Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gilda_m

Czy przy cyklach 28-30 dni możliwa jest owulacja w 12 dniu cyklu???

Polecane posty

Gość gilda_m

pomóżcie, bo zgłupiałam:O zawsze miałam bardzo wyraźne dni płodne, mnóstwo śluzu, prawie zawsze kłucie w jajnikach i na ogół w 4 dniu od pojawienia się śluzu płodnego była owulacja, a teraz kolejny, drugi juz cykl właściwe bez śluzu:O W zeszłym cyklu nie miałam wcale śluzu ani żadnych innych objawów tego, że w cyklu tym będzie owulacja. Staramy się o dziecko więc tamten cykl spisałam na staraty:O a jednak test pokazał dwie kreski i pojawiły się normalne objawy ciąży jednak krótko, bo ciąża okazała się biochemiczna. Dziś jestem w 12 dc i znowu nei ma objawów dni płodnych choć zaobserwowałam minimalna ilość przezroczystego śluzu i mam pytanie czy możliwa jest owulacja właśnie w 12 dc przy cyklach 28-30 dni? Pytam czysto teoretycznie, bo wiem, że druga faza jest zawsze stała i dni płodne należy obserwować, a nie wyliczać, ale w tej sytuacji nie mam jak obserwować, bo nie ma właściwie żadnych objawów dni płodych:O

Gość debi
zmierz rano ,przed wstaniem z łóżka temperaturę w pochwie,jeśli owulacja wystąpiła to temperatura powinna być powyżej 37 stopni

Gość oczywiście ze tak
owulacja wystepuje 12-16 dni przed @ czyli przy cylku 28 dni, moze wystapic w 12 dc

Gość gilda_m
Zmierzyłam temperaturę teraz, co prawda tylko pod pachą i jest 35,3 na elektronicznym, a na rtęciowym 35,6:O Jak duża może być różnica między mierzeniem pod pachą a w pochwie?

Gość debi
różnica jest ogromna,powtarzam jeszcze raz,zmierz rano przed wstaniem z łózka(to bardzo ważne)...bo w godzinach późniejszych,temperatura zawsze wzrasta i wynik jest mylny

Gość debi
i nie mierz pod pachą ,tylko w pochwie,bo to też ma wielkie znaczenie

Gość gilda_m
ok, zmierzę rano:) ale pamiętam doskonale, że w pierwszej ciąży miałam temperaturę pod pachą nawet 35,9 o i byłam w ciąży