Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie dam się pracodawcy

jak napisać pismo do pracodawcy ?

Polecane posty

Witam chciałbym wystosować pismo do pracodawcy ale nie mam bladego pojęcia jak takie coś napisać i co w nim uwzględnić. A mianowicie chodzi mi o to że pracodawca nie wypłacił mi tyle pieniążków co przyznał sąd , o odsetkach już nie wspomnę Jak napisać takie pismo? będę wdzięczny jak ktoś prześle wzór takiego pisma lub pomoże mi je napisać

Gość piszesz zwykłe podanie
tzn w formie zwykłego podania, tzn prosze o wypłacenie mi sumy takiej, a takiej, ktąrą sąd ten, a ten przyznał mi jako to i to w wysokości takiej i takiej, na podstawie takiego a takiego postanowienia z dnia... tak mniej więcej bym napisała.

Gość do autora ***
jeśli twój pracodawca nie zareaguje na twoje podanie,idż do Państwowej Inspekcji Pracy,oni załatwią wszystko za ciebie i bardzo solidnie

A dlaczego chcesz PROSIĆ??? Napisz,że PRZYPOMINASZ i czekasz na niezwłoczny przelew zasądzonych należności! Przestań się kłaniać!

hmm załatwiane było sądownie ,sąd dał mu nakaz zapłaty przyznał tyle i tyle i odsetki od dnia wypłaty do dnia zapłaty , jak te odsetki wyliczyć ? a co mi da że pójdę teraz do inspekcji pracy ? przepraszam za pytania ale nie znam się kompletnie na tym ,wszystko załatwiał prawnik a teraz kazał mi sam napisać takie pismo do byłego pracodawcy

Wejdź na stronę ZUS-u lub Urzędu Skarbowego.Tam są kalkulatorki do naliczania odsetek.Ty i tak nie możesz mu ich podać w piśmie,bo skurczybyk musi je naliczyć sam na dzień,w którym wyśle(odda) Ci należność.Tak mu mógłbyś liczyć codziennie do usranej śmierci...

W ostatecznosci poproś o pomoc panienkę z tych urzędów.Policzą od ręki,ale nie wiem,czy sam uśmiech wystarczy.

Gość pamiętaj że
sąd pracy jest za darmo. możesz się za darmo poradzić i za darmo procesować

dziękuję za odpowiedzi ;)