Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona mamka

maly glodomorek

Polecane posty

Gość niedoswiadczona mamka

coreczka ma 3 miesiace ogolnie karmie piersia ale musze to robic czesto bo mala ciagle jest glodna po kapieli na noc dostaje 120 butli i zje jeszcze z dwoch piersi pospi z 5 godzin i budzi sie na jedzenie( w nocy daje piers) po piersi pospi z 2 godziny i znow jedzenie czy to normalne?

u mnie w okolicach 3 miesiąca było podobnie: nawet w nocy karmiłam co 2 godziny. Ale to trwało krótko, może ze 2 tygodnie, potem się unormowało zaprzyjaźniona pielęgniarka z pediatrii mówi, że do 3 tygodnia i potem w okolicy właśnie 3 miesiąca dzieci często mają takie ataki głodu nie wiem, czym to jest spowodowane i czy to ma naukowe uzasadnienie, ale u mnie sie sprawdziło

Ok 3-go m-ca jest skok rozwojowy, więc i tzw kryzys laktacyjny jednocześnie. Dziecko ma większe potrzeby, pokarm musi się też "dostosować" - zmienia się troszkę jego skład. Najprostszy sposób (choć upierdliwy), to po prostu przetrwać. Przystawiać malucha tak często jak sobie tego życzy i poczekać aż się wszystko unormuje - a unormuje się na pewno. U nas było mega ciężko, ale jakoś daliśmy radę ;) Grunt to się nie stresować i nie słuchać "dobrych" rad o tym że dziecko głodne, że pokarm tracisz albo jest za chudy itd - to wszystko bzdety, ale niestety ostro lansowane, zwłaszcza przez rodzinkę :P

Gość Małgośka K.
Tak, to kryzys ;-) Poza tym dziecko również chce pić nie tylko jeść, wówczas też przystawia się do piesi, ponoć pokarm jest wtedy rzadszy - tak mi mówiono ;-)