Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sexi - flexi

Pytanie odnoście centrum handlowych

Polecane posty

Gość sexi - flexi

Za godzinę siostra przywiezie mi córkę na weekend (wesele maja) mała ma 7 misiecy i zastanawiam sie czy dam rade jechac z mała jutro do centrum handlowego na zakupy, mam zamiar kupic ubrania, art. spozywcze, kosmetyki jeszcze chcialam zjesc na miescie bo nie bede miala czasu na nic w domu czy dam rade z takim maluszkiem?

Gość a musisz
a musisz jutro akurat?

Gość sexi - flexi
Nie musze ale akurat tak sobie zaplanowałam poza tym moje pytanie to czu dam rade? wiem ze nie musze ale lubie zakupy malje tez chce par ciuszków kupic :)

Gość zalezy jakie to dziecko
jedno siedzi jak trusia cale wyjscie w wozku, spi ze 2h, inne szaleje, że z zakupmi i dzieckiem to sie można zaztroic

Gość do sexi xos tam
to zaplanowałaś małej atrakcje...... moim zdaniem nie dasz rady. Mamy które mają w tych kwestiach doswiadczenie, mają probemy z poradzeniem sobie. Bez sensu plany swoją drogą, naprawde.

Gość pewnie ze mozesz
tylko objucz sie odpowiednio: pieluchy, picie dla melej, slioczek (skoro sama zjesz na miescie to ona pewnie tez zglodnieje), ciuchy na przebranie ew. i jazda :D

Gość sexi - flexi
Ja sobie tak to wymyśliłam: ok. 11 przed wyjsciem dostanie deserek i herbatke, przewine ja wezme: sloiczek, herbatke, mleko cała torbe do przewijania ciuszki w razei czego, jedziemy samochodem wiec mysle ze dam rade :) tylko boje momentu kiedy bede miala sterte rzeczy di przymierzenia a mala zacznie plakac

Gość fbhmk
no i kolejan ktora bedzie blokowac sklepy w centrum :o keidy zrozumiecie ze centrum handlowe to nie ejst miesce dla dzieci ?:o

jezeli wczesniej juz z mala zostawalas to napewno dasz tylko wlasnie wez najpotrzebniejsze rzeczy dla niej ... moja corcia to lubiła i lubi nadal jezdzic na zakupy ... tam zawsze jest tak kolorowo ;p ... wiec bedzie dobrze :)

Gość fghymj
no pewnie i jeszcze taki wyjec bedzie "uprzyjemnial" zakupy innym :o masz dziecko pod opieka to sie nij zajmij, idz z nim na spacer ;o

Gość nie dasz rady z prostej przycz
yny wózek nie zmiesci sie do przebieralni bo miejsca dla ciebie tam braknie a absolutnie nie zostawiaj dziecka na zewnatrz! wystarczy chwila nieuwagi!!!

Gość sexi - flexi
a co ty myslisz ze jak bede miala swoje dziecko to bede zostawiala w domu jak ede chciala sobie kupic jakies ubrania? dlaczego nie dla dziecka? specjalnie sa windy w centrum dla wózków z dziecmi i inwalidzkich.... to pogodne dziecko jednak czasami zdarza jej sie miec gorszy dzien. Dzięki za miłe słowa, cieszylabym sie gdyby przespala polowe :P

Gość sexi - flexi
nie mialam nawet zamiaru malje zostawiac na zewnatrz, w moich kilku lubionych sklepach sa bardzo szerokie kabiny a jedna jest zupelnie tylem czyli ze moze byc otwarta, w dodatku jedzie ze mna narzeczony tyle ze mala go nie lubi ale zawsze moze jej popilnowac jak bede sie przebierac

Gość sexi - flexi
osttanio bylam z nia 2 godziny w piotrze i pawle na zakuoach domowych to ladnie przespala obudzila sie dopiero w samochodzie ale nie wiem czy te 7 godzin wytrzyma mam nadzieje ze tak :)

Gość aaa to jak jedzie
narzeczony to ja nie widzę żadnego problemu. Dacie rade a przy okazji się wprawicie :)

Gość odradzam halas i infekcje
moze zlapac, bo duzo ludzi

Gość sexi - flexi
tylko mała go nie lubi, jak chce ja zabrac na rece to od razu placze i wyciaga raczki do mnie :( Poćwiczymy hehe :P ślub nidlugo wiec o malenstwo tez niedlugo bedziemy sie starac :)

Jeżeli bardzo chcesz wziąć jutro małą na zakupy to musisz je rozłożyć na 2 dni. Dzisiaj kup art. spożywcze i chemię, a jutro te ciuszki i mniej uciążliwe rzeczy. Będziesz miła problem gdy mała się czegoś wystraszy lub będzie zmęczona i po prostu zacznie płakać.

Gość pewnie ze mozesz
jedyna moja obiekcja to ze sobota i kupa ludzi. Bedzue ciezko manewrowac wozkiem. Ty sie bedziesz wnerwiac i inni ja chodze z wozkiem do centrum h. w tygodniu ok. poludnia, jak jest malo ludzi i inne mamusie :) bo porzadni ludzie powinni byc wtedy w pracy :P

Gość ale jestescieee
a moim zdaniem to prowokacja. Jak mozna kurwa ać na 7 godzin dzieciaka zabrac do sklepu????????? I jeszcze ciuchy mierzyc itp?? ktos was podpuszcza a te mamusie wzorowe taaak dasz rade spooooko.

Gość galaretka w czekoladce
ja naprawde rozumiem, że czasami są sytuacje, ze trzeba dziecko zabrac na zakupy prawda? ale żeby z premedytacją ciągnąć dzieciaka na siedem godzin po sklepach?? Bo panna lubi zakupy. Czy to tylko mnie się wydaje załosne i głupie?

Bo da radę, ja jak pracowałam za granicą jako opiekunka to w jednym takim centrum 9 godzin spedziłam z 4 dzieci i dałam rade i tez ciuchy mierzyłam:P No ale za granica to jest inaczej bo takie centra są nastawione na dzieci a nie jak u nas że jedno dziecko wszystkim przeszkadza bo zapłacze w sklepie

Gość mamy kochane
no właśnie, naprawde nie widzicie nic nie stosownego w tym, zeby maluszka na 7 godzin brać do centrum handlowego?

Gość mama małej niunieczkii
ewelinaewa - obym nigdy nie trafiła na taką nianie :) a tak serio - sprawa do zrobienia, tylko pytanie - po co? :) Dorosły się męczy na zakupach a już tyle godzin ( nie pamietam zebym kiedys tyle spedziła na zakupach ) to naprawde gruba przesada.

mama małej niunieczki- kobieta za granica ludzie mają zdrowe podejście do dzieci:) Matka tych dzieci sama mnie tam wysłała dając pieniadze na zakupy dla mnie i prezenty dla rodziny:P Wzięłam dzieciaki bo czemu nie? Tam jest inaczej, mozna je zostawić pod opieką na takim placu zabaw i iść mierzyć te ciuszki, w sklepie dla dzieci sprzedawczynie są przyjazne i nikt nie wyklina że idzie kobieta z czwórka dzieci.

Gość do ewelinaewa
ewelinaewa - ja bym tego zdrowym podejsciem nie nazwała, to ze jest to "zagranica", naprawde nie oznacza, ze tam wiedzą lepiej :) Dla mnie to raczej pozbycie się balastu i problemu w postaci dzieciaków :) Ale skoro ich mama była zadowolona, to jej sprawa :)

Gość mama małej niunieczki
ja wole swoje podejscie a na spacery wole chodzic do parku lub na plac zabaw :) mieszkam w warszawie i tu tez są centra przystosowane dla dzieci i tez mozna isc i zostawic dzieciaka pod opieką :) nie tylko za granicą takie cuda :) i owszem, spoko sprawa bo przecież bywają sytuacje, że trzeba isc z dzieckiem do sklepu, ale zeby tak z premedytacją, dla rozrywki niby mojej i dziecka?

Ja tez mieszkam w warszawie i to o czym pisze ewaewelina niejest czymś, co tylko dobry zachód moze dać :) W reducie np. jest kilka miejsc, gdzie dzieci mogą się bawić. Nigdy nikt mnie nie ofuknął i mnie też nie przeszkadzają dzieci nawet te ryczące. Uważam tylko, że zabieranie 6 czy 7 miesiecznego dziecka na tyle godzin na rejs po sklepach, w sytuacji gdy nie jest to konieczne, to kurcze.... no przegięcie :) Oczywiscie do zrobienia, ale jednak przegiecie :)