Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwester22

z Syndi 35 na kotracept

Polecane posty

Gość sylwester22

Witam, Dziewczyny mam takie pytanie. przez ponad rok brałam Syndi 35, wszystko było ok. Lecz po wizycie mój gin postanowiła mi zmienić na Kontracept. Czy teraz jak będę brać pierwsze opakowanie to powinnam się dodatkowa zabezpieczać?? wiem że Kontracept mają miejszą ilośc hormonów.

Gość czemu nie pytałaś gina
w zasadzie wszystko powinno być w ulotce przy zmianie tabletek z silniejszych na słabsze możliwe są plamienia w ciągu kilku pierwszych cykli nie wiem jak wyglada sprawa skuteczności tabletek, dużó zalezy od Twojego profilu hormonalnego, jeśli Twój organizm jest przyzwyczajony do większych dawek hormonów słabsze tabletki moga być zawodne no ale o tym powinien powiedzieć Ci lekarz bo to on zasugerował zmiaę tabletek i to on powinien wiedzieć czy określone tabletki są dla Ciebie dobre mam nadzieję że miałaś badania hormonalne zanim lekarz dobrał te pigułki

Gość sylwester22
przed braniem Syndii robiłam badania ale już nie paiętam jakie. nie pytałam gina bo od początka prawie do niej chodza więc myslalam że wie co jest dla mnie dobre;/

Gość czemu nie pytałaś gina
sprawdź w ulotce czy musisz się dodatkowo zabezpieczać być moze przez pierwszy cykl z nowymi tabsami musisz stosować dodatkowe zabezpieczenie np prezerwatywę

Gość sylwester22
wydaje mi się że nic tam nie pisało na ten temat ale sprawdze jeszcze dokładnie. dzięki za pomoc