Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Deborah5409

kiedy doszlo do zaplodnienia?

Polecane posty

Gość Deborah5409

Hey,jush od pewnego czasu nurtuje mnie pewne pytanie,a mianowicie ; ostatni okres mialam 11.03 zas nastepny 7.04.Kochalam sie 6.04 nad ranem(nastepnego ranka dostalam okres który trwal ok 5 dni,czyli jak zawsze ) tak wiec z moich obliczen wynika,ze dni plodne w kwietniu przypadaly ok 20.04 i wtedy tesh kochalam sie z moim chlopakiem.Czy myslicieze do zaplodnienia moglo dojsc tush przed okresem czy raczej ok 20 kwietnia ?? Dodam,ze USG z 20.05 wykazalo ,ze to 6tydz i 4 dni ciazy a kolejne 22.07-14 tydz 6 dni tylko nie wiem czy liczy sie to od dnia ost @ czy od daty poczecia?? dzieki za odp ;)

Gość Deborah5409
ehh....jush sama nie wiem...przed okresem to chyba nieplodne co???tymbardziej,ze sie go spodziewalam...

Gość Tak ale..
lekarze obliczaja tak termin porodu.Gratuluje ciazy! tez sie staramy ale jakos bez skutku :(

Gość Deborah5409
dzieki ;) czyli poczecie nastapilo raczej po 20? ps.czyli kazde usg dodaje te dodatkowe 2 tyg? bo to pierwsze usg w 6 tygodniu robili normalnie przez brzuch i jush sama nie wiem ;/

Gość asia88-84
tak po 20 stym . oni zawsze licza te 2 tyg czy dziecko sie urodzi 2 tyg przed terminem czy 2 tyg po terminie jak po terminie to wywoluja ile masz lat?ja mam 3 letnia corke jest zajebista:)

Gość Deborah5409
ja mam 22,a maly sie jush urodzil w styczniu teraz ma 9 miesiecy i jest przekochany ;) urodzil sie 10 a termin byl na 12 ;) tylko mnie to zastanawia,bo niektóre dziewczyny 'podobno'zachodza w ciaze 1 dzien przed okresem ,co w sumie wydaje sie byc niemozliwe...ehh jush sama nie wiem...tyle sie tego naczytalam w necie,ze sie w tym wszystkim pogubilam ;(

Gość Deborah5409
ps.@mam zawsze co 27-28 dni

Gość asia88-84
wlasnie.tydz.przed okresem jest 50%/50% ciazy zaszlas w dni najbardziej plodne moja spoznila sie 8 dni :)) jest przecudowna czym sie martwisz?

Nie sądzę by było możliwe zajście w ciążę 1 dzień przed okresem, chociażby z racji prostej matematyki. Wg ustaleń specjalistów NPR pierwsze 5 dni cyklu jest 100% niepłodnych, a więc łącznie z tym jednym dniem poprzedniego cyklu byłoby to 6 dni, a że plemniki żyją max. 6 dni (a to są już naprawdę nieliczne przypadki), to może jakaś tam iluzoryczna szansa na zapłodnienie byłaby, zakładając, że kobieta ma do tego krótkie cykle i długą fazę lutelną i już 6 dnia cyklu ma owulację (ale tu znów wychodzi problem żywotności plemników, bo czas od współżycia do momentu owulacji musiałby się zamknąć w 6 dobach).

Gość Deborah5409
dzieki ;)

Gość Deborah5409
dzieki za kalkulatory ;)używalam jush chyba wszystkich dostepnych na necie ,ale jakos mnie nie przekonuja,bo to tylko kalkulator wkoncu ;/ ehhh...