Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zwykły Dziwak

Jak to w Polsce jest z seksem nieletnich...

Polecane posty

Gość Zwykły Dziwak

Krótkie pytanie: Czy jeżeli 15-sto latek współżył z 14-sto latką to jest on pedofilem? Zawsze mnie to zastanawiało.

Gość vnvcm
no dobrze, a co jak 14-latek bzyknie 14-latkę?

Co ma wspólnego różnica wieku z pedofilią? Bzykanie czternastolatki nie jest normalne, niezależnie od tego czy jej partner ma 14, 15, 17 czy 20 lat.

Gość Zwykły Dziwak
A i jeszcze jedno jak to jest gdy to się stało w wieku 15 lat i zostało to wykryte gdy ma np. 20 (jest już pełnoletni), to wtedy podlega karze jak normalny xD?

No tak, ale jest różnica między prawnym pojęciem "gwałtu na nieletniej", a pedofilią, która jest traktowana jako choroba. To, że czternastolatek, jak to ująłeś, "bawi się ze swoją koleżanką", nie znaczy, że jest pedofilem, jeżeli robi to osoba "dorosła", to prawdopodobnie jest. Ale nie ulega wątpliwości, że jest to nielegalne.

Zresztą pojęcie pedofilii ma aspekt psychologiczny, bardziej niż prawny, więc nie możesz tego rozgraniczać.

Gość vfdbgthny
"gwałtu na nieletniej"- nie w Polsce ... gwalt w jezyku prawnym oznacza przemoc wobec osoby. w USA (bo chyba o tym myslalas piszac gwalt na nieletniej) kazdy stosunek z nieletnia jest automatycznie uznawany za gwalt.

Gość Polański zmieszany o
A co jak jak ktoś ma 46 lat i spał z 13 latką :o Czy to już pedofilia czy nie? Bo koledzy z artystycznego grona mówią, że nie

Nie wziąłem pod uwagę, że czternastolatki, świadomie i odpowiedzialnie podejmują decyzję o współżyciu. Mój błąd.

Gość polansky
Istnieje pewien misz-masz w tej dziedzinie: albo pedofilia to choroba- należy leczyć (kastrować?) ale nie karać, albo to przestępstwo - wówczas więzienie, ale bez terapii. Nie można więzić chorych, nie można leczyć przestępców... Tertium non datur.

Gość ale ten Polanski jest
zyebany :O albo ta reszta pedofilli w europie i maeryce :O wyjechalisby do afryki czy arabow i by mogli sobie byzkac nawt 10 latki :O

Gość polansky a resocjalizacji
slyszales ? :O

Gość Znawca Prawny11
Tak w tym momencie pana Polańskiego można uznać za pedofila, lecz są pewne wzmianki świadczące o nieumyślnym popełnieniu przestępstwa bowiem w.w pan zeznał iż nie wiedział że Samanthy Gailey miała 13 lat. Zaznaczał także że do spotkania intymnego doszło za obopólną zgodą. Moje zdanie na ten temat jest takie iż w dzisiejszych czasach młode dziewczynki mające mniej niż 14 lat można z powodzeniem uznać za będące pełnoletnimi, ponieważ styl ich ubierania, ostry makijaż jak i zachowanie na to pozwalają.

Gość tak dla przypomnienia
30 lat to nie dzisiejsze czasy

Gość polansky
Ja uważam, że to żadna choroba, należ wsadzać do pierdla, stąd mój sceptycyzm wobec postulowanej np przez Tuska terapii. "Terapię" wykonują współwięźniowie... Inna sprawa, że nikt głośno nie mówi o tym, że 70 procent pedofilii to akty HOMOSEXUALNE. Ojczym bzykający pasierbicę to żadkość!! większość historii to wujcio d.y.m.aj.ą.c.y "siostrzeńców". Pedofilię trudno zwalczać, albowiem istnieje jej ścisły związek ze środowiskiem gejowskim. Dowód? Zaraz zobaczycie ile po moim wpisie podniesie się protestów, że to nieprawda, a po kilku godzinach admin usunie ten post. Śledźcie uważnie!!! PRECZ Z HOMOSIAMI!!

Gość polansky nie wiem co w zyciu
a zwlaszcza w dziecinstwie przeszedles ale zeby glosic takie teorie nalezaloby miec gruntowna wiedze, ktorej tobie brakuje :O 'terapia' Tuska jest chyba najodpowiedniejsza, z zeznac samych pedofili, ktorzy byli poddani wysokiej klasy resocjalizacji ( w doslownym tego slowa znaczeniu- wielogodzinne terapie z psychologami, zajecia itp, wszystko skierowane pod katem terapii i resocjalizacji pedofilli przeprowadzonej w latach 90tych w USA) wynikalo ze im takie cos nie pomoaga w ogole. to jest ich skrzywienie jak orientacja seksualna bardziej niz choroba i choc podczas terapii rozumieja to, ze robia krzywde dzieciom itd. nie moga przestac tego robic. u nas nie ma resocjalizacji nawet zwyklych wiezni a co dopiero pedofili wiec 'terapia' tuska jest chyba jalepszym wyjsciem.

Gość polansky
Jako że akurat jestem po resocjalizacji, nie musiałem nic przechodzić, aby mieć dostęp do statystyk policyjnych, gdzie czarno na białym widać, że większość aktów pedofilii, to akty homosexualne. I że to czyny z wyuzdania, z braku "doznań", z pogoni za sexualną adrenaliną, a nie z choroby. Prawdziwe akty pedofilii: dorosły szuka podniety w małym dziecku BEZ WZGLEDU NA JEGO PŁEĆ, są stosunkowo rzadkie. Większość to są rozpasani homosie, istotnie rzadziej - zakompleksieni, niekiedy upośledzeni heterycy. To są fakty, dość bolesne, prawda, panowie gejowie?

Gość akurat jestem kobieta
psychologiem dzieciecym, czesto wspolpracowalam z policja oraz sadem. mam wglad zarowno w akta policyjne jak i kontaktuje sie czesto z innymi psychologami i psychiatrami. w tej dziedzinie zaufam swojej wiedzy, wybacz ;)

Gość polansky
Uważajecie, To już się tutaj nawet na tym g..nianym forum zaczyna; obrona gejostwa. Akurat uwierzę, że jakiś prawdziwy psycholog dziecięcy czyta tutaj te wpisy. Pozdrawiam,Cię, przyjacielu.

Gość a dlaczego nie moze czytac
tego forum ? tu jest calkiem sporo interesujacych, inteligentnych osob majacych ciekawa prace. znam tu przebywajaca jedna pania prawnik chociazby :) nie tylko licealisci i gimnazjalisci sie tu udzielaja :P

Gość aha i jeszcze jedno
z dobrze poinformowanego zrodla wiem, ze siedzi tu calkiem sporo policjantow :)

Gość polansky
widzicie- nie mówiłem: rusz homosiów, a pojawią się argumenty kontra, niekiedy nawet mające pozory rozsądku. Tak to biegnie. A chłopaki z dworca centralnego dupcą w najlepsze....

Gość Andrzej22
Ciekawe kto za tą resocjalizację :wyspecjalizowaną" zapłaci. Tacy przestępcy powinni być skazywani na ponoszenie wszelkich kosztów łącznie z kosztami utrzymania. Jak by miał stracić majątek to zaraz by zmądrzał. A tak rozrabia a podatnicy płacą koszta.

Gość polansky
Andrzej 22 to stary chwyt- nie zmieniaj tematu, na razie mówimy o tym, że w pedofilii gustują podtatusiali homosexualiści!!

Gość Andrzej22
Sorry mi się to kojarzyło z tematem Myślę, że zwiększając odpowiedzialność finansową zmniejszylibyśmy sam problem.

Gość ale ktoś plecie
przecież polanski przyznal sie ze wiedzial ile ona miala lat,jest po prostu sk...synem ktory swiadomie zwabil ja upil i wykorzystal;ona zeznawala ze prosila go zeby tego nie rozbil

Gość yhymm
A co jest jeżeli np 14 latek (taki dobrze rozwinięty) siłą zaciągnie do łóżka, czy nawet zgwałci 17 latkę. Kto jest ofiarą a kto sprawcą w takim przypadku?