Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jesteśmy nad morzem

czy moje obawy są słuszne

Polecane posty

Gość jesteśmy nad morzem

W firmie krążą plotki, że pracę dostałam po znajomości, bo wcześniej pracowałam w firmie, gdzie pracuje żona szefa. Więc od razu nie jestem nielubiana, każdy sądzi, że donoszę szefowi itp. Póki szef jest w poblizu wszystko jest ok, nikt mi nie dokucza. Jednak w tym tygodniu szef wyjeżdża na tygodniowe szkolenie. Boję się, że wtedy wszyscy odegrają się na mnie. Czy oje obawy są słuszne?

słuszne, ale z tym nie wygrasz... generalnie to gdybys przeanalizowała wszystko okazałoby się że 70% ludzi ma jakies znajomości czy powiązania - nawet rodzinne...

najlepiej jakbyś się przemogła i zachowywała naturalnie. Skoro do Ciebie trafia to i zawstydza to oni si.ę nakręcają. A grochem o ścianę mało kto ma interes rzucać ;)

Gość jesteśmy nad morzem
Zachowuje się naturlanie. Nie pracuje tam tydzień czy dwa. A tak pracuje ponad 1.5 roku. Taka chora atmosfera. Jestem odizolowana od wszystkich, z nikim nie wdaje się w pogaduszki. Jestem oficjalna. Uznaje zasadę, że w pracy nie ma przyjaźni. Po 15 firma przestaje dla mnie istnieć. Wszyscy mi dokuczają bo jestem oczkiem w głowie szefa - to ich zdanie. A wcale nie jestem tylko pracuje w jego pobliżu. Wykonuje swoją pracę b.dobrze. Dlatego pracuję w jego firmie i przeszłam ze względu na umiejętności a nie znajomości. Faceta pierwszy raz zobaczyłam na rozmowie. Ale kogo to interesuje. Dlatego bardzo mi dokuczają i kopią pode mną dołki.

mam to samo, nie jest to renomowana firma jakaś ale coś w stylu tej historii... wiele osob traktuje mnie jak intruza. nie gada ze mną.powiedziałam kiedyś do jednej plotkary z pracy: ja przyjaciół mam, i na siłe tu nikogo nie przekonam do siebie, chcociaż byłoby miło mieć kogoś z kim można pogadać. Jak nie to nie. Ja tu jestem na 8h robie swoje i wracam do domu. Pomogło w nnieznacznym stopniu, ale po imprezach firmowych czy po zebraniach jak stawiam sie szefowej zyskuje POWOLI... niestety taki los.

Gość jesteśmy nad morzem
No jakoś wytrzymuje. Dużo pracuje z szefem, z pozostałymi mam ograniczony kontakt. U nas w pracy są jakby trzy obozy. Z dwoma dogauje sie normalnie, najgorzej z tym trzecim i ataku z ich strony najbardziej się obawiam. Co znaczy stawiam się szefowej?

Bądź do nich w porządku, miła i uczynna. Najdalej po roku przekonają się do Ciebie.

Gość jesteśmy nad morzem
Miłą i uczynna... Wtedy będą mną orać...