Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zertreze

Jednak mlodziez ze wsi jest latwo rozpoznawalna

Polecane posty

Gość zertreze

chodze codziennie do pracy w strone PKS i spotykam grupy mlodziezy z pobliskich wiosek widac ze to ze wsi po ciuchach i rozmowach niskiego lotu

Gość Socjolog Stan
Rozmowy niskiego lotu spowodowane sa slabszym wyksztalceniem(potwierdzone badaniamy iz dzieci ze wsi maja mniejsze wyksztalcenie) ciuchy- mniej i gorzej platna praca na wsi.

Gość zertreze
nie cuzje sie lepsza ale jednak to sie rzuca w oczy te dziewczyny nasladuja jakies tandeciary typu Doda ale ciuchy ktore nosi Doda sa drozsze i an dodatek nosi je bo niby gwiazda

Gość abecadłłło
Kurczę, Stan, a co powiesz na to, że na państwowych uczelniach wyższych jest bardzo dużo ludzi pochodzących z małyh wiosek? Nadal będziesz nazywać ludzi ze wsi słabo wykształconymi?

Gość fRYWOLNY gRUBCIO
słuszna racja! w Warszawie codziennie rano z pociągów z trójkąta Wołomin, Kobyłka , Żąbki się jak kartofle wysypują zapocone modnisie w stylu Dody [ze szmatexu] tkzw. rewia mody Wileniak

Gość Socjolog Stan
Abecadlo ale ja nie tworze tu jakiegos stereotypu czy narzucam wam wlasnego zdanie POprostu Uogolniam...wspierajac sie badaniami... a to ze znajdzie sie odstepstwo od reguly to tylko ja potwierdza:)

Gość smutna prawda 877
i jeszcze te tipsy w kropki - najnowszy krzyk mody gminno-powiatowej. chamy i wsiówy od pługa .

Gość abecadłłło
Więc, proszę, nie uogólniaj, bo ja akurat jestem w takiej sytuacji, że jestem ze wsi i studiuję i mam bardzo wielu znajomych z mojej okolicy, którzy także studiują. Już nawet nie poruszam kwestii ubierania się, bo w mojej miejscowośći żadko widuję dziewczyny ubrane w stylu Dody ;)

Gość Socjolog Stan
Duzo gorsza jest sytuacja na wsi niz w miescie a to ze kilka jednostek wyglada lepiej to nie znaczy ze wszyscy. gdybys porownal 50 uczniow z miasta i ze wsi to roznica bedzie znaczna...

Gość Socjolog Stan
"W polsce wystepuja dysproporcje pod wzgledem oswiatowym miedzy miastem a wsia , co ma zwiazek z trudniejszym dostepem do edukacji na wsi oraz ze zla sytuacja ekonomiczna jej mieszkancow" Zrodlo:GUS koniec tematu

Parodią Dody są dziewczyny z Białegostoku, te co przyszły ze wsi na studia wygladają normalnie więc właśnie nie uogolniaj:P

Gość abecadłłło
Ups, napisałam "żadko", a nie "rzadko", sorry ;) A wracając do tematu: po prostu nie lubię uogólniania. Zwykle nie reaguję na takie komentarze względem wsi, ani też nie wstydzę się tego skąd pochodzę, bo jestem jaka jestem i reprezentuję sobą to, co chcę, ale z wypowiedzi niektórych osób wynika, że cała pustota społeczeństwa wywodzi się ze wsi, a miastowi to ludzie z klasą i na poziomie.

to co napisales swiadczy tylko o tym jak tępym czlowiekiem jestes.nie zauwazylam zeby mlodziez ze wsi ubierala sie czy wyslawiala gorzej od tych z miasta, niejednokrotnie wlasnie ci z miasta maja mniej do powiedzenia, wiem bo jestem ze wsi a chodze do ostatniej klasy technikum gdzie wiekszosc osob w kasie mam z miasta. niie jestes na bieżąco, czasy sie zmieniaja. tak jak opisujesz to moze bylo 20 lat temu. teraz jest zupelnie inaczej. wyobraz sobie ze nie zyjemy tylko z ziemi i nie musimy chleba piec w domu bo sklepy tez sa;d. wiec wez sie czlowieku popytaj ludzi i poobserwuj dokladniej bo cos ci sie pomylilo. zapewniam Cie o tym. niestety czytajac takie wypowiedzi widze jaka ciemnota i zascianek nadal panuje w naszym spoleczenstwie.