Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam kompletnie dość

Ból zęba TYDZIEŃ po plombowaniu !! CO JEST ?????????????????????????????????????

Polecane posty

Gość Mam kompletnie dość

Byłam ponad tydzień temu u dentysty z bólem (ząb w dzień mi nie przeszkadza, ale w nocy dopada mnie ból) zaplombowała mi zęba i stwierdziła, że dziurka była bardzo mała... przez tydzień było powiedzmy ok, a od wczoraj znów boli :o tzn. wczoraj całą noc no i teraz znów się zaczyna :( mam dość! Jak długo po plombowaniu może boleć? czemu w ogóle boli? Czy powodem może być fakt, że mam plombe zwykłą (sponsorowaną przez NFZ) a nie tą płatną :o Poza tym albo mi się sdaje albo ja widzę dziurkę w tej plombie !! Ehhhhhhhhhh znów do dentysty ?? Czy to normalne :o

Gość lplplplplp
nie jest to normalne!pewien dyskomfort moze byc przy duzym leczonym ubytku.sama tak mialam. obstawiam ,ze odwalila fuszere.kurde no! chyba spacerek na powtorke cie nie ominie:(.....tylko nie wiem czy do niej😠...

Gość brykajaca siksa
byc moze za wyskoko masz plombke odbudowana, jelsi tka jest to tez boli zab bo nie wpasowuje sie do zgryzu, przejdz sie i niehc ci ja zbiore. Albo klania sie jednka kanalowe, a nie zwykla polmbka. Aczkolwiek jesli mowisz ze niby byla mala dziurka to malo prawdopodobne.

Gość Mam kompletnie dość
No ja dziury w tym zębie w ogóle nie widziałam. Poszłam bo bolał, ale dziury nie było widać. Ona stwierdziła, że mała... Tylko ja teraz ewidentnie widzę dziurkę w tej plombie :o szok, może boleć od nieszczelnej plomby ??

Gość Mam kompletnie dość
...i co w ogóle oznacza kanałowe leczenie ? Kilka wizyt czy jak ? Ból do wytrzymania ?

Gość brykajaca siksa
hmm no moze bolec, a raczej reagowac na zimno badz cieplo, np napoje, powietrze, ale niekoniecznie sam z siebie;]

Gość brykajaca siksa
kanalowe- czyli dewitalizacji miazgi , mowiac swojsko- opracowanie kanalow, wyciagniecie zywej tk, czyli nerwu, wypelnieniou specjalna pasta iz amknieciu plomba, Wizyty nie liczac zatrucia, conajmniej 2, byc moze 3 lub 4 zalezy jak bedzie przebiegalo leczenie. Troche kasy niestety kosztuje, bo tylko robia to prywatnie, na kase chorych tylko od 1-3 dol i gora dfo 18 r. ż.

Gość cooooo
Nie możliwe że bedzie konieczne kanałowe leczenie jeśli dziurka maleńka, wcale przez autorke niewidoczna. Proste! Pewnie plomba nieszczelna

Jeśli, jak mówisz, masz kanałowe leczenie, to nie masz plomby w tym zębie, tylko taki materiał "zaklejajacy" lekarstwo w zębie. Z pewnością masz wyznaczony kolejny termin wizyty. Ale tydzień bólu? To za długo.Powinnaś pójść wcześniej - moim zdaniem, nie powinno boleć.

Gość brykajaca siksa
czytaj ze zrozumieniem autorko powyzej ;] pisalam ze kanalowe jetsmalo prawdopodobne skoro to byl maly ubytek;] poza tym jesli zab boli sam z siebie, a w szczegolnosci w nocy to kwalifikuje sie na kanalowe, a jelsi nie ma takich dolegliwosci to nie ma sie czym martwic proste!

Gość brykajaca siksa
to sie tyczylo : cooooo

Gość Mam kompletnie dość
makijaja - ja mam normalnie plombe a nie zadne kanałowe. Boję sie, że kanałowe mnie czeka, ale mam normalnie plombe :)

Gość brykajaca siksa
sluchaj nie panikuj, przejdz sie do tej baby co ci robila plombe i powiedz co jest, ze boli itp, niehc cos zrobi w koncu jets lekarzem do cholery prawda? chyba ze nie chcesz do niej to pojdz do innej, ale idz koniecznie, Przeciez nie bedziesz sie z pobolewajacym zebem bujaja x czasu ! Jakis powod teog bolu jest.

Ups, chyba przysypiam...:) Mała dziurka może być głęboka i też może boleć. Jednak tydzień to za długo. Jak mnie bolał ząb,dentystka nigdy nie plombowała mi go od razu, tylko najpierw jekieś lekarstwo zakładała, a jak nie bolało, to dopiero plombę.

Gość Ann_Jo
zab moze bolec nawet pol roku od zplombowania od wytrawiacza, bo zmienia pozycje w dziasle, od materialu kompozytowego, etc.

Mnie też kiedyś dosyć długo bolał ząb ale ponieważ uważam że ten dentysta do którego chodzę jest w miarę przyzwoity to wątpiłem aby było coś groźnego i po miesiącu przestał boleć:classic_cool:.

Gość Aśka

Mnie po leczeniu pół roku bolał, w końcu wylądowałam na kanałowym w Villa Dentica w Krakowie. Miałam wyrywać , bo już miałam dość, ale dentystka mnie namówiła, z resztą jak dostałam znieczulenie to się zgodziłam 😄 i cieszę się, bo uratowała mi zęba

Gość POMOCY !

Jestem w ciąży,  robiłam wszystkie dziurki  w zębach, poszłam z bólem górnej 5, okazało się, że mam ją do leczenia jak i 6 obok. Zaleczył, plomby wzięłam najlepsze, ustalił, że dolna 5 jest do leczenia, i 8 ma malutką dziurkę. Zaleczył i powiedźcie mi, co się dzieje... ja z bólu nie mogę żyć, jestem wysoko w ciąży bo juz 7 msc. Zrozumiałabym jakby schrzanił jednego zęba ale 4 ?? Boli mnie cała szczęka, wyje z bólu, zęby nie są martwe, bo ubytki nie były duże, w części zębów uaktywniła mi się nadwrażliwość a część boli, nie zęby, te ja dotykam nie bolą, bolą mnie dziąsła, korzenie, nie wiem co ! ! ! Jakby mi się wyrzynały nowe zęby albo poł szczęki przesuwało, dentysta powiedział, że nie można mi robić zdjęć więc, ciężko powiedzieć co mnie boli ! Jak ból będzie uporczywy to wszystkie zęby trzeba od nowa otwierać i sprawdzać, przecież ja już wolę z okna skoczyć niz przechodzić to jeszcze raz !