Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oki----ladies

sprzedaż biletów lotnicznych eSky opinie ryanair

Polecane posty

Gość oki----ladies

kupiłam bilety poprzez firmę eSky mamy wylecieć 21 października Ryanair- em czy miał ktos już kiedyś do czynienia z tą firmą jak to wygląda w praktyce mam już bilet elektroniczny niestety na inne nazwisko czy w przypadku zmiany nazwiska pobierane są jakieś opłaty jak to wszystki wygląda? proszę o podpowiedzi

Wejdz na strone ryanair i poczytaj. Za zmianę nazwiska się płaci. Przeciez nie mozesz poleciec na bilet kogos innego.

Gość oki----ladies
tylko chodzi o to że wpisaliśmy w rezerwacji moje panieńskie nazwisko miałam lecieć na stary dowód który dzień po tym jak zapłaciłam za bilety złamał się i wyrabiam w trybie przyspieszonym paszport na nowe nazwisko

Gość oki----ladies
podnosze

To dzwon do esky na infolinie powinni wiedziec co robic. Ja mysle, ze pewnie i tak musisz zmienic dane.

Gość SZCZECINanka
lecialam z goleniowa Ryanair i bylo ok fachowa obsługa polecam

najlepiej jak skontaktujesz sie z przedstawicielem Ryanaira, na ich stronie znajdziesz namiary. Tam udziela Ci wszelkich informacji. Jesli nie, to mozesz cos tez zrobic na lotnisku- mojej tesciowej kupilam bilet na podwojne nazwisko nie wiedzac, ze gdy wyrabiala nowy dowod to zostawila tylko nazwisko po drugim mezu- zalatwila wszystko na lotnisku, ale leciala Wizzairem. Nie placila za zmiany, w koncu w dowodzie miala rowniez poprzednio uzywane nazwisko.

Gość zuzullka123
Moze sie jeszcze ktos wypoweidziec na temat esky? Mają całkiem fajne oferty no i komentarze o nich nienajgorsze np. na tej stronie http://wczasyna6.pl/esky Wolałabym sie jednak upewnic bo nie che ryzykowac.

Gość bajderka55
hej ludziska,myślicie, ze te opinie o esky to prawda http://wczasyna6.pl/esky ? są niepokojące, zastanawiam się czy skusić się na zakupy tam.. jak ktoś coś wie to prosze o pomoc...

Gość gość
Nie rozumiem po co kupować bilet na Ryanair przez pośredników, jak można na ich stronie?

Gość sajsaj
nie panikuj tylko najpierw zapoznaj się z tym: http://wakacjesos.pl/esky-pl koniecznie przeczytaj to na przyszłość nie będzie takich problemów:)

Gość gośćss
Firma esky powinna być omijana szerokim łukiem, jak kupisz bilet i coś nie tak "to nie da się tego zmienić", Kontakt telefoniczny zerowy, mailowy po paru dniach. Stanowczo nie polecam, no i ceny gdzie indziej wcale nie wyższe

Gość gość
ja miałam nieprzyjemność kontaktu z esky. Normalnie kupuję bezpośrednio u przewoźnika, a tym razem się skuisiłam. Wykupiłam opcję "możliwość zmiany warunków podróży" z elastycznymi warunkami i (glupia ja, teraz mnie to śmieszy, ze 100 przecenione na 25 - zakup bagazu dodatkowego był w oddzielnej rubryczce). Myslałam, że mogę zmienić datę, ale nie, to była tylko opcja dokupywania dalszych ilości bagaży później, jak dowiedziałam się na infolonii. Na infolinii esky pani powiedziała, że nie należy mi się zwrot za nic, ale na szczęście zadzwoniłam na infolinie przewoźnika i jednak coś tam mi się należy (ale będę to załatwiać z przewoźnikiem, na esky pani mi zrobiła wykład, że przy liniach low cost nic mi nie zwrócą, bo przecież oni nie dostają dotacji od państwa, na tym to polega i czego ja w ogóle od niej chcę, przecież ona mówi, że nic mi esky nie odda). Jednak duża część kasy w błoto, podróż służbową, termin się zmienił. Weszłam na stronę Lufthansy, kupiłam bilet tańszy od pierwotnego (przy linii low cost pasował mi super termin, dojazd do dalekiego miasta na rano) i z wyraźnymi oznaczeniami - tj. możliwość zmiany warunków podrózy znaczy konkretnie mozliwość zmiany daty, zakup bagazu to zakup bagażu. Oczywiście można powiedzieć "głupia ja", ale do tej pory korzystając z normalnych przewoźników wszystko jest wyraźnie opisane, w sposób przyjazny dla klienta (konkrety, a nie elastyczna taryfa z możliwością zmiany warunków podróży). Dla mnie to ważne, to był bardzo nieprzyjemny eksperyment. Dotąd załatwiałam sobie sama noclegi w hotelach, podróż tylko z normalna linią (wcale nie są droższe) i obiecuję sobie, że nigdy więcej nie odstąpię od tej zasady. Linia wizzara dużo przyjemniejsza, dużo mi nie zwrócą, ale widać, że są szkoleni na dialog z klientem a nie spławianie go, w esky rozmowa jak z pitbulem (generalnie sens jest taki, żeby nie zawracać nam głowy, bo co nas to obchodzi no i słowotok zbędnych info o przepisach z których wynika, że żadnej kasy za nic nie zwracają - co e tym przypadku okazało się nieprawdą zresztą). Nigdy więcej. no i widać, że ich ludzie aktywni na wszystkich możliwych forach konsumenckich.