Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karlter

Dziewczyny jak uwazacie do kiedy facet powinien mieszkac z rodzicami?

Polecane posty

Gość karlter

do jakiego wieku,kiedy bedziecie myslec ze to jeszcze normalne? a kiedy ze jest nieudacznikiem? albo cos z nim nie tak

Gość karlter
zadnych opinii?kiedy by wam to troche przeszkadzalo?

Gość karlter
czyli tak gora do 25?a jak nie to ma juz nizsze notowania

to zależy.....może być np. tak że facet ma 30 lat mieszka z mamą w duuużym domu....mieszka z nią ponieważ mama sama nie utrzymałaby takiego domu..............więc co w tym złego?

Gość vvvvv
A skąd wziąć mieszkanie zaraz po studiach gdy się jeszcze nie pracowało?

no a jak pojawi się dzieczyna to albo podzielić dom na pół albo sprzedać i kupić dwa mieszkania..................i co żadnych start same zyski:)

Gość karlter
kobiet to widocznie nie interesuje:P

Nizsze notowania ma facet glupi a nie ten,ktory mieszka z rodzicami. Czasami nie da sie inaczej, czasami rodzice wymagaja wsparcia, czasami finanse sa za male by sie usamodzielnic, wiec to zalezy. Jezeli facet zamierza mieszkac cale zycie z mamusia, ktora go bedzie rozpieszczała i gotowala i prala mu skarpetki- wtedy ma nizsze notowania.

to prawda facet sam mieszkania nie kupi bo nie dostanie kredytu !!!!!!!!!! chyba że mu rodzice pomogą!!!.......łatwiej jest dostać kredyt jak jest już dwoje ludzi:)ale u nas w Polsce to i tak ciężko nawet jak dwoje pracuje........

Gość dopuki nie bedzie go na to sta
c i dopuki nie bedzie otrzymywal takiego wynagrodzenia miesiecznego zeby zrobic wszystkie oplaty i utrzymac sie przez caly miesiac z zarciem i innymi wydatkami bez wyciagania kasy od rodzicow. no chyba ze ma dziewczyne glupia pizde ktora go cisnie i naciaga na rozne szmaty wtedy bedzie mieszkal z rodzicami do konca zycia.

do czasu ukończenia studiów i podjęcia pracy a między mieszkaniem u mamusi a kupnem swojego domu jest jeszcze wynajem....

Gość protkowa
spotykałam się kiedyś z takim kolesiem-miał 30 lat i nadal mieszkał z rodzicami...pracował i twierdził ,że ma już odłożone na mieszkanie ....wiecznie opowiadał mi o swojej mamusi,był tak skąpy ,że zjadłby g...spod siebie :-(-To było żałosne!

Gość protkowa
spotykałam się kiedyś z takim kolesiem-miał 30 lat i nadal mieszkał z rodzicami...pracował i twierdził ,że ma już odłożone na mieszkanie ....wiecznie opowiadał mi o swojej mamusi,był tak skąpy ,że zjadłby g...spod siebie :-(-To było żałosne!

Gość każdy maminsynek będzie
twierdził że nie ma nic złego w mieszkaniu z Mamusią.....i że tak jest oszczędniej i wygodniej wygodniej tak, bo ona za niego sprząta, gotuje i podsuwa mu pod nos i dba o to by przypadkiem nie znalazł sobie żony która go rozdzieli z Mamusią ;-)

Gość jesli facet ma 30 lat
i jeszcze się nie ożenił to znak że albo coś ma nie tak z psychiką albo jego Matka jest psychiczna

Gość protkowa
dokładnie...kopnęłam go w tyłek-bo już nie mogłam go zdzierżyć :-(bleeee...

" do czasu ukończenia studiów i podjęcia pracy" praca za 2500 brutto koszt wynajmu kawalerki od kogos czynsz 800 zł + prąd + woda + smiecie + jedzenie + ubrania + środki czystości + beznayna/bilet miesięczny + = wychodzi gdzieś na zero praca za 1800 brutto = brak możliwosci samemu :D 🖐️ a mieszkanie w 3 facetó w 1 wynajętm 2 pokojwoym mieszkanku na spółkę też raczej niepodniesie notowań u kobiety :P

Gość protkowa
szukał drugiej mamusi :-( i już czuł się u mnie jak u siebie-kapcioszki ,ciepy obiadek podany...dobrze ,ze w porę przejrzałam na oczy...i wrócił do mamusi

no bez jaj to lepiej mieszkać z Mamusią, która wpierdziela się w Twoje życie niż współwynajmować mieszkanie i żyć na własny rachunek ? bierzcie przykład z natury, w świecie zwierząt rodzice zajmują się młodym tylko przez określony czas, do momentu aż jest zdolne do samodzielnego życia u nas dochodzi do paradoksu gdy rodzice tłamszą dorosłych już ludzi i nie pozwalają na proces dorastania i samodzielność w efekcie ludzie potem nie radzą sobie zakładając własną rodzinę bo nadal czują się częścią poprzedniej

Darmowe ? nie do końca bo trzeba wybrać miejsce, często rywalizując z innymi parami i zbudować gniazdo, norę czy coś tam jeszcze własną paracą. w normalnych rodzinach pracująci członkowie rodziny dokładają się do rachunków a anormalnych układach często jest tak że Mamusia nic od synusia nie wymaga i pozwala by nadal zachowywał się jak dziecko i wydawał całą pensję na przyjemności i hobby z punktu widzenia tego dorosłego dziecka jest cool bo to jest dla niego wygodne, szkoda tylko że nie dostrzega że w ten sposób Matka uzależnia go od siebie, wygody i beztroski jaką mu zapewnia w zamian za ograniczenie autonomii nic nie jest za darmo

Darmowe ? nie do końca bo trzeba wybrać miejsce, często rywalizując z innymi parami i zbudować gniazdo, norę czy coś tam jeszcze własną paracą. Pewnie, że darmowe - materiały budowlane za darmo, robocizna za darmo, żadnych opłat, czynszów i rachunków, brak podatku gruntowego.

Gość Ludzie co za
Debilne myślenie. Facet mieszka z rodzicami tak długo jak długo ma na to ochotę. To samo dotyczy kobiet. Mój mąż kiedy go poznałam miał 29 lat i mieszkał z matka. Też każdy mówił jaki to z niego mamisynek który nic nie umie że będę musiała mu usługiwać i jakieś tam inne pierdoły. Teraz mieszkamy u siebie i nie mam z nim żadnych problemów. Facet pracuje wraca ma obiadek po którym bez słowa zmywa. Pomaga we wszystkim- praniu sprzątaniu zakupach. W niedzielę to on gotuje obiad. I to nie jest jakieś ustalanie obowiązków. On taki jest. A dla was byłby skreślony. Szukajcie sobie panów niby takich samodzielnych a jak przyjdzie co do czego to będziecie u nich na służbie. Koszmarne myślenie. To że ktoś mieszka z rodzicami jeszcze o niczym nie świadczy żeby kogoś ocenić trzeba go poznać.

Gość frentii
Max do 25 lat. Nigdzie na swiecie nie jest tak, ze mlodego czlowieka stac na kupno mieszkania w wieku 25 lat, a Polak chcialby od razu od mamusi wyprowadzic sie do nowiutkiego mieszkania i to najlepiej darmowego:O Na Zachodzie ludzie po studiach dziela mieszkanie z innymi wspollokatorami i jest to najzupelniej normalne, chyba, ze ktos naprawde duzo zarabia i stac go na wynajem samodzielnego lokum. Siedzenie u mamusi, bo tak wygodnie, bo szkoda kasy jest oznaka totalnego braku ambicji.

właśnie do tego zmierzam, na zachodzie jest normą usamodzielnianie się już w momencie studiów to właśnie wyprawa na studia jest momentem odcięcia pępowiny no ale u nas ten wzorzec się nie przyjął bo Matki-Kwoczki źle się z nim czują, bo niby czym mają się zajmować skoro 25 lat wcześniej wyrzekły się wszelkich hobby i zaintresowań i jedyne czemu się POŚWIĘCIŁY (poświęcenie jest tu słowem-kluczem) to opieka nad "dzieckiem" i prowadzenie domu.... co te biedne Matki Polki mają robić gdzy dziecko jest dorosłe i nagle chce mieć już swoje własne życie ?

Gość Wiek nie ma znaczenia
Oczywiście wiadomo że sa sytuacje, w Polsce to głownie finansowe, lepiej mieszkać z rodzicami płacić wspólnie rachunki, pomagać i coś tam sobie odłożyć, niż gryźć tynk mieszkając samemu nie mając się do kogo odezwać i ledwo wiązać koniec z koncem. Oczywiście sytuacja inaczej wygląda gdy facet ma dziewczynę. Czasem nie stac faceta na to żeby się samemu utrzymać a czasem nie stac rodziców i wzajemna pomoc jest wygodnym rozwiązaniem dla wszystkich i jeśli to jest w granicach rozsądku to nie ma problemu. Gorzej jeśli facet mieszka z rodzicami którzy wszystko za niego robią, to az strach się z takim wiązać i to nie zalezy od wieku w jakim jest chociaz im starszy tym gorzej. A jeszcze gorzej jak zarabia całkiem całkiem i planuje całe zycie mieszkac z rodzicami i jeszcze ciągnie tam druga połówkę, to jest porażka. Ja tez mam męża co mieszkał z rodzicami do póki się nie ożenił ze mną czyli do 27 roku zycia i jakos nie narzekam na to że jest kaleką życiową, wręcz przeciwnie, nie mam problemu. Jego matka robiła wszystko w domu za dzieci ale on jakos tak ma to poczucie że tez musi wykonywac obowiązki domowe. Troszkę mnie to kosztowało żeby go przestawić ale dał się przestawić i to w dość krótkim czasie, po prostu facet musi chcieć.

nie musisz przypominać...doskonale wiem że we Włoszech panuje Matriarchat czy jak to się ładnie nazywa i akurat ten fakt jest wystarczający bym nie uległa wątliwym wdziękom Włocha, zwłaszcza jeśli miałaby to być tranzakcja łączona: on plus jego cudna Mamuśka