Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaaa

ZASILKI NA DZIECKO W UK ! SAMOTNA MATKA CZY Z PARTENEREM ALE BEZ SLUBU ??

Polecane posty

Gość mamaaaa

Witam wszystkie mamy lub przyszle mamy mieszkajace w uk. Mam pytanko odnosnie benefitow. Jestem w 33 tyg ciazy :) od ponad roku pracuje legalnie w uk dlatego tez wiem ze pewien rodzaj benefitow bedzie mi sie nalezal po urodzeniu dziecka nie wiem tylko co zrobic z partnerem czy podac ze jestesmy para czy poprsostu starac sie benefity jako samotna matka ?? ( mieszkamy razem ale nie jestesmy malzenstwem )

Gość mamaaaa
Czy sa tu mamuski mieszkajace w uk ??

Gość jesli mieszkacie razem
i bedziecie miec ten sam adres do skarbowki, itd. to nie mozesz byc samotna matka. TUtaj ojciec dziecka mieszkajacy z matka i dzieckiem jest traktowany tak samo jak malzonek

Gość jesli mieszkacie razem
musielibyscie zamieszkac osobno

Gość mamaaaa
mamy w planach zameldowac mojego partnera u znajomych bo chcielibysmy starac sie tez o housebenefit> chodzi to ze chcemy tu troche pobyc, odlozyc troche kasy i zjechac do polski tylko to takie zycie w strachu ze ktos nas moze podklabluje i bedziemy mec klopot !! wsumie duzo osob tak tutaj robi wiec sama nie wiem co lepsze !

Ja bym radapewno podala sie jako partnerzy bo klamstwo ma "krotkie nozki" a i tak benefity wam sie beda nalezec jesli partner nie zarabia wiele a ty nie bedziesz miala pracy dostaniecie child tax,child benefit oraz mozna uzyskac cunsil benefit czy hause benefit...wiec nie bedzie zle...poczytaj w internecie calkiem mozliwe ze chlopak dostenie tez working tax credit jesli w zeszlym roku nie przekroczyliscie 17 tysiecy funtow..naprawde nie ma co kombinowac za duzo bo zawsze cos sie nalezy..powodzenia..

Gość nununu
taaaa!!!!!!kombinujcie,a uczciwi obywatele beda zapierdalac na takich zasranych beneficiarzy!!!!!a nie mozna tak zyc sobie ze spokojnym sumieniem?!!!coooooo!!!!!?

Gość kromka chleba ze smalcem
Kochan w uk nie czegos takiego jak meldunek, jak ktos na ciebie doniesie albo cie sprawdza to bedziesz oddawac cala kase, czy to jest tego warte, zyc potem w stresie...

Gość Coś ci powiem dziewczyno
- nie rób siary! Nie dość, że Polacy zabierają wyspiarzom pracę, to i na domiar złego ustawiają się w kolejce po zasiłki! Wstyd i tyle! Nic dziwnego, że spotykacie się z coraz większą agresją ze strony tamtejszego społeczeństwa! Dać wam palec, to i rękę zeżrecie... Jak ci tak źle, to wracaj z dzieckiem do domu i idź do MOPSU, a nie poniżaj rodaków w oczach obywateli UK. Niedługo to w ogóle dojdzie do agresji na taką skalę, jakiej się dorobiły sprytne Polaczki w Niemczech. Robicie NAM rodakom kiszkę jakich mało, a potem inni muszą świecić za was oczami, szczególnie ci uczciwi, wykształceni i ciężko pracujący ludzie, którym nie przyszłoby do głowy iść na łatwiznę. Nie masz krzty honoru dziewczyno! Czekaj tylko jak usłyszysz za plecami Polish pig... bo to zdaje się już tylko kwestią miesięcy, o ile już was nie smarują wyzwiskami.

Gość Było najpierw odłożyć więcej
kasy, a dopiero w dalszej kolejności brać się za rozpłód. Gdzie wy w ogóle macie rozum? Jak wiesz że ty i twój chłopak zarabiacie za mało żeby utrzymać rodzinę, to po co się w ogóle zabraliście za rozmnażanie? Tamto społeczeństwo NIE ma obowiązku was utrzymywać, bo ma SWOICH obywateli, a z waszych podatków dochodowych raczej nie ma zbyt wiele. Macie TUPET! I jeszcze jak czytam, że niby każdy tam tak kombinuje, to tylko jedno mi się nasuwa na myśl - co wszawy naród!!!

Gość uczciwoscc pffff
smieszy mnie to co tutaj napisalyscie !! w jakim swiecie w zyjecie ??? dzis uczciwosci nie ma nigdzie !! kazdy kombinuje jak sie da ! wiec jesli sie komus cos nalezy to jestem jak najbarziej za !!

Gość musze wam rzec
ze sama znalazlam sie w podobnej sytuacji-tzn. maz dostal prace w dalekiej czesci UK i...zgadnijcie jakie byly rady tutejszych obywateli :D otoz poradzily mi zrobic podobnie jak autorka topiku. Okazalo sie, ze dla nich to zupelnie naturalne! :) Jak ja zlapali to splaca jeden nieprawnie pobierany benefit,ale ze wzgledu na to, ze jest "samotna" matka zostal rozlozony na malutkie raty. Splacanie jednej lewizny nie przeszkadza jej w naciaganiu panstwa na kolejna-zaznaczam, ze wcale samotna matka nie jest ;) Jej facet nie mial pracy, w UK prawo nie posiadasz prawa do zasilku dla bezrobotnych jesli Twoj partner pracuje np. na pelny etat-a ona akurat pracuje. Wiec...obeszli przepisy-po prostu formalnie on tam nie mieszka. Naprawde balabym sie takich przekretow,ale jak widac oni sie tym nie przejmuja. Nie tylko oni zreszta. Sporo obywateli tego kraju naciaga panstwo ile sie da

Gość do uczciwoscc pffff
I DLA TEGO WŁAŚNIE WSZYSCY NAMI POLAKAMI POMIATAJĄ!!! PRZEZ TO ŻE GRUBE 80% SPOŁECZEŃSTWA MYŚLI W PODOBNYCH KATEGORIACH DO TWOICH! BYŁO SIĘ UCZYĆ JAK BYŁ NA TO CZAS, A NIE TERAZ KOMBINOWAĆ I OKRADAĆ INNYCH? ŻE NIBY CO I Z JAKIEJ RACJI CI SIĘ NALEŻY, CO? CO UK MA Z TWOJEGO PODATKU? WIĘKSZOŚĆ Z WAS NIE PRZEKRACZA NAWET USTAWOWEGO PROGU DOCHODOWEGO I DOSTAJE JEGO ZWROT. JAK CI ŹLE TO POWTARZAM, IDŹ DZIECKO DO MOPSU I IM KIT WCISKAJ, A NIE RÓB RODAKOM WSTYDU, BO PRZEZ TAKIE GNIDY JAK WY, UCZCIWI WYKSZTAŁCENI LUDZIE MUSZĄ SIĘ ZA WAS TŁUMACZYĆ I WYSŁUCHIWAĆ GŁUPICH KOMENTARZY, ŻE W POLSCE SĄ SAMI PROŚCI ROBOLE I ZŁODZIEJE, KTÓRZY DO NICZEGO W ŻYCIU NIE DOSZLI!!!

Oj bez przesady juz my pracowalismy z mezem 3 lata i dopiero jak zaszlam w ciaze to sama polozna zaproponowala mi pomoc pod postacia benefitow..my przez 3 lata placilismy ciezkie podatki nie biorac z panstwa ani grosza,a angola nikt nie zabiera roboty poprostu oni sie do niej nie zbyt garna,oczywiscie nie fajnie jest oszukiwac urzad i ja odradzilam autorce tego typu akcji,angole jak chca niech tak robia bo to przeciez ich kraj a nie nasz,my nie jestesmy u siebie i powinnismy byc uczciwi...

Gość zaczynam nienawidzić Polaków
co za prości debile, nie dość że sami nie potrafią się utrzymać na własnej ziemi, to jeszcze mają czelność okradać obywateli innych państw, bo im się niby należy. gówno im się należy! a jednak to prawda, im dalej na wschód, tym dziksi ludzie. zero kultury. zero szacunku do samych siebie. wstyd mi za was!

SA POLACY KTORY CIEZKO PRACUJA CHCA MIESZKAC NA STALE W uk i pomoc jest im nawet oferowana,a sa tacy ktorzy przyjechali sie tylko dorobic nakosic benefitow i tyle nie wszyscy sa tacy sami,nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora...

Gość musze wam rzec
ale ja nie mowilam o Polakach tylko o miejscowych. Akurat nie znam tutaj Polakow robiacych przekrety bo z reguly zarabiaja duzo wiecej niz Brytyjczycy ze wzgledu na kierownicze lub medyczne stanowiska pracy. Akurat tak jest w moim miescie.

Gość do majoweczki
na jakiej ty planecie zyjesz droga majoweczko? czytujesz ty czasem serwisy ekonomiczne? widac, ze nie, skoro nadal twierdzisz ze polacy sa tam nadal tak mile widziani, jak jeszcze te dwa lata lemu. widzisz, wiele sie przez ten czas zmienilo w gospodarce tego kraju. takze podejscie angielsiego spoleczenstwa do was, mili, diametralnie uleglo zmianie. agresja sie kumuluje i w zasadzie nie potrzeba wiele czasu, zebyscie odczuli to na wlasnej skorze: ty, maz i dzieciak.

Gość musze wam rzec
a propos tego kogos duzymi literami kilka postow wyzej. Nigdy nie dostalam tutaj zwrotu podatku a pracuje juz 4 lata :) Moj maz owszem, dostaje ale ze wzgledu na to, ze jest samozatrudniony i moze sobie np.odpisac koszty dojazdow, itd. Ja jestem na umowie o prace

Gość Akurat ty zarabiasz więcej
ale weź pod uwagę fakt, jak wielu z was pracuje za najniższą stawkę ustawową, a ci najczęściej dostają zwroty. Nic nie usprawiedliwia waszego postępowania! Wstydu nie macie i tyle!

Gość a gno prawda
Najwiecej trzeszcza ci ktorym nic sie nie nalezy,bo nie potrafia kombinowac,nie maja dzieci(wiec nie ma na co brac) lub sa w oficjalnym zwiazku,wszystko pozglaszali BO TAK TRZEBA I NALEZY..a teraz im zal ze im taka kasa kolo ryja przechodzi,wiec wieszaja psy na tych co mysla:)

Gość malaaaaaa
ja tez pracuje w uk legalnie i place podatki i to wcale nie male wiec jesli kiedys bede w sytuacji w ktorej bede mogla starac sie o jaki kolwiek zasilek to oczywiscie bede sie starac bo skoro place podatki to dlaczego mam sie nie starac jezeli tylko sie nalezy ! a to prawda ze tym ktorzy nie maja co liczyc na dofinansowanie poprostu zal d... sciska i maja najwiecej do powiedzenia!!!!

Gość a gno prawda
malaaaaaa,masz racje,co z tego ze ty uczciwie zrezygnujesz,nikit ci za to holdow nie bedzie skladal,poprostu bedziesz miala mniej,a teraz z twoich podatkow kombinuje i dostaje cala masa innych ludzi.Trzeba byc idiota zeby wogole cie namierzyli,jak ktos cie podkabluje to wylacznie polka bo na drzwiach nie masz napisane co i skad bierzesz,wiec to tylko jest ,,zasluga,, zyczliwego przyjaciela,ktory zna twoja sytuacje

Gość wstyd mosci panstwo
ale wstyd...... dobrze, ze wyjechałaś, lepiej nie wracaj

No my nie odczowamy mamy przyjaciol wsrod anglikow a moj maz jest dobrze postawiony w swojej firmie jest inzynierem ma dobra opinie anglicy sa z nim szczerzy a on z nimi,graja w otwarte karty my narazie nie odczolismy zadnej msciwosci z powodu recesji a jestesmy tu ponad 3 lata...a jesli sie to zmieni to stad wyjedziemy koniec,kropka

Gość do gna wyżej
"Najwiecej trzeszcza ci ktorym nic sie nie nalezy,bo nie potrafia kombinowac,nie maja dzieci(wiec nie ma na co brac) lub sa w oficjalnym zwiazku,wszystko pozglaszali BO TAK TRZEBA I NALEZY..a teraz im zal ze im taka kasa kolo ryja przechodzi,wiec wieszaja psy na tych co mysla" Myślą? - Chyba odwłokiem! Rzygać się chce jak się was czyta! Przez to, że tylu kretynów jest w tym kraju, nie ma minimalnej szansy żeby się kiedykolwiek rozwinął! Jak nie okradacie swoich, to jedziecie okradać innych! Zero w was moralności!!! Wiele ludzi nie musi dziś kombinować, bo ciężko pracowało za szczeniaka na to, by być dziś tym kim są i muszą się za was wstydzić! To prawda, co ktoś powiedział lata temu o Polakach, że inteligencję wymordowano lub wywieziono w czasie okupacji, po to żeby zostało chłopstwo i było bezgłowym korpusem rządzących! Trafnie powiedziane! Nienawidzę was!!!

Gość tytyryty
ludzie w jakim swiecie w zyjecie ???????? na kazdym kroku przekrety jak sie da !!! nawet ksieza nie sa uczciwi !!! a tu kttos zapytal w jaki sposob starc sie o cos co sie nalezy i taki problem !!!! masakra !!!!! zal mi was

Gość tytyryrty
i nikt nie pisal o okradaniu !!

Gość do gna wyżej
* nie wiele, a wielu Niedobrze mi się robi, jak pomyślę że są wśród was ludzie którzy myślą i robią jak ty... Było siedzieć z książką w garści a nie oglądać tipsy i latać na solare, jak była na to właściwa pora. Wtedy dostałabyś 3000 euro na dzień dobry w wieku 25 lat i nie musiałabyś prosić nikogo o jałmużnę! Dla mnie nie różnisz się niczym od zwykłego Roma żebrającego i wkręcającego ludzi na ulicach polskich miast, bo szkoda mu czasu pójść do roboty. Co za społeczeństwo u licha!? Socjalizm wyprał mózgi pokoleniu waszych rodziców i jak widać pokutuje to po dziś dzień, bo wasze postępowanie dziś i wasz sposób myślenia jest niemalże identyczny jak te 30 lat wstecz.

Gość To jest okradanie bo
uczciwie nic takiego im się nie należy. Polacy wszędzie lawirują. Kradną też, swoją drogą. Żal dziś się do was przyznać na ulicach!