Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytalina11

pierwsze zupki

Polecane posty

Gość pytalina11

dziewczyny, moj synek skonczy niebawem 5 mcy. zupki je juz jakies 3 tyg. na razie je kupuje, bo poczatkowo nie chcial jesc moich, ale juz mu zaczely smakowac i mam zamiar odstapic od tych kupnych. i moje pytanie do tych z was, ktore tez same gotuja dzidziusiom. z czego je robicie, zeby nie bylo monotonnie?? nie jestm w stanie sama przygotowac zupek z takich produktow jak kupne. tam jest ogromny wybor. na razie ziemniaczek+marchewka+pietruszka za kilka dni mam zamiar dodac odrobine prawdziwego maselka pozniej w 6 mcu miesko z gotowanego kurczaka. no wlasnie i co dalej?? ciagnac ten zestaw - marchew+ziemniak+pietruszka+kurczak dzien w dzien? nie mam pomyslu. no, marchewka z ryzem np tez do zrobienia w domu, ale co dalej...? piszcie, wymienmy sie pomyslami :)

Gość pytalina11
zadna z was nie gotuje sama?? wszystkie kupujecie? :(

Gość codziennie ktos tu zaklada
taki temat. Poszukaj sobie ich i poczytaj, bo nikomu nie chce sie pisac tego samego dziesiac razy.

ja mam 4 miesięcznego szkraba i jeszcze nie ma tego problemu, ale czytalam że stopniowo potem mozna dodawać ryż tak jak pisałaś, kalafior, brokuły

Gość Ola _b
Witam! Mój synek ma prawie 8 miesięcy i od prawie 1,5 miesiąca gotuję mu sama, bo słoiczków nie chciał jeśc. Do tych podstawowych składników dodawałam buraczka, kalafior. Czasami gotowałam ryż z jabłkami, aby trochę urozmaicic. Od dwóch tygodni je praktycznie to samo co my, czyli zupa pomidorowa, pyzy, ryba, itp. Pozdrawiam :)