Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .BogNa.

...Kobieta w POLICJI...

Polecane posty

Gość .BogNa.

Od dziecka marzylam o wstąpieniu do POLICJI. Powiem krótko o co mi chodzi. Wkońcu chce się wziąść za realizacje swoich planów- także prosiłabym o wszelkie informacje związane z zasadami przyjęć-rekrutacją.

Gość policyjny ruchacz
dawaj dawaj, bo u nas mało kobit i trochę nudy na komisariacie

Dodam, że mam 22 lata, ukończyłam właśnie licencjata o kierunku ekonomicznym, jestem w trakcie studiow drugiego stopnia kierunek: bezpieczeństwo wewnętrzne. Od 2 lat ćwiczę, w najbliższym czasie mam zamiar zapisać się na jakąs sztuke walki- nie wiem jeszcze dokładnie co wybrać.

moja siostra tez chciała, ale zaszła w ciąże i zrezygnowała. I tu jest pytanie:czy ktoś z twojej najbliższej rodziny nie był karany? mama,tata,siostra brat? bo jak tak to to cie dyskwalifikuje.

Gość eeeeeelila
Ja też zamierzam isc do policji : ) Miałam isc do lo policyjnego ale niestety nie mogłam wyjechac z miasta ..a swoja droga dziwi mnie jak znajomi mowia ;Ty jestes za ladna na policjantke....

nie wiem jak z dziadkiem, ale chyba za cos takiego nie.Bo właśnie moja brejdaczka o której pisałam gdy dziecko podrosło chciała kontynuować to co ty zaczynasz,ale nasz ojciec miał wyrok w zawieszeniu za znęcanie się nad nami i mamą po pijanemu.. i powiedzieli jej ze takie przepisy i nie może byc policjantka bo ojciec był karany:(

eeeeeelila - LO Policyjne? no tak dobry początek dla młodych. Życzę wytrawałości.

Jeśli ktoś jest obeznany w temacie prosze o wszelkiego rodzaju informacje- z góry dziękuje

Gość voila23
ja 23 lata i wybieram sie do wojska. wydaje mi sie to lepsza opcja niz policja. do niej nigdy bym nie wstapila

Gość voila23
bo : studiuje lotnictwo i marzy mi sie oficerka w deblinie stalowy mundur to jakis tam prestiz mieszkanie, emeryturka misje - mozna dorobic no i moj facet jest pilotem policja kojarzy sie wiekszosci jako zbiorowisko niebyt inteligentnych ludzi...wojsko - podoficerka tez... ale dobrze wiecie jak postrzegani sa policjanci.poza tym wojsko to nie praca na ulicy...

Predatorka- nie zamierzam juz teraz startować raczej myśle po studiach- teraz bardziej chce postawić na przygotowanie się... Dziękuje za link- bardziej jednak wolałabym usłyszeć opinie i wrażenia z własnych doświaczeń

Gość voila23
BogNa a chcesz pracowac w biurze czy byc policjantka np prewencji?

po pierwsze praca w Policji to nie zwyczajna praca lecz sluzba.. obostrzona wieloma przepisami. Policja jest instytucja hierarchiczą więc wiadomo , że nie każdy będzie umiała dostosować się do panującej dyscypliny.. ale zycze powodzenia...

volila 23 alez ty masz rozmyte pojecie o policji- moja rada jesli nie masz o czyms pojecia nie zabieraj glosu...

Gość voila23
predatorko.... nie wiem czy uwaznie czytasz co inni pisza... zauwazylas w mojej wypowiedzi zwrot "uwazam, sadze" ???? jesli tak to daj mi namiary :)

Gość voila23
wybacz ,ze pytam (byc moze gdzies zawarlas owa informacje) ...,ale czy ty jestes w policji...masz jakis znajomych w policji????

Gość eeeeeelila
tak no ale niestety nie dało rady bo nie chciałam wyjeżdzać z miasta i jestem w technikum ekonomicznym

Z tego co się orientuje- po przejściu testów odbywa się pól roczne szkolenie i można zacząć pracę po czym jednak mogą skierować jeśli się oczywiście chce do wyższej szkoły policyjnej np w Szczytnie. Jak to z tym jest?

Gość Gdalena_25
"policja kojarzy sie wiekszosci jako zbiorowisko niebyt inteligentnych ludzi...wojsko - podoficerka tez... ale dobrze wiecie jak postrzegani sa policjanci.poza tym wojsko to nie praca na ulicy..." Jakaś Viola czy ktos taki napisała: niezbyt inteligentnych. Od roku pracuję w SG jest to formacja policyjna i nie widzę tu matołów. Viola chyba pisze o swoich przezyciach. Nabory są wstrzymane zarówno do SG, wojska, policji ze względu na kryzys.

Gość Gdalena_25
Nie pchajcie się dziewczyny do takich formacji, jak nie macie o tym zielonego pojęcia. Na ulice nie, do krzaków na patrole nie - może w tyłeczek będzie gwizdać?? To bardzo ciężka i odpowiedzialna praca.

Jak chcesz, mogę wysłać Ci na maila przykładowe pytania jakie występują na teście ( test wiedzy ogólnej - 222 przykładowych pytań). Zanim zacznie się nabór będziesz miała okazje podszkolić się ;)

Gość voila23
nie Viola tylko voila.... jakis problem z literkami? tez znam ludzi ,ktorzy sa w policji i maja leb na karku... ale to sa jednostki! ludzie nie tylko wyksztalceni ale cos soba reprezentujacy. nie moge tego jednak powiedziec o funkcjonariuszach np z drogowki... jakos mam pecha i napotykam samych polinteligentow :( atakujecie mnie a napisalam tylko to co slysze od innych ...dobrze wiecie jak postrzegana jest policja w naszym kraju...zreszta wojsko tak samo tylko ,ze mniej przywiazuje sie do tego wage bo armia zyje troche z boku a nie tuz przy obywatelu. nie zaprzeczajcie, ze % naprawde inteligentnych i madrych ludzi zarowno w policji jak i innych formacjach jest znikomy. :/

Gość Gdalena_25
a wiec Voila.... dla mnie bedziesz Viola i juz cie nie lubie. :) tak samo jak Ci z drogówki, chyba maja powody, boś opryskliwa jak malo ktora