Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojjjjaca sieee

mial ktos z was znieczulenie ogolne?

Polecane posty

Gość bojjjjaca sieee

boje sie, a jak sie nie wybudze?😭

Gość bojjjaca sieeee
operacja nosa, boje sie nigdy nie bylam usypiana

Gość spokojnie wybudzisz się
:D dziwne uczucie, a właściwie brak - zasypiasz bardzo szybko, nie zdążysz policzyć do 10, ba do 2 nie zdążysz :)

Gość aaaaaaaadddddddd
bylam operowana w styczniu br w znieczuleniu ogolnym. nie wiem kiedy zasnęlam, nie czulam wkladania rurki , po wybudzeniu czulam sie bardzo dobrze, nie wymiotowalam, nawet nie mialam mdlosci, ale z tym roznie bywa - zalezy od organizmu. ja znioslam to naprawde dobrze, jednak niektore panie zwracaly, skarzyly sie na mdlosci. mysle ze tak dobrze znioslam to znieczulenie, bo nie mam sklonnosci do wymiotow. nie martw sie tym, ze sie nie wybudzisz, nie slyszalam o takim przypadku. wszystko bedzie dobrze, sama sie przekonasz, ze strach byl niepotrzebny. głowa do gory :) i powodzenia, bedzie dobrze :)

Gość bojjjjaca sieeeee
ale jak to wyglada?po co ta rure wkladaja?nie bede oddychac normalnie?boze jaj ja sie boje😭

Gość no przeciez dadza ci leki
i cie zwiotczy, wiec ci wsadza rurke zeby respirator ze ciebie oddychal , bo tak sama z siebie to niekoniecznie

Gość aaaaaaaadddddddd
usypiaja chyba zastrzykiem, nie jestem pewna bo nie pamietam jak to sie odbylo, a rurke wkladaja do gardla, zeby mozna bylo oddychac, a moze podlaczaja tlen, nie wiem bo spalam a nie wypytywalam nikogo o to. ale nie martw sie tym naprawde nic sie nie czuje i nic to nie boli :) :) :)

ja akurat zwracałam :O (a nie mam skłonności do wymiotów, aha i nie jadłam nic na kolację dzień wcześniej, więc nie wiem, chyba zalezy od organizmu) generalnie do wieczora dziwnie się czułam. za to samej narkozy nie ma co się bać. wcześniej dostaniesz głupiego jasia, więc też się nie będziesz denerwować. głowa do góry :)

Gość bojjjjje sieeeeeeee
boze jak to respirator bedzie za mnie oddychal, o matko nie straszciie bo umre:(

Gość bojjjje sieeee
a jak sie zepsuje respirator albo pradu zabraknie to kto za mnie bedzie oddychal, boze jak ja sie boje, nigdy w szpitalu nie bylam, umre ze strachu wczesniej chyba

Gość normalnie no wsadza ci rure
podlaczona do respiratora

Gość bojeeeee sieeeeeeee
ale chyba sa przypadki, ze sie ludzie nie wybudzaja?:(

Gość aaaaaaaadddddddd
nie slyszalam o takim :)

Gość aaaaaaaadddddddd
pewnie przegrode beda ci prostowali, a skoro w znieczuleniu ogolnym to masz mniej niz 18 lat, bo starszym robia w miejscowym. to tylko zabieg kosmetyczny a nie operacja :))

Gość bojeee sieeee
co z tego, ze zabieg kosmetyczny skoro mnie uspia i bedzie za mnie jakas rura oddychac, to brzmi strasznie, nie zasne dzisiaj:(

nie martw się :D nie zabraknie prądu, bo w szpitalach są generatory. anestezjolog (ewentualnie ktoś inny) przeprowadzi z tobą wywiad - czy na coś chorujesz/chorowałaś itd. Też się trochę bałam narkozy, ale bardziej byłam ciekawa jak to jest, jak szybko się to dzieje. Hihi, myślałam, że sporo zapamiętam itd., a tu zonk, rach ciach i już ktoś do mnie mówi i mówi po imieniu i ciągnie za piętę :)

Gość bojeeee sieee
ale oni jak wybudzaja to jeszcze sie to rure ma czy sie budzisz juz bez?

budzisz się bez rury.

Gość bojeeee sieeee
a zasypia sie z rura czy jak usne to wkladaja? a jak sie obudze w trakcie operacji?😭

Gość aaaaaaaadddddddd
usypiaja cie zeby bylo dla ciebie bardziej komfortowo, zebys sobie grzecznie zasnela i nie patrzyla jak pan doktor bedzie ci grzebal w nosku :) powinnas sie cieszyc a nie martwic ze nie musisz sie przygladac, zanim mrugniesz okiem bedzie po wszystkim, naprade, uwierz mi sama tez sie bardzo balam ale moja operacja byla duzo powazniejsza :) a teraz sie sama smieje ze swoich lekow :) a teraz wypij melise i idz sie wyspac, jak nie mozesz to poogladaj co w tv - ja najlepiej zasypiam w ten sposob JESZCZE RAZ POWODZENIA wszystko bedzie lepiej niz myslisz kolorowych snow :))

Gość Spokojna twoja głowa
moje ty biedne maleństwo.Miałem 5 operacji i wszystko w najlepszym porzadeczku.:classic_cool:STRACH MA WIELKIE OCZY. Też się bałem to ludzkie ale będzie dobrze nie bój sie.:classic_cool:

zasypiasz bez niczego, bez żadnej rury :)

Gość Resna
po narkozie najczesciej jest niesamowicie wielki i uporczywy bol spowodowany operacja i czuc wszedzie zapach krwi

Gość bojeeee sieeee
ale zdarza sie, ze mozna sie nie wybudzic bo slyszalam😭

Gość Dostaniesz zastrzyk dożylny i
pare sekund i stracisz świadomość.Wybudzisz sie normalnie.

Gość bojeeee sieeee
ja raczej zapachu krwi nie poczuje:D

Gość Dziewczyno czy ty masz
70 lat , takie w tym wieku zagrożenia istnieją..Spoko.Nie bój sie

Gość aaaaaaaadddddddd
czemu tu straszysz dziewczyne, to absolutne bzdury, ktos sobie jaja robi, nie boli po operacj, daja w leki przeciwbolowe i nic nie boli. nie wstyd ci Resno :(, a o wybudzenie naprawde sie nie boj, to tylko sie zdaza w filmach sensacyjnych, naprawde nie masz powodow do strachu. gdyby byly problemy z wybudzeniem nie lekarze nie narazali by cie na to i zrobili zabieg w znieczuleniu miejscowym, znieczulenie ogolne jest dla twojego dobra i komfortu psychicznego, wiec usmiechnij sie wreszcie i glowa do gory :)) :)) :))

nie buj sie ja bylem usypiany 4 razy mi poprostu robili takie zastrzyki przez chwile mi sie kolowalo a potem juz nie pamietam obudzilem sie i mialem pare minut polezec i tyle bedzie dobrze :)