Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość radiogłowa

morfologia - tsh powyżej normy.

Polecane posty

Gość radiogłowa

Wczoraj byłam na pobraniu krwi, a dzisiaj odebrałam wyniki. Mam 6,35 IU/ml w badaniu na TSH gdzie norma wynosi: 0,25-5,0 IU/ml Czy to oznacza, że mam niedoczynność tarczycy? Prosze o pomoc. zdołowana radiogłowa.

Gość radiogłowa
Poziom hormonu tyreotropowego (TSH) można zbadać poprzez pobieranie krwi, tj. morfologie. dziękuję za odpowiedzi.

Morfologia krwi – podstawowe badanie diagnostyczne, polegające na ilościowej i jakościowej ocenie elementów morfotycznych krwi. Do standardowego badania składu krwi należą: RBC, MCV, MCH, MCHC, WBC, PLT, HGB, HCT. TSH nie bada się przez morfologię, a badanie krwi. To są dwa rózne pojęcia. Morfologia jest badaniem krwi, ale jest to tylko jeden z rodzajów badania krwi, podobnie jak innymi badaniami sa badania hormonów. To nie synonimy

Gość
a co to może być jak'mam TSH w normie, T3 i T4 w normie a przeciwciała anty-tpo podniesione??? byłam u endokrynologa ale zapisała mi tylko wit.pp i selen

Gość merchewka
witam, mam wynik 4,060. (norma to min. 0,390, max to 4,000) napiszcie mi czy ta różnica ponad normą jest duża? z góry dziękuję ! ;-)

Gość tssa
Chyba masz niedoczynność tarczycy. Może chwilową ale najczęsciej jest ona stała.