Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

............+.............

***************BARKA*******************

Polecane posty

moim zdaniem taką poezję także warto czytać;-) Tematyka wierszy - "Erotyk" Ogień i Woda 4 pozycja z tomiku "Złamane skrzydła" Cały tomik porusza głównie tematykę wiary i niewiary w siebie, nadziei oraz miłości. Zachęcam do przeczytania pozostałych pozycji z tego tomiku. Pośród zboża łanów, letniej nocy magii szaleni, spragnieni - w nim żar, w niej uroda ciągnie ich jak magnes, w objęcia by wpadli On Ogień gorący, Ona zmienna Woda... W niej migocą gwiazdy, księżyc się przegląda On zmienia kolory, wciąż nienasycony każde z nich bliskości pragnie i pożąda lecz jak tu się zbliżyć? Problem to złożony... On By chciał ją wypić, ugasić pragnienie Ona chce się ogrzać,lecz boi się sparzyć Tańczą wokół siebie w tej prześlicznej scenie wiedzą już oboje, co się ma wydarzyć... On płonie czerwienią, Ona drży, faluje zbliżył się centymetr a Ona westchnęła. Gdzie są usta Twoje? Niech je pocałuję, zdziwiona mrugnęła och, ja kształtu nie mam... Znalazła posążek, forma perfekcyjna Jemu dech zaparło, rozbłysnął w zachwycie, uśmiech kusicielski: Jestem atrakcyjna? co się dalej działo? Nie, nie uwierzycie... Opowieść snuł będę, tak, zaryzykuję. Musnął ją lekkuchno i wtedy zawrzało... nie da się opisać co się wtedy czuje, nie da się opisać, co się wtedy działo... Błyszczą się w natchnieniu, prawie odpłynęła, trawieni pożogą, co niszczy, podpala, resztki lodu stopił,Ona go wciągnęła w krągłości się wtopił, pieści je, rozpala... Kotłuje się, mieni, padło krótkie zdanie... W zetknięciu żywiołów nie wie już czy żyje. Czy ktoś mi odpowie na trudne pytanie: samotność czy miłość prędzej ich zabije? Zostawmy ich lepiej w tej intymnej chwili, niech się sobą cieszą,bo koniec nastanie, zanim wstanie słońce czytelnicy mili łanów już nie będzie, z Nich nic nie zostanie... Da się ich powiązać, Żywioły urocze? Trudno w to uwierzyć, choć to prawda stara aż banałem trąci - więc was nie zaskoczę: gdy połączysz Wodę z Ogniem, to gorąca wyjdzie para...

Czy to JA? Gdzieś na rozstaju dróg podszedł do mnie Anioł Stróż, drogę wskazać chciał. Przystanęłam, pomyślałam, zrobiłam tak jak chciałam... Pośród błądzących dusz zjawił sie Dobry Bóg, radę dla mnie miał. Posłuchałam, zrozumiałam, zrobiłam tak jak chciałam... Kiedy za jakiś czas ze sobą sam na sam u progu bram będę stać chciałabym spojrzeć wstecz i z czystym sercem rzec: Kochałam jak umiałam. Nikogo nie krzywdziłam. Potrzebującym pomagałam. Marzenia swe spełniałam. Żyłam tak jak chciałam.

Biegłam do Ciebie boso po gwiazdach , w blasku księżyca cała skąpana. Kiedy dotarłam było już rano , ty sie budziłeś .... musiałam wracać....:):)

Tak niewiele... W moim bajkowym ogrodzie Krasnal wita mnie co dzień... Róża pustyni gwiazd pyta, czy rycerz do mnie zawita... Promienny Anioł Radości w sercu pragnie zagościć, od smutku i melancholii z chęcią je zaraz wyzwoli... Wszak wszystko może się zdarzyć, wystarczy tylko pomarzyć... Sięgnę ręką nieba i gwiazd dogonię szczęście, nasz będzie świat! ..................................... Tylko wesprzyj mą małą dłoń...

Gość CHASSE
To ja Wam dziekuje że moge być świadkiem czegoś tak tkliwie pieknego❤️

Gość CHASSE
To ja Wam dziekuje że mam możność bycia świadkiem czegoś tak tkliwie pieknego ❤️

Gość CHASSE
coś sie tu zacieło .... ciekawe czy tym razem równiez sie nie uda:( DZiekowałam WAM że mam możność bycia świadkiem czegoś tak tkliwie pięknego ❤️

Gdy Twoje serce woła mnie, tak wyraźnie słyszę jego głos. Moje serce odbiera ten śpiew tęsknoty. Gdy myślisz o mnie, Tak wyraźnie czuję Twoje marzenia. Moje ciało wie czego pragniesz. Gdy wyciągasz swą dłoń, nie ma znaczenia, że jesteś daleko. Moja dusza czuje dreszcz rozkoszy. Miłość jest wieczna, jest ponad wszystkim.

Gdy Bóg wypełnia serce miłością, jak nie kochać życia, jak nie kochać Ciebie? Gdy Bóg wypełnia serce miłością, jak nie radować się istnieniem, jak nie żyć w ekstazie? Gdy Bóg wypełnia serce miłością, jak nie przyjąć tego daru, daru życia, jak nie dzielić się miłością z innymi?

Przeznaczenie Spłynąłeś na mnie z nieba niczym ptak, niespodziewanie, czułością budząc pożądanie. Połączyć nic nas nie miało, spotkanie wzrost ducha tylko dawało. I choć o tym nie wiedziałeś, plan naszych dusz wykonywałeś. Spleceni w objęciach mądrości nieba nie wiedzieliśmy czego nam trzeba. Plany zupełnie inne mając, za głosem dusz nie podążając. Jednak aniołów z nieba opieka, przypomniała co na nas czeka. I choć naukę trudno przyjąć było pożądanie w mądrość zmieniło. http://www.youtube.com/watch?v=OyL8N4AhjS8

Zakochani Jest tam tak cicho, że słyszymy piosenkę zaśpiewaną wczoraj: "Ty pójdziesz górą, a ja doliną..." Chociaż słyszymy - nie wierzymy. Nasz uśmiech nie jest maską smutku, a dobroć nie jest wyrzeczeniem. I nawet więcej, niż są warci, niekochających żałujemy. Tacyśmy zadziwieni sobą, że cóż nas bardziej zdziwić może? Ani tęcza w nocy. Ani motyl na śniegu. A kiedy zasypiamy, We śnie widzimy rozstanie. Ale to dobry sen, ale to dobry sen, bo się budzimy z niego. Wisława Szymborska

*** Poprzez uśmiech do mnie przyjdziesz przygryzłszy wargi gdy już spłoniesz w zielonym ogniu książek moje ręce przytulą cię okrytego kurzem dróg których nie przeszedłeś ciemne tajemnice istnień wypijesz z moich ust i na moim ramieniu wyliczysz ile jest nieskończoność mnożona przez wieczność liczydłem znakomitym będą niepoliczone włosy piersi - złote połowy ziemi która jest twoim domem i ulice wszechświatów po których idziesz lekko moje nogi przed tobą tak będziesz zgarniał wiedzę nieprzebraną zamkniętą w rytmie mojej tańczącej krwi Halina Poświatowska

Skąd wiesz,że lubię takie utwory.....dziękuję:) Znów kolejna, zwykła kartka z kalendarza pofrunęła by zapisać swój los w niebie, nie musiała nic wskazywać czy powtarzać, bo łzy same przypomniały sercu ciebie. Najpierw oczy - te tęsknotą tajemnicze, jakby chciały przebić blaskiem przestrzeń całą i czerń swoją tak zatopić w mym błękicie, by pojęciem fioletowym miłość zwano. Potem ręce, które z lekka mnie uniosą i pogodzą rzeczywistość z marzeniami, twoja siła w połączeniu z moją duszą stworzą fiolet - barwę uczuć między nami.