Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szalona_18stka

po wyrwaniu zeba

Polecane posty

Gość szalona_18stka

witam. chcialam sie dowiedziec jak wyglada proces gojenia sie dziury po wyrwanym zebie. taki zabieg mialam wczoraj, po zabku zostala dziura jak berlin ale jak dzisiaj wstalam to byla juz duzo mniejsza i pokryta czyms;/ jak dotykalam tego jezykiem to wydawalo sie miekkie jakby jakis gesty sluz czy cos. ma to kolor bialy i jasno rozowy. jest to oznaka gojenia? czy wrecz przeciwnie infekcji czy czegos i powinnam isc do dentysty? dodam ze w chwili obecnej dzury juz wogle nie ma tylko jest wypelniona tym czyms i lekko boli ale znosnie i nie preszkadza w funkcjonowaniu.

tak, to się w taki sposób goi, to co czujesz to skrzep, w żadnym wypadku go nie wypłukuj, jedz po drugiej stronie, żeby nie zanieczyścić

Gość szalona_18stka
jak narazie jem serki homogenizowane a wczoraj glodowka. mam jeszcze jedno pytanko jak po jednym dniu od wyrwania to tak "dobrze" wyglada to jest to oznaka szybkiego gojenia? bo jak czytalam na innych forach to dziure widoczna ludzie mieli nawet 3 dni. wiem, ze skrzepu nie moge wyplukac bo grozi mi suchy zebodol ;/;/ tylko nie wiedzialam jak wyglada ten caly skrzep :) i jeszcze jedno chcialabym bardzo umyc zabki tylko nie wiem jak pozniej wyplukac buzie z pasty :( moze jakies porady?

normalnie umyj, tylko tam gdzie jest dziura nie szoruj zbyt energicznie, raczej staraj się unikać to miejsce, a żeby pastę wypłukać to tez tylko nabierz wody w usta i wypluj, i tak do skutku, delikatnie, nie szalej ze spienianiem wody w ustach ;) jak nie boli, to tylko się cieszyć, rana może jeszcze się odzywać, po kilku dniach otwór w dziąśle powinien się zamknąć jeść możesz, tylko niezbyt twarde rzeczy, unikaj na razie orzeszków i tym podobnych rzeczy