Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xoxoxo

Istnieje wiecej dowodow na istnienie UFO niz Boga.

Polecane posty

czy nie wydaje wam sie bardziej logiczne, istnienie ufo ( istnieje wiele dowodow) niz wiara w gadajacego weza na drzewie (brak dowodow).

logiczne wydaje mi się istnienie jednej świadomości , jaźni czy bytu duchowego (tzn.Boga)...ona nas łączy jedno ....mieszka ona w rozumie i nazywa się duszą , jest ona niezmienna i nieśmiertelna - jednym słowem DOBRO :)

Gość co za nielogiczność
Wiara, jak wskazuje nazwa pochodzi o tego, że w coś wierzymy i czego udowadniać nie trzeba.

dla mnie jedna swiadomosc, oznacza wspolne DNA. lacza nas (wszechswiat) atomy.

Mylisz pojęcia. Wiara w Boga a wiara w UFO to dwie zupełnie różne kwestie. Wierząc w Boga w pewnien sposób ludzie pomagają sobie, modlitwa daje im siłę, pomoc i otuchę w ciężkich chwilach, jest dla nich ktoś najwyższy do którego można zwrócić się o pomoc, co ci daje wiara w UFO?

Gość biorąc pod uwagę ogrom
wszechświata i naszą małość przy nim wydaje mi się bezsensowne spekulawanie o tym czy istnieje inteligentne życie poza Ziemią czy nie natomiast odwiedziny UFO na naszej planecie są najpewniej pobożnym (!) życzeniem niczym więcej... tak samo jak istnienie sprawiedliwego i kochającego boga

dla mnie jedna swiadomosc, oznacza wspolne DNA. lacza nas (wszechswiat) atomy. świadomość porusza materię , dlatego istniejesz , atom także :)

chinka, masz takie same szanse spelnienia swoich zyczen 50/50 modlac sie do ulubionego aktora.

kserknes, czy komar ma swiadomosc, a przeciez istnieje. jego swiadomosc zawarta jest w dna,

Nie ma dowodów na istnienie jednego ani drugiego. Są poszlaki, ale nie dowody. Można się kłócić do końca świata.

kserknes, czy komar ma swiadomosc, a przeciez istnieje. jego swiadomosc zawarta jest w dna, a czy komar jej nie ma? gdyby nie miał , to by nie żył , komórka DNA też nie :)

Gość co za dewiant załozył
ten temat przecie to durne to co wypisujesz człowiecze Twój Byt od Boga zalezny od jego Woli pewnie Cie nie wysłuchuje w Modlitwach i stad ta frustracja Moze pora zaczac Modlic sie z wiara a nie "klepac" paciorki wtedy Cie usłyszy i da To co chcesz

w takim razie, czy jest ok. w stosunku do boga, modlenie sie z wiara o zobaczenie UFO?

Wierząc w Boga w pewnien sposób ludzie pomagają sobie, modlitwa daje im siłę, pomoc i otuchę w ciężkich chwilach, jest dla nich ktoś najwyższy do którego można zwrócić się o pomoc, co ci daje wiara w UFO? ja moge sie modlic do krzesła... i tak samo mi pomoże jak bóg czy ufo - nie odpowie, nie pokaże się, nie sprawi, ze bede szczesliwsza, ze bede bogata, ze bede zyła jak księżniczka. Człowiek moze wierzyć w co chce, i własnie to "coś" w co wierzy mu pomoże - niezaleznie od tego co to jest. Wystarczy że sie wygada...

list Einsteina napisany w styczniu 1954 r. (zaledwie rok przed jego śmiercią). Oto fragment tego listu: „(...) słowo Bóg jest dla mnie niczym więcej, jak wyrazem i produktem ludzkiej słabości, Biblia zbiorem szlachetnych, ale prymitywnych legend, które są niemniej dość infantylne".

Gość be 52
ale tez nikt inny jak Einstein powiedzial "Bog nie gra w kosci". to tak na marginesie. oczywiscie, ze jest wiecej dowodow na istnienie ufo. znam pare osob, ktore twierdza ze byc moze widzialy UFO ale nie znam nikogo, kto by twierdzil, ze byc moze widzial Boga. poza Warholem, ale ja go nie znalam, wiec sie nie liczy ;)

Pyt.: Słynna uwaga Einsteina „Bóg nie gra w kości" pokazuje, że wierzył on w istnienie Boga. Prawda? Odp.: Nieprawda. Tę sprawę omawia szczegółowo Richard Dawkins w pierwszym rozdziale książki Bóg urojony (2007). Einstein rzucił tę uwagę w kontekście jego opozycji wobec mechaniki kwantowej, tak jak była ona wówczas formułowana. cytaty wywiadu z fizykiem atomowym Vinod K.Wadhawan zamieszczonym w ''Racjonaliscie''

Gość Prawda jest.
Mi nikt nieuwieszy mnie 4l temu porwalo ufo bylam gwalcona i urodzilam 3plody nie ludzkie w szpitalu wojskowym niedaleko warszaw.nigdz to niewyszlo najaw zabroniono mi otym mowic iz trafie do wiezienia te zarodki mialy 5mies. Byly niesamowite,zycie moje zmienilo sie o 180stopni od tamtej pory ,pamietam wszystko jakby wydarzylo sie wczoraj,wtedy nawet mialam rozmowe z uwczesnym premierem,trwalo to b.dlugo. Glownie chodzilo oto zeby zapanowal haos,religia, podstawy Panstwa itd,itp. I boje sie pisac cokolwiek na tym forum,bo dlamnie moze skaczyc sie to nawet smiercia .! To moj pierwszy i ostatni post.

Gość be 52
mysle, ze poruszamy sie tutaj w niebezpiecznej sferze interpretacji tego co Einstein powiedzial, dokonanej przez ateiste, a wiec obarczonej subiektywnym pogladem. powiedzial, co powiedzial i tyle. tylko on wiedzial, co ma na mysli. powolywanie sie na zdanie innych w tej sprawie jest intelektualnym naduzyciem. ale ufo porwalo te pania z gory, wiec... :D

Jeśli Boga nie ma, to Bóg z nim. Ale jeśli jest, to niech nas ręka Boska broni.

Ej, ty gwałcona przez ufo, a w domu wszyscy zdrowi? Jeden pisze bzdury, a ktoś jeszcze gotów uwierzyć.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiju
hahah czyli to w co wierzymy istnieje tak?istnieje bog bo w niego wierzymy ale nikt tego nie udowodni... to ja sobie wymysle swojego boga i bede w niego wierzyc w wraz z innymi ludzmi i nikt mi nie udowodni ze on nie istnieje:) Kazda religia jest zła!Wszyscy jestesmy swiadomoscia.Powinnismy zyc bez klekania i ponizania sie przed pustymi symbolami.Kazdy w nas ma w sobie cos z boskosci i wszyscy jestesmy sobie rowni!!!!!!!!

Gość jako ateistka powiem
ze gdyby udowodniono lub obalono istnienie boga to by nie bylo to juz wiecej nazywane WIARA ...

Gość a najgorsza jest
SEKTA KATOLICKA:(

religje wyrzadzaja wiecej zlego niz dobrego.np. polski kosciol przyczynia sie do ogolnego zacofania kraju dla wlasnego interesu.