Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mms

test - fałszywe nadzieje

Polecane posty

Gość mms

Czesc dziewczyny... moze znajde tu jakies wsparcie. Otoz spędziłam cudowne wakacje z moim Księciem. Po 4 dniach @ Po kolejnych 30 dniach @, ale trwała 48 h,wiec zabrałam sie za testowanie. Pierwszy popołudniu 2 dni po @ i widzę różową plamę w kształcie zbliżonym do kreski ;-) Rano powtórka i różowa kreska. już nie rozmyta.... Szok ale spox, damy rade - pomyślałm poszłam do lekarza, zrobił usg i nie widzi nic, żadnego pęcherzyka.... Wysłał mnie na bete - dzisiaj ide po wyniki... Czy można w 8 tyg nie zobaczyć pęcherzyka????

Gość pęcherzyk jak juz coś
owszem mozna

Gość jajajajajjjajaja
jeżeli to faktycznie 8 tydzień to już powinno być widać serduszko a nie tylko pęcherzyk. nie ma takiej opcji że w 8 tygodniu nie widać pęcherzyka.

Gość jajajajajjjajaja
jeśli nie widac pecherzyka to: - ciaza moze byc młodsza o pare tygodni - ciaza jest pozamaciczna - bylas w ciazy ale nastapiło samoistne poronienie - zasiad groniasty

Gość mms
ok, tylko ze skoro to nie bejbiś to co??? zaczęłam już szukać i jak mam do wyboru ciążę albo chorobę nerek albo tarczycy... to chyba jasne czego bym sobie życzyła ;-)

Gość mms
na razie trzymajcie kciuki... może dzisiaj cos sie wyjaśni...

Mam nadzieje, że bata wykaże u Ciebie ciążę :) U mnie ginekolog-kretynka w 2 m-cu ciązy nie widziała, a dwa dni pozniej na USG słyszałam serduszko Małego :) Strzez sie lekarzy-szarlatanów:)

Gość mms
tak szczerze mówiąc to za wielkich nadzieji na maleństwo już nie mam - usg na nie, miesiączki takie czy inne ale są, objawów jakichś specjalnych brak. Tylko intrygują mnie te testy - czy naprawde tak łatwo mogą przekłamać wynik w ten bardziej raniący sposób? Bo gdybym była starającą się to byłby to naprawdę duży zawód.

Gość mms
spa_cja: mam nadzieję, że ten dwumiesięczny poślizg w prowadzeniu ciąży nie miał wpływu na twojego Skarba.

Gość mms
czy istnieje lista schorzeń/dysfunkcji które mogą wywołać wynik fałszywie popozytwny? Odrzucając wszelki historie typu ciąża pozamaciczna/biochemiczna/zaśniadowa gdzieś np. czytałam że nieprawidłowa praca nerek - obecność krwi i biłak w moczu też może wywołać drugą przekłamaną kreskę

Gość kru
jak będziesz znała wyniki bety to daj znać co i jak:)

Gość pre-testy np fałszują wynik
trzeba odczytywać po 5 minutach i wyrzucać test, bo później pojawia się druga kreska, która wcale ciąży nie oznacza.

Gość mms
a więc dziewczyny... odebrałam bete - 140 ;-))))) normalnie az sie popłakałam lekarz do mnie "no to w takim razie gratulacje i spróbujmy podejrzeć tego nicponia, może bawił sie z nami w chowanego" a tu dalej....... NIC Pusto w macicy, jajowodach, jajnikach no wszedzie... od razu nastepna beta i dzisiaj wyniki

Gość nie wiem komu pre test
fałszuje wynik, bo mnie nie oszukał nigdy, a robiłam i paskowe i płytkowe pre testy

Gość mms
wiarygodność testu potwierdziła beta, wiec testów sie już nie czepiam. Tylko dziecko sie ze mna w chowanego bawi

Witajcie :) Ja znów miałam inną przypadłość z testem. Wyszła kreska kontrolna + pozioma kreska przez całą szerokość testu :]

To ci Maluch ;) U mnie wszystko bez komplikacji się obyło, ale lekarki z rejonu unikam jak ognia, teraz płacę po 500 zł miesięcznie za wizyty i badania, ale ciąże mam prowadzoną świetnie :) Życzę Ci, bys jak najszybciej usłyszała bicie serduszka i zobaczyła Maleństwo :)🌼

Gość mms
Dziękuję Ci spa_cja ;-* Bardzo mnie martwi ten brak obrazu, ale może niuniek się wdał w Tatusia i już pokazuje różki ;-))) Pozioma kreska??? no, mnie to już nic nie zdziwi.... haha Beta i kropka, na niej nic nie wychodzi poziomo, po ukosie ani na lwą stronę;-))) I już tylko jej będę w przyszłości wierzyć i ufać ;-)

Gość saleminka8
ciąża 8tygodniowa musi być widoczna na usg,bo pecherzyk ma już ponad 2cm,chyba że owulacja była później coś sie poprzestawiało i ciaża jest młodsza ze wzgledu na późniejsze zapłodnienie ;)

Gość z bety wynika ze to wcale
nie 8tc a 4 tc ... tu masz normy: Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml 10 DPO —- 5 - 50 12 DPO —- 10 - 100 14 DPO —- 20 - 200 16 DPO —- 40 - 400 18 DPO —- 70 - 800 20 DPO —- 140 - 1600 22 DPO —- 180 - 3200 NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period) 3 LP — 5 - 50 mIU/ml 4 LP — 5 - 426 mIU/ml 5 LP — 18 - 7,340 mIU/ml 6 LP — 1,080 - 56,500 mIU/ml 7 - 8 LP — 7, 650 - 229,000 mIU/ml 9 - 12 LP — 25,700 - 288,000 mIU/ml 13 - 16 LP — 13,300 - 254,000 mIU/ml 17 - 24 LP — 4,060 - 165,400 mIU/ml 25 - 40 LP — 3,640 - 117,000 mIU/ml kobiety nie w ciąży:

kobiety nie w ciąży:

sorry nie chce się dalej wkleic ale to nie wazne - weź pod wagę, że przy gorszym sprzęcie lekarz może nie zauważyć pęcherzyka na tak wczesnym etapie. Daj znak jak dziś beta wyszła - trzymam kciuki. :)

Gość xtxyxtxhnxm
Zapewne tak jak wskazuje wynik bety to dopiero 4 tydzień więc nic dziwnego, że jeszcze nic nie widać w macicy ! Wstrzymaj się z kolejnym usg do ok. 6-7 tyg a napewno gin zobaczy pęcherzyk.

Gość refgegr
przy becie 140 raczej nie widać nic na usg. U mnie nawet przy becie 2600 nie było widać pęcherzyka (mimo iż książkowo powinno byc widać juz napewno). Dopiero 2 dni później przy becie 5200 zobaczyłam pęcherzyk. Widocznie ciąża jest młodsza niż Ci się wydaje. Trzymam kciuki. Jak beta będzie przyrastać to napewno jest wszystko ok.

Gość mms
napisze na pewno ;-))) I ma nadz że jest ok ;-))

Gość mms
kolejna beta - wynik 17.... czasem chyba lepij byłoby nie wiedzieć.

Gość kru
czyli co nie ma już szans??

Gość mms
Aniołek się do mnie nie uśmiechnie...