Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarekk

Co zażywacie gdy macie katar?

Polecane posty

Gość katarekk

Co jest najlepszego na katar?

Gość udkuos
na katar zwykły taki z alergii to cirrus, tylko on mi pomaga a alergię mam gigantyczną, na katar taki z przeziębienia tylko eferalgan, jest super

Gość bhfuidthg
Na zwykły katar to wapno+Vit. C i kataru nie ma :classic_cool:

Gość katarekk
jak częstp pic to wapno?

Gość yuugvr5r
Myślę, że 3-4 razy dziennie (ja kupuję takie musujące 2 w jednym-wapno +vit.C)

Gość na katar
ponieważ katar(wirus lubujący się w śluzówce nosa) leczony trwa 7 dni a nieleczony tydzień, to jedynym lekarstwem jest sposób podany w t. "4 warunki determinujące zdrowie" na: www.vademecum.zdrowia.prv.pl Ważne!!!!!!!: cyt.: Przyszłość medycyny Współczesna medycyna i medycyna przyszłości nie będzie polegała na tabletkach, zastrzykach, operacjach chirurgicznych, lecz na stymulacji(środkami zarówno fizycznymi jak i psychologicznymi), wręcz zmuszaniu Układu immunologicznego do obrony i walki z infekcją chorobotwórczą” poprzez spełnianie 4. warunków determinujących zdrowie: 1)odżywianie, 2)wysiłek fizyczny,3) higiena ,4) pozytywne nastawienie psychiczne; krótko mówiąc, dzięki higienie w pełnym tego słowa znaczeniu. Będzie to najsensowniejszy, zarazem najtańszy sposób na zdrowie i życie. W przeciwnym wypadku ludzkość ulegnie zagładzie biologicznej. LR

Gość nic oraz chusteczki

najlepiej leczyć się metodami naturalnymi, nie szkodzą zdrowiu i uodparniają, Jeśli chodzi o katarek to radzę zrobić następujący preparat: 2 ząbki czosnku pokroić drobniutko i zalać gorącą, przegotowaną wodą (1/3 szklanki). Pozostawić do 2 godzin, a następnie przecedzić. Za pomocą kroplomierza, ja robię przy pomocy strzykawki (sądzę, że jest najlepsza) wpuścić kilka kropel zrobionego preparatu. Kiedy mam silny katar stosuję 4 - 5 razy dziennie. Kręci w nosie strasznie, ale idealnie oczyszcza. Ponadto, po zakończeniu leczenia kataru, należy każdego dnia oczyszczać nos (wodą z solą). Wówczas wszystkie problemy z zatokami i katarem znikną na dłuższą metę. Życzę zdrówka

a co stosujecie za zatkany nos ? uczucie zapchanego nosa ( objawy alergiczne )

Gość katarekk
Zażyłam 2x fervex na noc. W ciagu dnia piłam wapno musujące+C. Potem na noc piłam (nadal piję) mleko z miodem, masłem (odrobinka) i z czosnkiem. Przeszło to najgorsze po 3 dniach. Uf!!

Gość majka............
supradyn .....jak juz nie daje sie wytrzymac...

Gość na zatkany nos i katar
alergiczny proponuję loratadynę - do kupienia bez recepty, ale na receptę bardziej się opłaca (ta sama cena, a opakowanie 2 razy większe). Na początek "normalnego" kataru - metoda domowa i skuteczna: kilka kropli (niedużo, ze 3-4) miętowych na lyżeczkę i podpalić. Spirytus się wypali - zostanie sama mięta. Wdychać raz jedną raz drugą dziurką - tylko na początku delikatnie, bo efekt jest powalający. Ale na taki solidny katar już nie pomoże.

Gość na zatkany nos
.....t shirt zwinac w walek i wlozyc pod pache reki po przeciwnej stronie niz zatkana dziurka nosa, na kilka minut, odtyka nos bardzo intensywnie,polecam . sposob z med. chinskiej.

Gość poza tym
na katar bardzo silnie dziala zakraplanie miodem.Nalezy go rozcienczyc odrobina wody.Tylko miod prawdziwy, niepodgrzewany wczesniej przez wytworce.kazda porcja musi byc zmieszana tuz przed wkropleniem. Boli przez minute,dwie,boli dosyc mocno (jesli jest katar), Bardzo polecam .J

ponieważ katar(wirus lubujący się w śluzówce nosa) leczony trwa 7 dni a nieleczony tydzień, to jedynym lekarstwem jest sposób podany w t. "4 warunki determinujące zdrowie" na: bo katar nie jest choroba i dlatego sie mówi ze leczony i nie leczony trwa 7 dni organizm się oczyszcza z toksyn a żeby przyspieszyć oczyszczanie to należy pic cytryne i czosnek http://www.zdrowa-zywnosc.get.net.pl/to_co_najprostsze_jest_najgenial.htm