Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chlopaczyna z miasta

Co mam myslec i co wy myslicie...

Polecane posty

Gość owszem masz rację
idz przez zboże, snobistyczny "walorze artystyczny"

Mentalnosc polakow - ma drogie ciuchy to juz snobstwo i marnotrawienie pieniedzy

Gość oO.
dlaczego uważacie, że ktoś kto ma kasę jest snobem? jest kimś gorszym od tych przeciętnych i tych biedniejszych?

Gość grenadinne
kochanie, widze, ze dzieki zakupom tatusia aspirujesz do klasy wyzszej - przykro mi to stwierdzic (przykro, bo pewnie rozwieje twoje zludzenia), ale niestety w przypadku stratyfikacji spolecznej nie tak latwo zakwalifikwac kogokolwiek do klasy wyzszej/sredniej/nizszej. Oprocz statusu majatkowego dziala tu bowiem rowniez czynnik intelektualny (tego na wikipedii juz nie znajdziesz musialbys troche poczytac ;)), wiec przelozenie status majatkowy - status spoleczny nie jest tak oczywiste jak ci sie wydaje.

Chłopaczyno, sztucznego towaru nie kupuję się nawet w drogich butikach. Takie rzeczy się zamawia bezpośrednio u projektanta i to nie za takie pieniądze. I nie opowiadaj, że firmy, które początkowo postawili na jakość i oryginalność, szyją teraz po sztuce ubrania i do tego nie w Korei np. :O

Mylisz pojecia warstwy spolecznej od klasy spolecznej ktora zazwyczaj hierarchizuje status majatkowy WIELKI SOCJOLOGU

Mentalnosc polakow - ma drogie ciuchy to juz snobstwo i marnotrawienie pieniedzy To jest mentalność że tak powiem międzynarodowa. Niektórzy są nawet dumni z tego, że są snobami. Niektórzy uważają, że to wyrzucona kasa. a znakomita reszta ma to gdzieś :D

oczywsicie nie ma nic zlegoi w tym, ze ktos kupuje sobie drogie ciuchy... chce, ma kase to niech kupuje... poza tym kto powiedzial, ze osoby negujace autora nie maja calej szafy wypchanej markowymi ciuchami? chodzi o to, ze od autora bije przekonanie ze jest kims lepszym tylko dlatego ze ma ciuch z taka a nie inna metka... ktorego zapewne nawet nie kupil za wlasna kase

I co teraz odpowiesz grenadine zabraklo ci madrych slowek??

Po pierwsze Mniam MNiam to czytaj posty ze zrozumieniem to moze bedziemy mogli podyskutowac

sram se do ryja :classic_cool:

Gość L---o---l----u---s---i---a
Hmmm, ale dlaczego Twoi Rodzice kupuja takie tanie ubrania? Nie stac ich na markowe? 400 zl to moj tato za szalik Burberry placi...

"zwracam uwage na ludzkie ubrania bo po nich mozna ocenic klase czlowieka" a to to przepraszam w jaki jeszcze sposob mozna przeczytac oprocz tego w sposob oczywisty nasuwajacego sie?!

Gość Chlopaczyna z miasta jaa
"chodzi o to, ze od autora bije przekonanie ze jest kims lepszym tylko dlatego ze ma ciuch z taka a nie inna metka... ktorego zapewne nawet nie kupil za wlasna kase" Nigdzie nie napisalem ze to ja mam takie ciuchy to po 1 a po 2 to sama oceniasz ludzi po ubraniach tylko sobie tego nie uswiadamiasz....

Gość Chlopaczyna z miasta jaa
Myslisz ze twoje buty sa wyprodukowane za wiecej kasy niz dalas w sklepie??

Hmm ...snoby chyba stracilam watek? O co w koncu chodzi temu co ten temat zalozyl? Moze powinien starym karty platnicze zablokowac?!

Gość grenadinne
jop jop, oczywiscie, myle pojecia ;) gdyby te pojecia nie byly scisle ze soba zwiazane, to byc moze mialbys racje. niestety nie masz. mowilam o klasie (ty ponoc tez) i TAK, jak najbardziej ma tu znaczenie zarowno czynnik majatkowy jak i intelektualny, natomiast po zakwalifikowaniu czlowieka do pewnej KLASY mozna sie dalej rozdrabniac i wrzucic go do pewnej WARSTWY (np, jestes w klasie sredniej i nalezysz do mieszczanstwa). gdzie tu pomylka jakas?

Gość Chlopaczyna z miasta jaaaa
Grenadine ...... Klasa spoleczna to segment spoleczenstwa obejmujacy osoby o podobnym statusie majatkowym Klasa wyzsza Srednia Nizsza Warstwa spoleczna to zbiorowsc ludzi ktorzy uznaja ze laczy ich wspolna pozycja spoleczna.Wyznacznikiem tej pozycji moze byc styl zycia, wyksztalcenie,prestiz itp itd Takze pozdrawiam i odsylam do lektur

Gość Chlopaczyna z miasta jaaaa
Moj nick mowi chyba o mojej plci idiotko prawda??

Gość grenadinne
do jakich lektur? sciaga.pl ? ;)

Gość Chlopaczyna z miasta ree
Do Wojtaszczyka chocby... Moze nie przyznasz mi racji?? ze sie mylilas i to ja jestem gora??

Gość Chlopaczyna z miasta ree
Hahahahah zjechalem cala kafeterie:)

Chlopaczyna z miasta jaaaa - kiedys to ksiazeta byli - szlachta itd...LOL