Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GrubaskaEchEch

Chyba przestanę odwiedzać rodziców mojego partnera.....

Polecane posty

Gość GrubaskaEchEch

hej jestem z moim facetem od 2 lat, mieszkam z nim, w jego miescie (z mojego sie wyprowadzilam)... co niedziele chodzimy na obiady do jego rodzicow, w sumie od poczatku za mna nie przepadali, prawie zawsze wybielali go nawet kiedy zrobil cos paskudnego. W kazdej rozmowie, kiedy mowimy o czymkolwiek zawsze wychodzi, ze to ja cos nabroilam - nawet jesli nie wspominalismy o niczyjej winie. Od jakiegos czasu stosujemy z moim partnerem diete w ktorej nie mozna jesc zadnych weglowodanow, ja jestem uzalezniona od slodyczy wiec ta dieta jest dla mnie trudna ale sie jej uparcie trzymam i jej przestrzegam. Matka Michala zaproponowala nam poobiedni deser w postaci ciasta (wiedziala ze jestesmy na diecie). Ja odmowilam, ale moj facet wzial i wcinal przy mnie... Zrobilam mu maly wyrzut, ze po pierwsze nie przestrzega diety na ktora sam mnie namowil, a po drugie robiac to na moich oczach wzmaga moja chęć na słodkie... a jego matka slyszac to wyskoczyla do mnie "czemu robisz mu wyrzuty? Ty napewno w pracy podjadasz slodycze!!!!" - co za chamstwo, ocenila mnie z gory.......... odpowiedzialam jej w sumie troche niemilo, i do konca wizyty siedzialam w milczeniu. Chyba wiecej tam nie pojde, co sadzicie? :/

jakby tu powiedzieć.. sprawa wymaga głębokiego namysłu... bardzo głębokiego... a mniej pierdołowatych problemów nie masz?

Gość GrubaskaEchEch
wiesz tu nie chodzi o tą konkretną sytuacje ktora faktycznie moze wydawac sie taka malostkowa, chodzi o to ze zawsze ja jestem ta zła - pewnie wiele z was ma podobnie...... po 2 latach myslalam ze mam to juz gleboko gdzies, ale nadal jednak irytuje

Gość wwefwrefw
Wg tego co przeczytałam i jak to rozumiem to problem polega na tym że: - uważasz za zupełnie naturalne kłócić się i krytykować kogoś w trakcie wizyty u jego bliskich, - identyfikujesz się ze swoim partnerem i próbujesz nim dyrygować. To o wiele szerszy problem niż dotyczący tylko wizyt u jego rodziców. Jeśli więc nie zauważysz że popełniasz błąd, we wszelkich sferach waszego związku będzie działo się źle.

Gość wlace nie
kurcze czytam i sie zastanawiam...kobieto nie przyszlo Ci do glowy ze facet jest na tej diecie tylko dlatego zeby Tobie bylo milej i to jedyny powod, bo nie jest mu ona do niczego potrzebna? i czasem jak ma ochote to moze sobie cos zjesc na co ma ochote. Ty masz sie pilnowac skoro jestes na diecie, a on ma prawo robic co jemu sie podoba... swoja droga facet jest jakis dziwny ze mamusia musi go przed Toba bronic czy tlumaczyc jak on czegos chce...