Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abcedfhg

Tylko idioci nie chrzczą dzieci.

Polecane posty

Gość abcedfhg

Moja znajoma nie będzie chrzcić dziecka.No jakaś głupia po prostu :O .Przecież to dziecko będzie w szkole wyśmiewane........

Gość wysmiewane przez idiotow
a opinia idiotow jest g warta

Gość martaagacka
chyba zarty sobie stroisz, jaka wysmiewana. moja corka nie bylo ochrzczona do 12 roku zycia i nikt sie z niej nie smaial,. jest przewodniczaca szkoly, swietnie sie uczy, jakies glupoty opowiadasz

Gość ibdscilbds
Przewodniczka Oajca Rydzyka sie odezwała,ja też póki co nie chrzciłam dziecka i żyjemy i nikt z dziecka sie nie wyśmiewa

Gość hcmgngg
kazdy ma prawo robic co chce jak ktos jest ateista to nie chrzci dziecka.wiec sie zamknij.Mam wielu znajomych co nie byli chrzeczeni i nikt sie z nich nie smial

Gość veeena
Może i będzie, ale tylko przez bachory takich debili jak ty :o.

Czyli jeśli dobrze zrozumiałam mam ochrzcić dzieci, żeby się z nich nie wyśmiewano? Buahahahahahahahaha :-D Wiesz co....jak moje dziecko ma mieć do czynienia z takimi Katolami jak Ty to powiem ci, że utwierdzasz mnie w przekonaniu, że nie warto ich chrzcić bo Katole to hipokryci :-P

A dziecko ma na czole wyryty ten krzyż co mu się podczas chrztu robi? Bo skąd niby inne dzieci będą wiedziały czy jest ochrzczone czy nie, co więcej- które dziecko to obchodzi??????

cos mi urwalo tekst....... jestem katoliczka, praktykujaca, jak ktos woli, to moherem, ale tego typu topiki strasznie mnie dziwia. Kazdy ma wolna wole i kazdy wybiera najlepsza dla siebie droge. Uwazam, ze jesli chrzci sie dzieci dlatego, ze tak trzeba, ze co rodzina powie, czy tez, ze ktos sie bedzie smial z nieochrzczonego dziecka, to lepiej, zeby bylo nieochrzczone niz robic poprawnie spolecznie. Ludzie, zajmijcie sie swoimi sprawami, a nie kolezanka nie chce ochrzcic, znajoma ma kochanka, a sasiadka sie nie myje.....

Gość w ogole chrzczenie dziecka
jest dla mnie chore ;/ Jak mozna bez pytania uczynic kogos czlonkiem jakiegos stowarzyszenia ;/ Ile ja musialem sie srac z tym pieprzonym kosciolem katolickim zeby udzielono mi apostazji ;/ Same klody pod nogi mi stawiali ;/

Gość wyjec_polski
Ja też jestem praktykującą katoliczką i oczywiście ochrzciłam dziecko ale szanuję to że ktoś ma takie poglądy a nie inne. A gwoli wyjaśnienia to dzieci będą wiedziały że ktoś jest nieochrzczony bo większość z nich w drugiej klasie podstawówki idzie do Pierwszej Komunii a do tego trzeba być ochrzczonym.

Gość bo to prowo jest

Gość wyjec_polski
też myslę że ktos sobie temat wymyslil żeby mieć przyjemność że burzę wywołał. Widać po tytule

Gość nie chłopak
no i co z tego, że będą wiedziały? przecież dzieci, które należą do innego kościoła też nie idą do komunii, ba, nawet na religie nie muszą chodzić i żyją :) a już chrzest dla drugiego imienia to w ogóle pomyłka.

Gość d o r g o l
a co cie interesuje co znajoma robi to jej zycie i jej sprawa zajmij sie lepiej soba a nie patrz na innych idiotka to ty jestes skoro nie umiesz uszanowac decyzji drugiego czlowieka

Gość nie trzeba byc ..
ochrzczonym zeby miec drugie imie ! i tak samo dziecko ochrzczone nie musi miec wcale drugiego imienia ! nie wiem skad te glupoty bierzecie ! a autorce pytania odpowiadam ! - trzeba byc idiotą zeby wtracac sie w nie swoje sprawy , jest wolnosc wyznania i nie kazdy musi byc katolikiem !!!

Gość pfffff
abcedhfg...........w jakim ty swiecie zyjesz ? a moze inaczej z jakiej wioski pochodzisz ??

o kurde, to z Chrystusa musieli mieć niezłą polewkę, bo on był ochrzczony koło trzydziestki dopiero!!! W wieku świadomym. Podobnie powinno byc z nami, każdy swiadomie powinien wybrac a nie, tacy katolicy, ze jedynie co to ochrzczeni a potem wlasniej biblii nie znają. co to za wiara, ktora polega tylko na kilku okazjonalnych obrzędach na pokaz i dla kasy (patrz: komunia). A wiara która polega na tym co ludzie powiedza jest g warta. "nie patrzcie na to co ludzkie ale na to co boskie" - znasz to ????? ps mowie o wieszosci, nie o wszystkich wiernych. Zeby nie było.