Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaaarooolinaaa

praca mgr - resocjalizacja

Polecane posty

Gość kaaarooolinaaa

Witam. Chcialabym Was prosic o podsuniecie jakiegos ciekawego tematu pracy magisterskiej z resocjalizacji. Sama nie mam zielonego pojecia, moze Wy czyms mnie zainspirujecie. Studiuje rowniez filologie angielska. Wiem, ze czasami temat moze byc polaczeniem dwoch kierunkow, tylko ze w moim przypadku moze byc ciezko... Bede wdzieczna za kazda uwage.

Gość la mam ba p
czesc ja mam pytanie do ciebie moze troszke nie na temat ale czy studia a dokladnie kierunek resocjalizacja jest trudny ? czy przyniusł ci satysfakcje ? chciala bym zaczac od przyszlego roku wlasnie ten kierunek i bede wdzieczna za odpowiedz

Gość może coś o planach
życiowych więźniów?, albo efektach resocjalizacji w ZK

Gość kaaarooolinaaa
Dzieki za wskazowki i prosze o wiecej. Do - la mam ba p - tak, kierunek resocjalizacja bardzo mi sie podoba. ale wiesz, musisz sie interesowac ogolnie pedagogika, tematem resocjalizacji. mnie to bardzo ciekawi. praktyki sa interesujace. ja np. bylam wychowawca na koloniach i mialam grupe dzieci pochodzacych z rodzin z problemem alkoholowym. powiem Ci ze takie doswiadczenia ucza. zyjesz na codzien w jakims idealnym swiecie i nawet nie zdajesz sobie sprawy jakie inni maja problemy. kolejne praktyki mialam w sądzie, wydzial kuratorow, tez bardzo ciekawe. mozna pisac i pisac. ogolnie goraco polecam... tylko teraz mam problem z wyborem tematu pracy mgr

Gość rudka90
kaaarooolinaaa a studiowałaś dziennie czy zaocznie? Ja też wybieram się na resocjalizację, ale zaocznie.

Gość la mam ba p
dziekuje za odpowiedz ja tez mysle nad dziennymi albo zaocznymi , moglam zaczac w tym roku nawet sie dostalam ale jednak sprawy osobiste mi nie pozwolily na to i musialam zrezygnowac

Gość kaaarooolinaaa
dwa lata dziennie, od 3 roku zaocznie, bo mam jednolite magisterskie. i jakbym miala jeszcze raz wybierac, wybralabym zaoczne - inni ludzie, inna atmosfera, czas szybciej leci - chociaz to nie jest regula

Gość kaaarooolinaaa
la mam ba p - na pewno jeszcze wszystko przed Toba. powodzenia zycze

Gość rudka90
a gdzie studiowałaś?

Gość kaaarooolinaaa
nadal studiuje :) UKSW, Warszawa

Gość Bibułka123456
Ja studiuje w Łodzi na wsp :P

Gość rudka90
Ja wybieram się na Uniwersytet Śląski. a przede wszystkim to najpierw muszę maturę zdać:D

Gość KOZLICA
witaj jesli chodzi o resocjalizacje moge ci pomoc jestem byla wychowanka zakladu poprawczego teraz jest troche inaczej uczestniczylam wer wszystkim o czym mogla bys napisac - chcesz?

Gość kaaarooolinaaa
no oczywiscie ze chce. kazda pomoc sie przyda. tylko ze w chwili obecnej musze podac jakis konkretny temat, a materialy bede musiala dopiero za jakis czas zbierac...

Gość rudka90
Tak - przede wszystkim jakie zadania ma wychowawca w zk no i czy na pierwszym roku będą już praktyki?

Gość rudka90
ups, myślałam, że to do mnie:P ale mam nadzieję, że ktoś mi odpowie na te dwa pytania.

Gość kaaarooolinaaa
rudka90 - ja nie bylam wychowawca w zk, bo to jest juz wyzsza szkola jazdy. a co do praktyk to mysle ze zalezy od uczelni na jaka sie wybierzesz, od programu studiow, itp. ja np. musialam odbyc praktyki po 2 roku dopiero. ale juz kolejny rocznik po moim - po pierwszym roku

Gość kaaarooolinaaa
Czy ktos z Was ma jeszcze jakis pomysl na temat pracy magisterskiej? Bede wdzieczna za kazda wskazowke.