Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lil Scorpy

Mamy małych listopadowych skorpioniątek - jakie są wasze dzieci?

Polecane posty

Gość Lil Scorpy
Aha, ale jak to jest z tym autorytetem wśród starszych? - Ponawiam pytanie, które sprecyzowałam u góry.

Gość Skooooripionnn
co do tych autorytetów to bez przesady. Chyba tylko totalny ignorant po jednym pytaniu skreślił by całą miłość i szacunek ;) Poza tym jak kochamy to bardzo mocno co również tyczy się rodziców.

Gość Lil Scorpy
Dzięki za "słowa dodające otuchy" Skooooripionnn! ;) A tak poważnie, to jakie pobudki tobą/wami kierują, że masz/macie problemy z okazywaniem uczuć ludziom, których nimi darzycie? Czy chodzi tu o ten cały element dominacji nad drugą osobą i po prostu strach, że okażecie swoją słabość/prawdziwe miękkie ja spod zewnętrznej szorstkiej skorupki?

Gość Skooooripionnn
co to problemu okazywania uczuć to w moim przypadku strach przed zranieniem, a także nieokazywanie swojej słabości, poza tym cały czas węszę intrygi co niestety tyczy się też moich bliskich :(

Gość Lil Scorpy
A nie potrafisz po prostu im zaufać? Wiesz, wielu ludzi (żeby nie powiedzieć zdecydowana większość) jest na prawdę szczerych, empatycznych i kochających, którym by nawet przez myśl nie przeszło kogoś skrzywdzić lub zranić. Skąd zatem ten opór? Chyba nie wynika z życiowych doświadczeń? Twoim rodzicom na pewno jest czasem przykro, że się do nich nie przytulisz ot tak bez powodu. Nie uwiesisz na szyi i nie dasz buziaka "niespodzianki". Nie poślesz kochającego uśmiechu. Wiesz, to dla ludzi bardzo ważne. Mnie byłoby szalenie przykro.

Gość Lil Scorpy
A powiecie mi jeszcze jak to jest z waszym wyczuciem do innych osób, które spotykacie w życiu? Czy to prawda, że potraficie przejrzeć człowieka na wskroś? Widzieć to czy kłamie, czy mówi prawdę, czy jest z wami szczery? Czy macie nosa do ludzi? I czy to działa już w dzieciństwie? Np. jeśli mama schowa przed wami cukierki i powie, że zjadła? :) Cóż, prozaiczny przykład - ale ciekawam jak jest?

Gość Lil Scorpy
Hej! Hop hop! :) Jest tu jeszcze ktoś? Odpowie mi ktoś jeszcze? Z góry dziękuję za każdą wypowiedź. ;)

Witam, jestem skorpionem i dam Ci jedną radę: skorpion jest bardzo dobrym przyjacielem i bardzo złym wrogiem, a świadomośc tego ułatwia kontakty ze skorpionem. A tak w ogóle to są fajni ludzie :)

Witam Ja mam i męża i córcię- skorpiony. I również podpisuję się obiema rękami pod ty co pisała Skoooooooripionnn

Gość Lil Scorpy
Bardzo dziękuję za wszystkie dodatkowe wypowiedzi. :) Jeśli ktoś miałby ochotę jeszcze coś dopisać, to śmiało!