Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

andzia210909

zasypia na cycku a za chwile glodna

Polecane posty

dziewczyny nie wiem co robic, jesli tak macie lub mialyscie napiszcie jak sobie radzicie i kiedy to minie moja corcia ma 2 tygodnie i jej jedzenie wyglada tak ze ssie i polyka przez okolo 3-5 minut max a potem przysypia albo sobie lezy z cyckiem w buzi a jak jej zabieram to za moment placz i szuka, gryzie lapki itp. probowalam karmic na rzadanie to siedzialam caly dzien z nia na cycu jak jakas murzynka a ona dalej glodna teraz probuje ja przetrzymac z godzinke, poltorej to musze ja uspokajac bo placze i szuka cyca z jednej strony nie chce dziecka nauczyc ze cycek na okraglo a z drugiej skad mam wiedziec czy ona sie najada, juz mi sie ryczec chce dawno sie nie czulam tak bezradna i niekompetentna jak teraz doswiadczone mamy, pomozcie!

Gość może dokarm ją trochę
z butli, co jakiś czas. moze masz mało wartościowy pokarm i sie nie najada.

czasem tak robie, szczegolnie na noc, ale zal mi butle dawac jak cycki pekaja od mleka wydaje mi sie ze ona po prostu za krotko ssie ale jak ja sklonic zeby ssala wiecej?

mój synek już w szpitalu chciał być ciągle przy cycku, ale polożna powiedziala zeby spróbować dać mu smoczek bopoprostu może mieć dużą potrzebe ssania i tak było, synek spal i jadł i nawet nie ssał długo bo 5-10 minut i był najedzony, i przybierał na wadze więć położna miała racje

moja corcia w piatek bedzie miala 4tyg. rowniez z karmieniem mam problem. mala ssie max 10 min ale usypia mi na 2-3godz. poczatkowo mialam podobnie do ciebie jednak z czasem sama nauczyla sie dluzej jesc. polozna zalecila ja budzic kiedy zasypia na cycku a mamy wrazenie ze nie dojadla. teraz daje jej smoczek bo ostatio sie przejadala. z jednej skrajnosci w 2

on chciał non stop być przy cycku, doił te pare minut i zasypiał, ale jak tylko chciałam go odłozyć to był jeden wielki wrzask, jak miał smoka to co 3-4h nawet 5 potem go budziłam, to zaczelo sie w 2 dobie nawet do toalety nie mogłam wyjść, położne na poczatku chcialy go dokarmić bo myślałay ze glodny, ale mały pociągnoł 2 razy i nie chciał więc był jednak najedzony

moja w nocy tez potrafi spac nawet ze 4 h wiec nie narzekam ale dzien jest straszny. maz caly dzien w pracy a ja nie mam jak zjesc a co dopiero zrobic cokolwiek. po spacerze mam z godzine spokoju bo spi w wozku to latam jak szalona po calym domu, gotuje sprzatam, prasuje, nic nie skonczone i burdel na kolkach

nie moze tak jesc, jak widzisz ze posypia poruszaj cyckiem, powin no podzialac na jakas 1-2 minuty, pozniej wierc dziury w policzkach, kolejne 2-3 minuty, na koniec drap stopy, moze sie wybudzi i zacznie ssac, jak nie zadziala, na przewijak, zmiana pieluchy i dalej do jedzenia, dziecko powinno jesc co najmniej 10 min bo bedziesz tak miala moj tak robil ale teraz karmie 20 minut wybudzajac i dzieki temu mam 3 godziny spokoju w nocy

Gość NIE MA CZEGOŚ
TAKIEGO JAK NIEWARTOŚCIOWY POKARM!!!!!!!!!!!!!! wrwwwwwwrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Andzia mam dokladnie tak samo!!! Syn ma 2,5 tyg wisi na cycku calymi godz, bez cycka nie zasnie, w ogole albo wisi na cycku albo jest płacz. jak tylko przysnie i uda mi sie go odstawic co graniczy z cudem nie wiem co rece wsadzic czy sie kapac czy sprzatac czy gotowac- masakra. smoczka nie chce zadnego a mamy 8 !!! wczoraj jednak byl maly przelom. sciagnelam pokarm do utelki 50ml i mu dalam, zjadl odilo mu sie i zasnal- w swoim łozeczku pierwszy raz. dzis rano zrobilam to samo i znow zasnal, co prawda po butelce chcial jeszcze cycka ale trosze possl i zasnal wiec moze dziecko niedojada, za slabo ssie i jest glodne? teraz tez mam dykemat c robic czy zawsze juz sciagac zeby miec pewnosc ze ladnie zjadl i nie jest glodny czy tylko no noc???

kurde juz robie co moge zeby obudzic a ten maly gnom ma mnie w dupie :) wrocilam ze spaceru i myslalam ze pospi chwile w wozku zebym chociaz obiad zjadla ale gdzie tam, po 5 min bek i znow jestem uwiazana :( mam nadzieje ze to minie bo powoli mam zalamke a wlasnie jak dalam pare razy butle to zjadla i potem spala, wiec jednak glodna?

chyba z tym ciagnieciem cos nie tak bo mi sie mleko leje nawet po karmieniu, kolezanka mnie pocieszyla ze tak miala przez miesiac a teraz mala tak ssie ze az jej sie ulewa :)

Gość Kilkudniowa mama
Moja też zasypia przy piersi bardzo szybko. TO normalne. Dziecko czuje się bezpiecznie, słyszy bicie serca mamy, jest mu ciepło więc zasypia. Czytałam, że przez pierwszą fazę ssania dziecko zaspokaja pierwszy głód i pragnienie, potem dopiero idzie ten wartościowy pokarm, pewnie dlatego Twój maluch najada sie tylko na chwilę a potem beczy, że głodny. Ja mam swój sposób, który pozwala mi karmić co 2-3 godziny, czasem częściej. Jak widzę, że mała coraz żadziej ssie i zaczyna odpływać dotykam jej policzka, podbródka lub drażnię żuchwę i w ten sposób pobudzam ją do ssania. U mnie ta metoda się sprawdza - w szkole rodzenia nam o niej mówili :) Powodzenia

moja nie reaguje na smyranie, ale znalazlam sposob - udaje ze zabieram cycka i ona szybko zaczyna ssac zeby nie wypadl a jak juz na dobre odplywa to na ramie do odbicia i znowu szuka, jakos sobie radzimy i jest lepiej :) a od kilku dni przesypia w nocy po 4 godziny, mam nadzieje ze sie jej nie odmieni

witam wszystkie mamusie, ja również mam taki sam problem, mój mały ma 1,5 tyg i jak doi mi cyca to przez godzinę nawet nieraz dwie ciągle zasypia a ja ciągle go budzę, a potem gdy mu się ulewa i wyrzuca sam cyca kładę go do łóżeczka i on chwilkę poleży a potem znowu to samo. wydaje mi się ze jest nie najedzony, może po prostu moje mleko jest niewartościowe i mu nie wystarcza nawet gdy je tyle czasu, daje mu raz w nocy butle i wciągnie mi nawet 100g i beknie mu się i śpi mi nawet 4 godz, gdy przyjdzie następne karmienie daje mu cyca a on znowu to samo, a leci mi z cyca strasznie, położna powiedziała, że pokarm mam.ale dlaczego on tak reaguje po cycu a inaczej po butli, dziś dałam mu w nocy butle 2 razy i spał mi całą noc, a potem rano o 9 cyca possał i o 10.30 znowu był głodny. przed 12 dałam mu butle i śpi teraz mi grzecznie. dziewczyny poradźcie coś nie wiem co mam zrobić czy odstawić go całkowicie od cyca i dawać mleko Nan, mój mąż uważa że tak będzie najlepiej bo męczę i siebie i jego. i jeżeli go odstawie to co mam zrobić z moim mlekiem?

Gość samozapał2
nie martwcie sie dziewczyny to minie, jak zasypia przy cycku, to budzic tak jak koleżanki mówiły. takie małe dzieciatka dopiero sie uczą jak ssać, wiec sie nie martwcie. nie dawać butelki, bo to jest zupełnie inny sposób w jaki dziecko ssie. a wierzcie mi, że jak sie nauczy na butelce to za holere cyca juz potem nie weźmie, a wy bedziecie mieć problem, bo bedzie mało pokarmu.

Gość t4t435t
Musisz sprawdzić czy dziecko przybiera na wadze i wg tego ocenić o co chodzi. Ja obstawiam że nie najada się. Tak mam ze swoją (2,5 miesiąca). Może ciągnąć i kilka godzin, a potem jest głodna jakby nic jej to nie dało a tylko zdążyła się wymęczyć. (Niestety, wpawdzie nie chciałam, ale muszę dokarmiać. Ale przynajmniej dziecko dobrze wygląda a nie stoi w miejscu pod względem wagi (a już tak było przez pewen czas)).

Gość nie ma takiego czegos
jak niewartosciowy pokarm :O polozne w polsce sa naprawde nuedouczone mowiac takie rzeczy :O Twoje dziecko po prostu chce byc przy piersi, moze zastap go smoczkiem? jesli twoja mala ladnie przybiera na wadze, to znaczy, ze sie najada

to może zacznij karmić ją butelką? moja corka miała to samo ,przez pierwszy tydz probowałam karmić ją piersią a ona ciągle głodna,piersi mnie bolały ,cały dzień siedziałam i ściągałam pokarm ... po tygodniu miałam dosyć.Dostałam tabletki na zanik pokarmu,Córka jadła z butelki,i chociaż wiedziałam ile dokładnie zjadła

Gość mamarobala
najwyraźniej problemem nie jest Twój pokarm tylko to,że przysypia. 3 minuty to za mało.A nie możesz jej jakoś wybudzić,łaskocząc po policzku czy coś? U mnie działało. Przy karmieniu piersią pokarm zawsze na początku jest rzadki (raczej zaspokaja pragnienie niż syci) a gdy dziecko dalej ssie,jest coraz gęstszy i dopiero tym pokarmem się najada.Z tego co wywnioskowałam mała tylko pije,dlatego jest ciągle głodna.Musisz ją zmobilizować żeby ssała dalej. A jak się nie da a Ty masz już dosyć to może faktycznie przejdź na butelkę,szkoda Twojego stresu.Powodzenia.

U mnie ten sam problem. Córka ma 2 tygodnie i również zasypiała przy piersi. Nie najadała sie bo traciła na wadze. Zaczęłam ściągać pokarm i podawać z butelki, na przemian z Nan Active 1 i malutka przybiera. Pozdrawiam