Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość auamojzab

Strasznie boje sie dentysty

Polecane posty

Gość auamojzab

Od dzieciństwa.. bolalo, gryzlam po paluchach, trzymali mi głowe, raz pani przeciela mi usta. Mam 18 lat i nie bylam 4 lata u dentysty. Nic mnie nie boli ale niedługo zakladam aparat na zeby i musze isc na przeglad..myje codziennie , zuje gumy, mam swierzy oddech ale jak mysle o dentyscie to.. zesram sie ze strachu na tym fotelu... a wizyta coraz blizej... jakie to dziecinne

Gość auamojzab
i jeszcze ten zapach i ta biel .. kur** mać : / i te wiertła

Gość
U DENTYSTY MOZNA WZIĄŚĆ ZNIECZULENIE I WTEDY NIE BOLI, JEST MASA GORSZYCH RZECZY NIŻ DENTYSTA; GASTROSKOPIA KOLONOSKOPIA I TO BEZ ZNIECZULENIA

Gość auamojzab
Wiem!! Zdaję sobie z tego sprawę ! ale te mysli są straszne, nie pozbede sie strachu z dziecinstwa tak O, po prostu. Setki gorszych rzeczy a ja sie boje dentysty jak 7 latek. No zlituj się Boże :/

Gość auamojzab
Teraz to tak głupio wyleciec z krzesla i biec korytarzem a lekarze za mną.. a ja się dre... ze mnie to byla agentka jak bylam mala :P

Gość tak to dziecinne ale
i naturalne. nie bój się, nie ma się czego bać. kiedyś było inaczej (jak byłam mała też się bałam), nie było znieczulenia (albo było, tylko, że trzeba było o nie prosić i prosić). jak zaczniesz chodzić do dobrej dentystki/dentysty to zobaczysz, że to nic strasznego. ja lubię chodzić do dentysty :) poważnie, nawet już zapach mnie nie drażni. raz na pół roku przegląd i finito.

Gość auamojzab
Dzięki! To podnosi na duchu... bede miala zakladany aparat to wizyta co miesiac, musze sie zaczac przyzwyczajac... tylko jak myslec o czyms przyjemnym jak ktos grzebie Ci w gębie?! - wakacje - fanatazje erotyczane (odpada!) - co zjem na kolacje (tez odpada - bede spuchnieta) - co nowego na pudelku (zartuje, nie czytam go.. no dobra czasami) ja pamietam jak mialam 13 lat i moja dentyska byla stara i miala TAKIE WĄSY WIELKIE. I tak sie nachylala.. a ja sie skupialam na tym czarnym meszku i w glowie jedyna mysl : pomocyy...

Ja tez sie strasznie zawsze bałam ale znalazłam zajefajnego dentyste który jest miły i naprawde delikatny ( i do tego przystojny:) wiec nie bój żaby. Mozesz np powiedziec ze miała przykre doświadczenia z dentysta i obawiasz sie bólu:)

Gość ufg79879t9
a z jakiego miasta jestes? ja sobie znalazlem takiego dentyste ktory moze tani nie jest ale jest specjalista od znieczulen :) Znieczula bez igly i to tak znieczula ze nic nie czujesz a znieczulenie mija szybko po zabiegu wiec nie siedzisz caly dzien ze sparalizowana twarza :)

Gość idz do przystojnego
i patrz mu w oczy - pomaga

Gość auamojzab
ja jestem z Krakowa . Wiecie co? I jeszcze ta Wąsiasta Prukfa zalozyla mi dwie plomby.. koloru SZAREGO :/ czy mozna takie rzeczy zlikwidowac? I zalozyc nową ? w kolorze zębow? No wygladam jakbym miala z tylu zeby jak raperzy i ich grille :/

Gość auamojzab
idz do przystojnego - hehe, tak a w przyplywie chwili nagle go pocaluje zapominajac ze mam waciki w ustach :D

Gość auamojzab
pamietacie takie czekoladowe gwiazdki z milkiwaya? Juz ich chyba w sklepach w Polsce nie ma... mialam 6 lat i jakies mlode dupczeki dentystki biegaly na dol po nie, zeby mnie utrzymac na fotelu : D jeste na dniiieeeeee

Gość auamojzab
ktos jeszcze boi sie dentysty?

Gość tak to dziecinne ale
o lol, jak byłam mała też miałam wąsiastą dentystkę, fuj - nie dość, że wąsy, to do tego była strasznie niedelikatna i miała wielkie dłonie jak facet :O I też miałam dwie szare plomby :O (kilka lat temu wymieniłam je na nowe). Ale tak jak napisałam wyżej, trauma dawno minęła i teraz lubię chodzić na przegląd zębiszczy :)

Gość derter6e6
a mojej dentystce z gęby czosnkiem waliło :o :D marzyłam zawsze o tym, aby już skończyła i mi nie chuchała tym smrodem prosto w nos :D

Gość derter6e6
Chociaż właściwie to może był jakiś rodzaj znieczulenia. Chuch w twarz i pacjent odlatuje, a dentysta robi co do niego należy bezboleśnie :classic_cool:

Gość mechata
a macie takiiego bezbolesnego w rzeszowie albo stolicy?

Gość hejdentystlpa
Szukaj dentysty ktory ma znieczulenei WAND a nie zwyklą strzykawę. Sama panikowalam i nie chodzilam do dentysty az w koncu musialam z bolem zeba dzieki temu znieczuleniu nic nie boli, nie puchniesz, i anwet nie boli przy wstrzykiwnaiu

Gość klassi
Warto poszukać trochę wśród tych lekarzy z wyższej półki teraz jest coraz więcej gabinetów gdzie na naprawdę dobrze traktują pacjenta i używają dobrej jakoś preparatów leczniczych.

Gość jest takie przyslowie
nie taki diabel straszny jak go maluja;)nie boj sie tylko idz, jak Ci dentysta nie bedzie odpowiadac to zawsze mozesz go zmienic,jest szereg gorszych i bardziej nieprzyjemnych badan niz dentysta;) powodzenia!

Gość stylonka
To prawda na przykład kolonoskopia jest znacznie gorsza niż borowanie, gdzie możesz mieć dodatkowo znieczulenie :) Może po prostu musisz znaleźć swojego dentystę. Jeśli już znasz daną osobę to o wiele przyjemniej przychodzi taka wizyta. Ja jak się przeprowadziłam do Krakowa po w poszukiwaniach trafiałam na alfa-dental na Zwierzynieckiej. I jest ok :) Pani stomatolog mnie zna wie o moich zębowych występkach i jest mi łatwiej iść do takiej osoby, która jest sprawdzona i wiem, że nic z jej strony mi nie grozi, a wręcz przeciwnie ;)

Gość rrrrrrrrrrrrrrrr
To weż sobie relanium przed wizyta

oj ja też jako dziecko przeżyłam traumę na fotelu dentystycznym, wyrywali mi 6 bez znieczulenia, ale jakoś nie mam oporów przed wizytą u dentysty. Może to chodzi o to, że trafiam na samych sympatycznych jak dr Rozwadowski i dzięki temu wizyty są przyjemniejsze.

Gość ja mam levzenie kanalowe
i muszę wziąć znieczulenie a po ostatnim znieczuleniu zdretwialy mi nogi i teraz sie panicznie boje bo nie wiem czy to po tym zastrzyku czy to że strachu.

Gość mleko i kokos
Ja mam w czwartek leczenie kanałowe, uff.