xxsdr
masz groch łuskany w domu, jakąs kostkę wędzoną? zalewasz wodą i gotujesz, az groch zmięknie, na etapie gotwania można dodać trochę kminku, kostę knorra rosołową. Obierasz ziemniaki, kroisz w kostkę, wrzucasz do zupy jak groch juz jest trochę miękki, Podsmazasz pętko kielbasy z cebulką i też wrzucasz. Na koniec doprawiasz i gotowe. Najprostsza zupa

Gość xxsdr
jak masz pytania to napisz mogę ci dokładnie krok po kroku pomóc:)