Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Caresiatko

Jak to jest z tymi rozmiarami???

Polecane posty

Witam Panie , Szperam sobie po różnych stronkach bo szukam wymarzonej sukienki na swój ślub. Szukam tez na allegro i ku mojemu zaskoczeniu widze 2 sukienki jedna panna mloda chuda jak miotła a druga dorodna:) jak jabłuszko i tez sam rozmiar 38!!?? Juz wiele razy na aukcjach zdarzało mi sę to zauważyć. Ja jestem dość wysoką osobą (174) i ogólne nosze rozmiar 40 w porywach do 38:) a tu patrze laska 2 razy taka jak ja a ona ma sukienke w rozmiarze nawet 36??!! Czy te babki oszukuja czy rzeczywiście jest taka rozbieżność w rozmiarach...

Mnie tez zastanawiają te rozmiary...Moja znajoma, na co dzień nosząca 36-38, suknie ślubną miała w rozmiarze 44 :( A na w wspomnianym przez Ciebie Allegro to już w ogole kosmos...

Gość Lisschen
Ja nosze 38, czasem 40 jak mniejsze. Suknie druchny na weselu(podobna do panny mlodej tylko czerwona) mialam w rozmiarze.......46 na metce.

Gość Lisschen
Caresiatko-ja dopiero za jakis czas biore sie za przygotowania do slubu,ale mam pytanie- nie boisz sie kupowac suknie na allegro??

Lisschen "nie boisz sie kupowac suknie na allegro??" Mnie osobiście przeraża to, ze dość ładne sukienki można kupić za około 1000zł i to nowe, niby na miarę !!! Tak sobie myślę, ze pewnie chińskie, a na żywo wyglądają zupełnie inaczej ;( jakieś "salony" je zamawiają a później poddają lekkim przeróbką ażeby pasowała na kupującą klientkę... Faktem jest to, że tam kiecka z koronki kosztuje 1000zł, gdzie u nas, metr dobrej jakości koronki kosztuje około 200zł, a na taką sukienkę potrzeba 4-5 metrów...więc jaka jest jakość tych sukienek?

Gość u mnie tez
bylo zaskoczenie bo jak poszlam do salonu mowie ze nosze 40-42 ta przyniosla mi suknie 38-40 bo podobno niektorzy szyja na wyrost nbic tylko przymierzac moje panie:)