Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adc dscf

+++++ ktos za sciana bije dziecko +++++

Polecane posty

Gość adc dscf

co mam zrobic????????? dziecko kilka razy w tygodniu o roznych porach, czasami w srodku nocy, placze jakby ktos obdzieral je ze skory, krzyczy "puszczaj", . Chcialabym zadzwonić na policje , nie mogę tego słuchać, ale z drugiej strony nie wiem, czy naprawde jest bite :(

Gość adc dscf
doladnie nie wiem co krzyczy, ale wydaje mi sie ze jest to "puszczaj"... właśnie przestało :(

Gość adc dscf
gdybym byla pewna tp bym zadzownila, mieszkam w tym mieszkaniu dopiero 3 tygodnie.. a jesli dziecko "jest chore" i tak krzyczy?? Znam osobiscie taki przypadek, dlatego pytam...

Gość A słyszałas przysłowie
Lepiej dmuchać na zimne? Kobieto a jak zakatuja to dziecko to powiesz kurcze za krótko mieszkałam? Dzwonisz na policję przestawiasz problem i wszystko oni interweniują. Lepiej sto razy się pomylić niż zlekceważyć prawdziwy problem. Tak zawsze mówi mój dzielnicowy

Gość kantem dupy
popytaj jutro sasiadow jakichs .moze oni cos wiedza.

Gość zgłoś co ci szkodzi
Zgłoś na policję, co słyszysz, możesz powiedzieć, że nie masz pewności, co się tam dzieje. Oni są od tego, żeby się upewnić, ale ktoś musi ich powiadomić - tyle możesz zrobić przecież.

Gość adc dscf
nikogo tu nie znam :( obiecalam sobie, ze jak jescze raz cos takiego uslysze to od razu dzwonie, tylko poradzcie gdzie?? nigdy nie mialam stycznosci z czyms tajkim,. chcialabym zadzwoic w taki sposob, ze nie bede musiala podawac swoich danych

Gość 997 997 997
Ze dwa razy zgłaszałam coś na policji - raz masakryczną imprezę w środku tygodnia u sąsiadów, raz wrzaski pod blokiem (brzmiało, jakby kogoś zarzynali) - ani razu nie pytano mnie o nazwisko.

Gość adc dscf
a jesli zadzwonie w srodku nocy to kiedy przyjada????

Gość Dane raczej podaj
Bo mogą sprawę olac. Tylko powiedz że chcesz pozostać anonimowa. Na policję najlepiej. Ja kiedyś dzwoniłam w takiej sprawie. Nie miałam żadnych problemów

Gość 997 997 997
Oba razy dzwoniłam w nocy. Raz byli po chyba trzech minutach (ale fakt, że komisariat był b. blisko), raz po jakimś kwadransie (kawałek drogi od posterunku jednak jest).

Gość adc dscf
danych nie podam, bo sie boje :( kiedys mialam bardzo niemiłą sytuację, za długo by opowiadac, za bardzo sie boje, ze znowu powroci strach i bede sie bala przez dlugi czas wyjsc z domu

a ja wnajmoalam mieszkanie i koes bil swoja kobiete mega glosno nie wytrzymalam i zadzwonilam na policje i mowie ze facet bije swoja kobiete a ona krzyczy nie kop mnie po twaarzy a policja na to: podaj swoje dane imie nazwisko i swoj adres nwet nie zapytali o nr lokalu tego kolesia jak powiedzialam ze nie podam swojego nazwiska bo sie boje tego kolesia to powoedzieli ze nie przyjada i sie rozlaczyli to dzwnie za chwile ze podam nr tel moj (bo mialam zablokowany) a oi ze najpierw zrobia ze mna "wywiad" w cztery oczy a ptem moze do niego pojda a ja ze ok i tak nie przyjechali na drug dzien ta babka (spotkalam ja w windzie--mieszkala nade mna) miala cala twarz pobita..itd masakra!

Gość Powinni
Jak najszybciej. Przynajmniej u mnie takie interwencję są natychmiast sprawdzane

Gość adc dscf
a co jesli im nie otworza??

Gość 997 997 997
A, jeszcze kiedyś dzwoniłam, że pijany czy naćpany koleś siedzi na asfalcie, żeby go zwinęli, zanim ktoś go rozjedzie - też nie pytali o nazwisko. Ogólnie lepiej zgłosić, jak coś się dzieje - to może komuś uratować życie, a oni od tego są, żeby sprawdzić, czy rzcezywiście jest jakieś zagrożenie. Jakby wszyscy zgłaszali np. pijanych siadających za kółko, byłoby naprawdę dużo bezpieczniej. Bo skąd policja ma wiedzieć, że trzeba gdzieś zainterweniować?

Gość W takim razie
Jak nie będą chcieli przyjechać bez danych zadzwoń na straż miejska. A jeśli to nie pomoże to na niebieską linie. Zresztą na niebieską linie zadzwoń teraz nawet powiedz co i jak że boisz się podać dane i co w razie jak odmówią interwencji

Gość aaaaaaaaaaaaaas
moga sobie nie otwierc, jak komuś się krzywda dzieje to policja z drzwiami wejdzie

Gość 997 997 997
Na olewactwo jest bardzo prosty sposób - "to ja poproszę z Pana/Pani przełożonym".

Gość adc dscf
jutro spojrze, jaki to numer mieszkania i jak tylko jescze raz cos takiego uslysze to zadzwonie. Tylko co w przypadku, jesli beda chcieli moje dane?? tak jak juz pisalam, nie podam bo za bardzo sie boje, gdzie wtedy moge "uderzyc" ??

Gość Autorko
Jeśli nie otworzą to wiadomo mają coś na sumieniu. Prawda?

Gość aaaaaaaaaaaaaas
dziecko placze srednio 15 minut i przestaje .. nie wiem co tam sie dzieje :( ... co jesli przyjada i bedzie cisza??? w srodku nocy nie otworza i dziecko bedzie dalje bite? :(

Gość 997 997 997
To zadzownisz jeszcze i jeszcze raz. Interwencje i zgłoszenia są rejestrowane - w końcu trafią na właściwy moment, a wtedy będzie już dokumentacja, że to nie pierwszy raz.

Gość adc dscf
ten post wyzej to moj, mial byc skierrowany do aaaaaaaas

Gość kiaa
nie beda cie pytac o nazwisko zreszta takie rozdrabnianie sranie w banie odrazy za tel i po policje ze podejrzewasz bicie dziecka i juz oni beda wiedziec co maja robic a nie bagatelizowac sprawe wkoncu to DZIECKO

Gość kiślowa222
ja raz widziałam jak kolesie włamują sie do samochodu, zadzwoniłam i powiedziałam o co chodzi a koleś sam do mnie "poda pani swoje dane czy woli zachować dla siebie??" powiedziałam, że wole zachować i ok. nie musisz nic podawać... powiem Ci jeszcze, że ja byłam dzieckiem bitym latami i bardzo żałuję, że nie miałąm takiego sąsiada/sąsiadki który by zareagował :-( może inaczej by moje życie wyglądało.... do dziś to co przeżyłam w domu odbija sie na moim życiu i nigdy się tego nie pozbędę

Gość adc dscf
macie racje.. chociaz mam nadzieje, ze wiecej tego nie uslysze, bo naprawde straszne :(