Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ruda_elmirka

wiara-imię do bierzmowania

Polecane posty

witam, mam problem a mianowicie w tym roku szkolnym będę przystępować do bierzmowania i mam pewien problem ponieważ podoba mi się parę imion są to Rozalia- chroni od zaraz, Eulalia- nie mogę znaleźć czego jest patronka oraz Sabina - patronka gospodyń domowych ale poda mi się też Wiara a nie wiem czy można wziąśc takie imię do bierzmowania bo Nadziję wiem że można ponieważ u mnie parafii jest siostra zakonna o takim imieniu oraz Miłość-znajoma ma takie ale czy można wiara?

no na tych stronach jest tylko Rozalia ale szukałam na innych i można chyba Sabina wiem że Miłość i Nadzieja można bo znam 2 osoby które tak mają jedna to siostra zakonna o takim imieniu druga to znajoma która ma tak na imię do bierzmowania

Gość nie ma to jak
wydziwianie siostra zakonna ma imie takie, jakie sobie wybierze, znam siostre Karmele czy to oznacza ze mozna miec takie imie??? oczywiscie ze nie! to sa ich "duchowe" imiona, nkt o zdrowych zmyslach nie zarejestrowalby ich np. w USC po kiego wala wymyslasz skoro masz Rozalie i Sabine?? osobiscie mi sie nie podobaja ale Sabina podoba mi sie jako opiekunka gospodyn domowych :)

no właśnie Sabina bardziej do mnie przemawia ponieważ uważam że dzieci powinny mieć matkę w domu która pomoże pocieszy a nie taką która jest tylko na papierze a w domu powinno być czysto ciepło atmosfera jak kiedyś i to mężczyzna powinien zarabiać a kobieta powinna się zajmować domem ale Wiara również mi się podoba może dlatego ze interesuje mnie ogólnie Kościół Bóg i właśnie wiara

Gość weź Eulalię
moja babcia ma tak na imię i jest najcudowniejszą kobietą jaka znam :)

Gość ponoc na bierzmowanie
bierze sie imiona sw i błogoslawionych ale najlepiej wziasc jakies bezpieczne imie typu sw Anna, sw Joanna, Jadwiga,Marek ,Tobiasz,Jan Maria,Antoni,Dominik,Krzysztof,Andrzej,Teresa, RITA

Gość RITA od sw Rity
:)))