Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojjjjaca sieee

mial ktos z was znieczulenie ogolne?

Polecane posty

ja miałam 2 operacje na nos w znieczuleniu ogólnym 1 op., wyciągali jakieś tam kosteczki, bo miałam zmiażdżony nos, znieczulenie działa szybciej niż zdążysz pomyśleć, wtedy wkładają rurę przez którą Ty oddychasz, po zabiegu wyciągają ją, Ty musisz w tym samym czasie 'zaskoczyć' i zaczynasz oddychać sama już, zazwyczaj się coś pytają, jak masz na imię czy takie tam proste pytania, jesteś tak osłabiona, że nie masz siły odpowiedzieć mimo, że znasz odpowiedź. Ja odpowiedziałam, że nazywam się Brigid Bardot i później byłam 'oddziałową Brygidą'...:) mdliło mnie po operacji ale nie wymiotowałam. 2 op., to już całkowita korekta nosa, narkoza była wyczekiwana cały rok i nie mogłam się jej doczekać, rura standardowo zaraz po zaśnięciu, wybudzenie jednak było niemiłe, zaschnięta krew, która spływała do gardła, zaschła mi tak bardzo, że nie mogłam sama zacząć oddychać, myślałam, że się wykończę na tym stole, widziałam tylko jak pielęgniarki do mnie biegną i coś wstrzykują i obudziłam się już później w pokoju. Przy tym także wymiotowałam, więc dławiłam się wymiotami. mając 3 zabieg już nie na nos tylko kolonoskopia, bałam się narkozy po tym przejściu, ale dostałam małą dawkę i tylko mnie zmuliło. Dobra rada: jak masz siłę i możesz wymiotować, to wymiotuj. Narkoza źle wpływa na organizm, na wątrobę zwłaszcza. A im mniej narkozy tym lepiej. Pozdrawiam i nie stresuj się, będzie dobrze. :)

Gość spokojnie wybudzisz się
haha Brigid Bardot :D akurat nie pamiętam, żeby mnie o coś pytali po wybudzeniu, ale za to chwilę później, już na sali, gadałam głupoty - że pan doktor jest przystojny i że go kocham nad życie, oczywiście do owego doktora :O :D fakt, facet jest przystojny, ale bez przesady ;p

tak Brigid Bardot:) a to bylo tak: wybudzam sie a oni tam na sali "Kasia jak masz na imie, Kasia jak masz na imie' ja se mysle 'o chuj im chodzi, no przeciez znaja moje imie jak je wypowiadaja' a oni dalej "Kasia i Kasia..' na co ja im 'Brigid Bardot" oni 'Ok wybudzila sie' i pozniej juz do mnie Oddzialowa Brygida wolali:) *imie zostalo zmienione, wiadomo.