Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paczione de gusto

Mój chłopak nie chce ze mną ostatnio uprawiac seksu...

Polecane posty

Zastanów się przede wszystkim co takiego się stało iż "coś się wypaliło". Czy coś się zmieniło między Wami, wasze relacje, wzajemne zrozumienie.

Gość pomarannczowa
Przeczytałam wszystkie zamieszczone opinie na forum i złapałam się za głowę. Posłuchajcie Kochane Kobietki. "coś jest nie tak- zdradza". Bardzo błędna interpretacja, krzywdząca dla mężczyzny, ale - co zaskakujące- głównie dla nas. Spójrzcie na to z innej strony. Weźmy na rozpoznanie potencjalną jakąś Zosię. Ta nasza Zosia myśli sobie " Nie kochamy się ze sobą tak jak kiedyś. Zdradza mnie." I zaczyna się analiza i interpretacja. Przeglądanie telefonu, maila, gadu-gadu; doszukiwanie się innych kobiecych zapachów czy włosów na ubraniach. Do tego podejrzliwość i panika- bomba gotowa, bomba, która zmiecie z powierzchni ziemi związek na który pracowałaś trzy lata. Zajmijmy się całym Twoim pierwszym postem od początku. Piszesz, że w Jego zachowaniu nic się nie zmieniło, jest miły, kochany. Uczuciowy na stopie wyrażania zainteresowania. Trzyletni związek, który bardzo dobrze się zapowiada. Pierwsza i najważniejsza rzecz: Pierwsza myśli, której musisz się wyzbyć to "Zapewne to moja wina." Męskie libido jest bardzo wrażliwe i delikatne. Wpływ na nie może mieć wiele różnych aspektów, zaczynając od głupiego westchnienia do boskiego mężczyzny zobaczonego w telewizorze, kończąc na "Nawet nie potrafisz dobrze wbić gwoździa". Faceci instynktownie są zdobywcami, bohaterami rodzinny sytuacji kryzysowych, takich jak wbijanie gwoździ. Twoją ogólnie opisaną sytuację ciężko jest dokładnie zweryfikować. Podałaś za mało istotnych szczegółów, które na pewno pomogłyby napisać Ci konkretną receptę. Postaram się ogólnikowo :) Może Twój mężczyzna ma jakiś problem, np. w pracy? Może ktoś, kto jest mu bliski, jest w ciężkiej sytuacji? A może po trzech latach związku (mieszkacie razem czy nie?) powinnaś zaskoczyć swojego mężczyznę jakimś finezyjnym pomysłem? ;) Tak aby widział w Tobie ten sam seksapil i przede wszystkim chęci. Głowna kwestia- Nie możesz się "obrazić", ignorować go i czekać na cud. Na mężczyzn kobieca bierność działa ozięble. Czas zdobywania w waszym związku macie już za sobą. Teraz należy pielęgnować, cieszyć się i napawać uczuciem. Na faceta trzeba mieć sposób. "Chodź idziemy się kochać, dawno tego nie robiliśmy". w facecie rodzi się poczucie obowiązku, przymusu. Nie ma w tym seksu, namiętności, spontaniczności i szczerze odczuwanej potrzeby. Taka postawa jest raczej klejeniem czegoś na siłę. Swojego M. możesz podejść zupełnie inaczej. Przecież same chcemy czuć się przy swoich bohaterach seksownie, bezpiecznie, chcemy czuć, że jesteśmy zdobywane, potrzebne i piękne. A dlaczego z mężczyznami ma być inaczej? Może warto zaskoczyć Go czymś nietypowym? Może fajnie byłoby zobaczyć w Jego oczach to, co widziałaś na początku waszych erotycznych uniesień? To bardzo satysfakcjonujące i podniecające! Może wystarczy szczera, spokojna rozmowa, a może małe zaskoczenie Twojego M. sprawi, że wrócą chęci? (Nie mówię O tańcu na rurze, (no chyba, że lubicie ;)) ale o jakiejś kolacji, wspólnej kąpieli. Z tego wcale nie musi być seksu, ale myślę, że jak po kolacji zaproponujesz mu w seksi bieliźnie delikatny relaksujący masaż w sypialni, libido wzrośnie! ;) A tak podsumowując, polecam książkę "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy". Posiadam jej wersję w formacie .pdf na komputerze chętnie się podzielę! Na prawdę warto poczytać! :) w razie chęci zagłębienia się w temat, jestem otwarta na wiadomości pomarannczowa@gmail.com Pozdrawiam was moje kochane Kafeterianki! :* Paczione, głowa do góry! Napisz dokładnie co i jak, a na pewno coś poradzimy! Obiecuję! :)

Nie daj sobie wmówić, że zdradza! Na litość boską, skąd mają to wiedziec osoby, które nigdy nawet nie widziały Twojego faceta! pogadaj z nim, szczerość to najlepsze wyjście! Powiedz, że się martwisz tą sytuacją, jestem pewna, że pod tym kryje się coś innego niż zdrada czy brak pociągu seksualnego trzymaj się Autorko!

Gość Ciekawska
Dnia 5.10.2009 o 17:17, paczione de gusto napisał:

Co ma byc to będzie

I co w końcu? Udało się wam?