Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ryjovka

WIERZBOWNICA NA TRĄDZIK I LOJOTOK

Polecane posty

Gość ryjovka

hej. od tygodnia piję to ziołko co niby na trądzik pomaga bo hamuje łojotok. czy ktoras z Was stosowala dluzej i moz podzielic sie doswiadczeniami? czy skora się poprawila?

Gość nuvaluva
a co to w ogole jest??? ja myslalam, ze lojotok i tradzik to tylko aknenormin jest w stanie wyleczyc!

Gość feel_me
a ja slyszałam że od wierzbownicy mogą nawet piersi trochę urosnąć :D przyjrzyjcie się składom tabletek na powiększenie piersi:) a tak wogóle to wierzbownica jest lekiem na prostatę dla mężczyzn, hamuje działania androgenów, stąd likwidacja łojotoku a co za tym idzie trądziku:))

Gość anka.skakanka
Ja piję wierzbownice, w torebkach. Mi na prawdę pomaga. U mnie łojotok jest powodem niespodzianek na skórze, dlatego likwidując przetłuszczanie się skóry likwiduje problem:) Wierzbownice pije jakoś od 3 miesięcy chyba, mam 3 opakowanie w każdym razie i jestem zadowolona z efektów. Nos mi się nie świeci, gdy wchodzę do ciepłego pomieszczenia to skóra mi się nie przetłuszcza, tak jak to zwykle bywało. Ogólnie z pełnym przekonaniem mogę polecić, smak trochę słomiany, nie słodzę naparu i wypijam go duszkiem:) Jest wiele opinii w internecie, że niby nie działa, że to tylko na prostatę, a to wcale nieprawda-są nawet tabletki z wierzbownicy powstałe specjalnie z myślą o likwidacji łojotoku:) Wiadomo każdy organizm różnie może reagować, ale uważam, że kto się waha ze spróbowaniem to powinien przekonać się na własnej skórze czy faktycznie pomaga-to w końcu ziele, a nie np. syntetyczne tabletki:)

Gość wierzbownica
Surowiec zielarski: ziele górne pędy, Herba Epilobii. Zawiera kwas oleanolowy, kwas ursolowy, garbniki, beta-sitosterol, flawonoidy, kwasy nieorganiczne, sole, trójterpeny i flawony. Działanie: przeciwbakteryjne, antyandrogenne, przeciwzapalne, odtruwające, pobudzajace regenerację tkanki nabłonkowej, rozkurczowe, przeciwalergiczne, przeciwwysiękowe, uspokajające, przeciwbólowe. Hamujące przerost gruczołu krokowego. Zapobiegjące nowotworom, oczyszcza organizm z wolnych rodników i usuwa nadtlenki oraz zapobiega ich powstawaniu. Medycyna ludowa: stosowana przy chorobach: skóry: łuszczyca, trądzik, wypryski, pokrzywka, łojotok, łojotokowe zapalenie skóry, figówka, ropne zapalenie mieszków włosowych, łupież tłusty, dermatoza okołoustna , chorobach autoimmunologiczno układowych:przerost i stan zapalny gruczołu krokowego, moczowa, stany zapalne układu moczowo płciowego u kobiet i mężczyzn, hirsutyzm oraz chorobach spowodowanych nadmiarem androgenów, zaburzeniem miesiączkowania, upławami. Podawana również przy bólu głowy i zawrotach głowy, nerwobólach, bezsenności, moczeniu nocnym, wyczerpaniu nerwowym, trudno gojących się ranach, chorobach alergicznych, łysieniu androgennym. Zbiór i suszenie: zbierać w czasie kwitnienia i suszyć w temperaturze pokojowej lub do 50°C.

Gość gość
Czy jest ktoś komu udało się zlikwidować trądzik piciem herbatki raz dziennie?

Gość gość
Ktos pije?