Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rumuńska_księżniczka

neurologia. bóle głowy.

Polecane posty

Może to i nie odpowiedni dział i w ogóle, ale zaufany :) I mam pytanie, od jakiś 2 lat mam bóle głowy..i na głowie mam od jakiegoś czasu tak jak by pieprzyk, z tym, że on się powieksza odraz schodzi w okolicy tego naskórek a jak mu się podoba to i cieknie krew, przy tym wszystkim baaaardzo wypadają mi włosy. Słyszałam nie raz, że takie "pieprzyki" mogą się wiązać z jakimiś chorobami. Czy to możliwe żeby on miał coś wspolengo z bólami głowy i łysieniem? Proszę o sensowne odpowiedzi ;)

wszystko zależy od tego w jakim miejscu ten pieprzyk jest dokładnie, czy jest to miejsce narażone na częste urazy, naruszenie. Być może podrażniasz ten pieprzyk czesząc się i dlatego właśnie od czasu do czasu krwawi. jeżeli znamię się powiększa to może to sugerować zmianę chorobową o naprawdę różnorakim podłożu. Zatem trudno jednoznacznie stwierdzić co to takiego. Najlepiej jakby to zobaczył dermatolog. Tylko taki lekarz jest w stanie jednoznacznie określić typ zmiany i zakwalifikować ją jako kosmetyczną lub chorobową. W razie potrzeby da również skierowanie na wycięcie. Jeśli zaś chodzi o samo łysienie to może lecz nie musi mieć związku z pieprzykiem. jest taka fajna książka o łysieniu właśnie, autorstwa Shapiro- tu masz opis: http://www.medibooks.pl/shop,show,1813 w której wyjaśniony jest mechanizm, przyczyny łysienia oraz ewentualne następstwa. W każdym razie radzę się udać do dermatologa. To najpewniejsze źródło odpowiedzi na nurtujące pytania. Na ewentualne powiązanie z bólem głowy też powinien odpowiedzieć :)