Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keroppi

co potrzebne przy narodzinach

Polecane posty

Gość keroppi

witam wszystkich, Właśnie zdecydowałam się na zwolnienie lekarskie,jestem w 8 miesiącu i postanowiłam zebrać informacje co jest potrzebne dla takiego maleństwa. Byłabym wdzięczna za rady, w jakie rzeczy należy kupić na przyjście maluszka na swiąt - taki niezbędnik. Pomojając oczywiście wożek i mebelki. Bedę wdzięczna za wszelkie rady... pozdrawiam Asia

Gość mleko początkowe
bo czasem nie można karmić a wtedy lepiej mieć pod ręką takie mleko, i butelki. wiem co piszę ubranka -body -śpioszki -skarpetki -czapeczki (cieńsza i gdubsza) i wiele innych o których napiszą Ci inne mamy bo ja już nie mam czasu :)

Gość dsgdg
zorganizuj sobie kącik do przewijania - to badzo ważne. Moja mała ma 9 dni, i jak mam ja przewijać na łóżku to na samą myśl mnie plecy bolą. Sprawdź czy masz gdzie wygodnie karmić - niezależnie czy piersią czy butlą. kosmetyki: krem do natłuszczania pupy (alantan lub linomag), krem na odparzenia (z tlenkiem cynku), oilaum lub balneum (bo po nich nie oliwkujesz, tylko pośladki przy zmianie pieluchy natłuszczasz), nożyczki do obcinania paznokci, szczotka do włosów, spirytus, patyczki do uszu (do oczyszczania pępuszka), płatki kosmetyczne (do zmywania twarzy), coś do noska (woda morska lub sól fizjologiczna)

hmm co do kacika do przewijania ja mam przewijak na lozeczko nakladany i sprawdza sie super...tez czasami jak przewijam na lozku no to nie jest za wygodnie... Wiadomo ubranka typu body,spiochy pajacyki , cos cieplejszego bo to juz listopad bedzie, skarpetki,,czapeczki,pampersy, kosmetyki do pielegnacji i mycia, nozyczki , spray do noska (ja wole sol fizjologiczna od wody morskiej), frida do noska , wanienka (ewentualnie stojak do wanienki ja bez niego sobie nie wyobrazam kapieli) recznik najlepiej 2 , posciel do lozeczka , kocyki cieplejszy i cienszy, jest tego sporo wbre pozorom ze juz z glowy ciezko napisac wszystko wychodzilo w praniu,, ja kupilam jeszcze butelke na wszelki wypadek i mleko no i sie przydalo bo maly karmiony butla jest plus jeszcze do apteczki cos przeciw goraczce warto miec