Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce plaszczyk fajny

z jakiego materialu musi byc płaszcz,zeby nadawal sie na zime?

Polecane posty

czesto kupuje online/przez internet i nie wiem na jaki material zwracac uwage, zeby bylo wiadomo,ze plaszcz jest cieply taki na zime, a nie na jesien

ale material tez wtedy nie robi wrazenia grubego? tylko dobrze trzyma cieplo tak? kupilam plaszczyk, ktory ma 30% welny myslicie ,ze moze sie nadawac na zime? poza tym 50% polyester, 20%viskose no i sie teraz zastanawiam,czy nie musze go oddac,chociaz kroj mi sie bardzo podoba :(

Gość ghhhh
Mój ma 70% i sprawdził się w bardzo niskiej temp.

Gość chce fajny płaszczyk
no 70% to duzo, ale moj ma tylko 30% jest cienki,ale co w sklepach patrze to wszystkie sa takie i sie domyslam, ze to chodzi o to jaki to rodzaj materialu

Gość ghhhh
Bo kupno porządnego płaszcza zimowego przynajmniej pprzedniej zimy w Szczecinie to był wyczyn. Znalazłam 2 które były naprawdę ciepłe. Ten mój nawet nie jest zbyt ładny ale bardzio ciepły. W sieciówkach ciężko Ci będzie cokolwiek znaleźć - zwłąszcza że takei płaszcze na razie nie sa w kolekcji jesiennej

Gość maturka4
Flausz. Nawet ortalion "trzyma ciepło" jak pod spodem masz coś porządnego. A najlepiej ubierać się na cebulkę. Coś tam na wierzch (na co cię stać), a potem: polar, bluzka, shirt... I regulujesz w miarę potrzeb

Gość ghhhh
No i wydatek przynjamniej 400-500zł

Gość ghhhh
Cebulka świetny pomysł... Niestety jak sie pracuje gdzie obowiązuje bardzo sztywny styl ubierania (np. bank, urząd) i trzeba się ubierać raczej "jednowarstwowo" to odpada :) ale cebulka to świetny pomysł - zwłąszcza dla młodych kobiet - no i bardzo modny :)

Gość chcę fajny płaszczyk
no moj kosztuje 80 euro dlatego sie zastanawiam czy warto tyle kasy wydac za taki material, ale w sklepach tez tyle kosztuja (conajmniej) a czesto ponad 100euro tu w niemczech tez nie sa takie srogie zimy jak w Polsce,dlatego tez sie zastanawiam, czy zostawic go czy odeslac,szczegolnie,ze kroj jest taki jak chcialam,a w sklepach nie moglam takiego znalezc,mimo ze to najprostszy kroj jaki moglby byc

Gość ghhhh
Zalezy czy jesteś zmarzluch :) czy możesz ubrac się na cebulkę w nim (czy nie jest zbyt opiety) - cięzko doradzic na odległość. ja jak swój przymierzałam w sklepie tylko na cienki swetr to aż się zgrzałam :)

Gość karmelka000
Dla mnie ważne jest, aby płaszcz sięgał mi co najmniej przed kolana (muszę mieć plecy porządnie pozasłaniane) i był pod samą szyję. Długo szukałam czegoś, co by mi przypasowało, bo jak już był dobry, to z wyglądu nie do końca mi odpowiadał, aż trafiłam na: http://lous.pl/pl/sklep/82-plaszcz-capsule.html

Gość gość
To zależy czy jesteś zmarzluch czy nie, ale płaszcze jesienne z automatu są z grubszego materiału. Polecam sklep https://danacollection.com.pl/ mają naprawdę piękną kolekcję płaszczy jesiennych.