Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marek27777777

chce zrobić kulinarną niespodziankę mojej dziewczynie POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość marek27777777

wraca z pracy o 16, chce ugotować obiad, ale jestem kompletnym zerem w kuchni :( chce zrobić pierś z kurczaka z marchewką. jej ulubione danie :) Napiszcie proszę krok po kroku co mam zrobić z tymi piersiami, zeby wyszły z tego dobre kotlety. i jak tą marchewkę ogarnąć ;) dzięki

Gość ulala***
Myslalam ze moze byc dowolne, latwe danie ale w kurczaku to sie nie znam :P moze poszukaj na necie jakiegos przepisu :) Ale super dziewczyna ma ze chlopak ma checi, moj to sie nie kwapi do kuchni :P

Gość marek27777777
mam piersi z kurczaka, mrożoną marchewke i duuuużo chęci ;) mam sól i pieprz, nie wiem czy jest coś więcej, bo ja nigdy nie gotuje, dlatego chce dzisiaj mojej dziewczynie zrobić niespodzianke ;) jak czegoś mi zabraknie, to skocze do sklepu i kupie :)

Gość marek27777777
dzięki, czekam :)

Gość blablak
Cześć Marek, kibicuję!:-D Nie wcinam się, żebyś nie miał zamętu. Kotek poinstruuje Cię doskonale.:) Miłej niedzieli.

Piersi z kurczaka pokrój w paluchy(czyli w takie grubsze pasy) posyp solą, pieprzem i papryką słodką, a jak masz jakąś przyprawę do kurczaka to posyp troszkę. Rozgrzej patelnię z trochę oleju i dobrze dodać odrobinę margaryny(ale jak nie masz to nie szkodzi) pokrój cebulkę w kostkę wrzuć na patelnię niech się trochę zeszkli.Wrzuć marchewkę na połowę patelni, a na drugiej włóż kurczaka.Marchewkę posól i popieprz.Piecz to wszystko, aż będzie miękkie :) Pychotka

Gość marek27777777
a ja myślałem o czymś innym - kotlety z kurczaka w panierce i marchewka taka na maśle :(

Piersi z kurczaka pieczone z marchewką http://www.wielkiezarcie.com/recipe15997.html Składniki 4 porcje piersi z kurczaka 4 marchewki majonez sól, pieprz Piersi rozbić. Posolić i popieprzyć. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach i poddusić na półmięko. Na surowe mięso nałożyć warstwę marchewki tak żeby przykryć mięso. Polać majonezem (roztartym). Piec ok. 30 minut.

Skąd my mamy wiedzieć o czym Ty myślałeś?? Zrób kotlety jak schabowe, a osobno ugotuj marchew i potem przesmaż na maśle :-o

Gość marek27777777
te kotlety tłucze się tak jak schabowe? i co to znaczy przesmażyć na maśle :o

Tylko cebulkę pomieszaj z marchewką jak ją wrzucisz na patelnię, bo inaczej się pojedyncze pierdołki będą przypalały:)Nie może być cebulka koło kurczaka. Możesz też zrobić kotlety w panierce i osobno marchewkę z cebulką, ale to o wiele więcej pracy :)

zrób kotlety z tych piersi dobrze przypraw no i marchewka w kostkę ugotowana z masełkiem :)

Gość marek27777777
dziewczyny, ale czy te kotlety tłucze się tak jak schabowe?

AAAAAAAAAAAAA no to normalnie robisz jak schabowe rozbijasz(najlepiej przez woreczek foliowy to ci się nie rozwalą) jajko, bułka,troszkę soli i pieprzu i pieczesz. marchewka to najpierw przypiecz cebulkę na maśle i dodaj marchewkę i przypiecz, aż będzie dobre:) popieprz i posól :)

Gość slepy
a tam będziesz sie babrał strzel jej minetkę to nie trzeba będzie gotować a z takiej niespodzianki nap pewno się bardziej ucieszy

Gość marek27777777
ok, dzięki, biorę się do roboty ;)

Gość blablak
Marku. Każdą pierś rozkrój wzdłuz na dwa cieńsze plastry. (Połóż pierś na desce, przyciśniej ją z wierzchu dłonią z drugą ręką delikatnie rozcinaj utrzymując podobną odległość noża od deski:-D) Nie rozbijaj! Z obu stron osyp solą i delikatnie pieprzem oraz popryką. Jak masz jakąś przyprawę do kurczaka to posyp trochę mocniej przyprawą ale już bez soli. W miseczce roztrzep widelcem jajko, do drugiej miseczki wsyp 2 łyżki bułki tartej. 20 min przed przyjściem dziewczyny z pracy wlej na patelnię jeden chlust:) oleju, rozgrzej go, zanurz plastry piersi w jajku, potem obtocz w bułce i połóż na patelnię. Zmniejsz gaz, jak się zarumieni(sprawdzasz podnosząc widelcem) przewróć na druga stronę. Usmażone na złoto koniecznie wyjmij z patelni.

Gość slepy
Jak widzę takich facetów jak ty marek to żal ściska dupę ze nawet nie potrafisz zrobić czegoś tak prostego jak wpisać w Google "piersi z kurczaka z marchewką" tylko siedzisz na kafeterii i bab się pytasz, jak mi moja to pokazała to myślałem ze spadnę z krzesła;D a poza tym w takim wieku nie umieć gotować????!!!

Gość blablak
Marchew: Wrzuć zamrożoną marchew do garnuszka, zalej ją wrzątkiem do takiej wysokości by woda tylko przykryła marchew i gotuj. Dorzuć 1 kostkę rosołową, niech się rozpuści (próbuj smak, jak już wyczujesz że woda jest słona to znaczy że wystarczy tej kostki) jeśli nie czujesz w smaku soli, dorzuć drugą kostkę. Jak marchew się zagotuje zmniejsz gaz i gotuj jeszcze z5 min. /musi bulgotać. Dodaj czubatą łyżkę masła (mogą tez być dwie:)) dodaj szczyptę pieprzu. Do kubka wrzuć czubatą łyżkę zwykłej mąki (nie ziemniaczanej!) dolej pół kubka zimnej wody. Małą trzepaczką, drewnianą "gwiazdką" lub widelcem rozprowadź mąkę z wodą do jednolitej masy, tak by nie było małych grudek. Zdejmij marchew z ognia. jedną ręką wolno wlewaj wodę z mąką, drugą ręką od razu to mieszaj w garnku by nie było grud. Wlej z połowę i jeśli gęstość ci odpowiada to nie wlewaj reszty. Jeśli jest za rzadkie, wlej resztę mąki , mieszając. Zagotuj wszystko krótko /tak, by tylko przez chwilę zabulgotało, mieszaj cały czas. 20 min. przed przyjściem dziewczyny wstawisz garnuszek z marchwią na mały gaz, nastawiasz ziemniaki 9obrane wcześniej ,z łyżeczką soli) smażysz to kotlety. I podajesz na talerzu:) Możesz zacząć z 30 min wcześniej żebyś się nie spieszył i nie denerwował.