Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość auamojzab

Strasznie boje sie dentysty

Polecane posty

Gość też mi groziło kanałowe
ale moja dentystka znalazła inną metodą - oczyściła ząb i wlepiła tam tlenek cynku (chyba, nie jstem pewna). Za dwa - trzy miesiące otworzymy to i jesli wszystko będzie już znieczulone, nie trzeba będzie truć i wszystko zrobi się na jednej wizycie :)

Gość ja mam levzenie kanalowe
No właśnie ją najbardziej boję się tego znieczulenia a bez niego nie da rady.

Gość gość
ja się przekonałam, że wizyta u dentysty nie musi być taka straszna. Wystarczy znaleźć przyjaznego dentystę i gabinet i jest dobrze. Ja chodzę do Galerii Uśmiechu na Francesco Nullo, bardzo dobrzy specjaliści, ale najważniejsza jest dla mnie atmosfera, wszyscy bardzo mili i uśmiechnięci.

Gość gość
Miałam kolonoskopię 2 razy zdecydowanie wolę to niż dentystę :(. Kolonoskopia to bezbolesny zabieg więc nie wprowadzajcie ludzi w błąd.

Gość gość
Tez bardzo boje sie dentysty, nie raz w dziecinstwie zdarzylo sie mi uciekac sprzed drzwi, a nawet ugrysc dentystke. Dzisiaj ide do dentysty z bolem,( w nocy zab pozbawil mnie snu), ide tam jak na sciecie, strasznie sie boje. RATUJCIE :-( :-(

Gość gość
Mnie paraliżuje taki strach przed dentystą i mam taką blokadę żę naprawdę nie wiem co to jest :-(

Gość gość
Wiesz co jak masz taki strach i blokadę to może być dentofobia. Moja koleżanka miała i za nic nie chciała iść do dentysty nawet jak już nie mogła wytrzymać z bólu i z niego wyła. Żeby jakoś sobie poradzić brała tabletki przeciw bólowe najpierw ibuprom a potem już nawet ketonal. W końcu jak zaczęło przenosić się na dziąsło i na ból głowy to już musiała pójść. Miała to szczęście że u nas w Chełmie w jednej z przychodni (jak coś to w Eko Med może komuś się przyda) jest specjalny laser Fotona. Dla takich osób jak ona jest super bo leczenie nie boli i nawet nie trzeba używać znieczulenia. Ja sama mam tak że jak już pójść do dentysty to tylko w ostateczności ale też nie doprowadzając się wcześniej do jakiegoś tragicznego stanu.

Gość gość
Widze, że eko med nadal trzyma klasę, bo ja ostatnio u nich pierwszy raz skorzystałam z laseru fotona i jestem zachwycona, nie wiedziałam, że leczenie może nie boleć. Czas chyba się w końcu pożegnać z moja dentofobią ;)

Gość gość
Jak się boicie to polecam pójść do Dentala w Lublinie jeśli macie niedaleko. Mają tam świetne podejście dla wszystkich dentofobów. Stomatolodzy profesjonalisci, bardzo dobry sprzęt, leczenie na najwyzszym poziomie, bezbolesne, warto tam zajrzeć. :)

Gość gość
Skończ już z tymi kryptoreklamami, chytra babo.