Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

............+.............

***************BARKA*******************

Polecane posty

Andrzej co do ciepłych krain myślę ,że każdy lubi.....nie byłam... nie wiem ...ponoć marzenia się spełniają ....byc może kiedyś i mi się spełni....wszystko w rękach Boga ...On ma swój plan wobec mnie:)

Gość CHASSE
:) miło ze o mnie pomyslałaś:) nic sie nie dzieje po prostu nie chce sie am bez sensu wcinać miedzy wiersze. Potrzebowałas pomocy to ja ofiarowałam :) 🌻

mam nadzieję,że tak jest....tak będzie:) "Nadzieja, która unika ryzyka, nie jest nadzieją... Mieć nadzieję - to wierzyć w siłę miłości, ufać ludziom, pójść drogą w nieznane i oddać się bez reszty Bogu." HELDER CAMARA

Chasse nie rezygnuj....miło się czasami wcinasz...masz tyle ciepła w sobie ..to czuć....jesteś dobrym człowiekiem🌼:)

Czołem Towarzystwu w tę noc piękną a gwiaździstą!;) ...na chwilkę zajmę i nie zajmując czasu znikam;)...ale swoją drogą hej "Kmicic" powiedz tak co by powiedziała "pomarańczka", hę? ...no dobra dla uśmiechu i pseplosin:) "Serenadę" zanucę, a raczej zaaawyję na poprawę humorków;) "Już słońce padło, już horyzont ciemny, Już płucze Feba ocean podziemny, Już ptak spoczywa, szum ustał i głuchem Las się dębowy odzywa posłuchem, Już wszytkich skrzydły okrył sen słodkiemi I cichy pokój rozciągnął po ziemi, Już i promienie zgasły kanikuły, Ja tylko nie śpię. jam tylko sam czuły. Wszytkie te gwiazdy widzą me niewczasy, Kiedy wieńcami zdobię twe zawiasy Albo-ć sen słodzę śpiewaczymi głosy, Albo skrzypkami, choć się boją rosy. Otwórzże okno, uchyl okiennice, Rozśmieje się noc, jako gdy z. łożnice Rumiana Zorza od Tytona wstaje I świetną barwę brudnym cieniom daje; W dzień się opalisz, ale nocy chłodnej Nie kryj mi. Jago, twarzy grzechu godnej" J.A.Morsztyn

Chasse i jak Ty masz się nie wcinać...miałam to samo wrzucić na dobranoc ...dziękuję ...słucham tego bardzo często🌼 Szczęsliwej dobrej nocy🌼

Boże Ty wiesz więcej o mnie niż ja sam o sobie, ty znasz mnielepiej i widzisz głębiej. Wysłuchaj mojej milczącej modlitwy, gdyż moje słowa nie mogą wyrazić tego co chcę ci powiedzieć. Pragnę oddać się Twojej woli, ale tak trudno mi ją rozpoznać. Proszę Cię abyś mi ofiarował to czego mi naprawdę potrzeba, a Ty wiesz to najlepiej.Amen Modlitwa św.Bernarda do Maryi....jako ,że dzisiaj jest św.Matki Bożej.... Pomnij, o Najświętsza Panno Maryjo, że nigdy nie słyszano, abyś opuściła tego, kto się do Ciebie ucieka, Twej pomocy wzywa, Ciebie o przyczynę prosi. Tą ufnością ożywiony, do Ciebie, o Panno nad pannami i Matko, biegnę, do Ciebie przychodzę, przed Tobą jako grzesznik płaczący staję. O Matko Słowa, racz nie gardzić prośbami moimi, ale usłysz je łaskawie i wysłuchaj. Amen. http://www.youtube.com/watch?v=EGVH2p8do_Q Szczęśliwej nocy.Dobranoc🌼

przepraszam wcześniej miało być to.....(teraz zauważyłam,że urwany link i otwiera się nie wiem co:)ale tak na marginesie w taki sposób trafiłam tutaj...nie wiem czy przypadek czy po prostu tak miało być....:) jeszcze raz przepraszam za gafę....a to dla Was http://www.youtube.com/watch?v=eLS6-XxbwR4 DOBRANOC:)

Aniele Boży Stróżu mój, Ty zawsze przy nas stój, rano wieczór we dnie w nocy, bądż mej kochanej i mnie, ku pomocy strzeż duszy i ciała jej i mojego, doprowadż nas do Królestwa Wiecznego. Amen.

"Wiara - to ufność na zawsze więc jedna nadzieja - to czas bez pożegnań miłość pierwsza - zupełnie jak cielę bo patrzy w niebo by zobaczyć ziemię miłość ostatnia - to przeczucie piękna" ks. J. Twardowski ...hmm, dla...

Gość CHASSE
Dzien dobry:) Gniewuniuńku potrafisz ująć za serce oj potrafisz! :) i przez żoładek...;)i za dusze chwytajac. Nie mam dls ciebie najlepej odpowiedzi i poraz kolejny rozczarować Cie musze:(http://www.youtube.com/watch?v=qeFOX6ibAO0&feature=related A modlitwa- Boże choć Cie nie pojmuje jednak nad wszystko miluje nad wszystko co jest stworzone boś Ty dobro nie skonczone. Myśli słowa sprawy moje poświecam na chwałe Twoja Tobie serce me oddaje coraz lepszym niech sie staje.Mój dobry Jezu juz wstaliśmy miej nas pod opieka przez cały czas mamy na obrone znak Krzża Swietego W imie Ojca i Syna i Ducha Świetego Amen.http://www.youtube.com/watch?v=aMKC_DZIQLA bez podtekstow oprócz tytułu:) a swoja drogą zwróćće prosze uwage na barwe głosu wokalisty. pozdrawiam i 🌻 oraz :) zostawiam

Witam wszystkich...Dzień dobry:) Panie dziękuję za łaskę obudzenia się do nowego dnia i nadzieję jaki niesie.Proszę spraw Panie, by każdy poranek opromieniony blaskiem Twego Światła, wnosił światło w moje życie i spraw proszę,aby każda chwila była zanurzona w Tobie na Twoją Chwałę. Nagminnie zapominam, iż kiedyś będziemy rozliczeni z każdego słowa i czasu jaki mi dałeś. Pomóż mi Boże mądrze go wykorzystywać, dokonując mądrych wyborów .Amen Szczęśliwy lud, co umie się radować, i chodzi, o Panie, w świetle Twego oblicza. Cieszy się zawsze Twoim imieniem, wywyższa ich Twoja sprawiedliwość. Bo Ty jesteś blaskiem ich potęgi, a przychylność Twoja dodaje nam mocy. Ps 89, 16-18 http://www.youtube.com/watch?v=6wrI2LKDE4w Szczęśliwego dobrego dnia:)

👄dla perły.;-) tez się obudziłaś:-)? Witam wszystkich🖐️ PSALM 92(91) Sprawiedliwe rządy Boże 1 Psalm. Pieśń. Na dzień szabatu. 2 Dobrze jest dziękować Panu i śpiewać imieniu Twemu, o Najwyższy: 3 głosić z rana Twoją łaskawość, a wierność Twoją nocami, 4 na harfie dziesięciostrunnej i lirze i pieśnią przy dźwiękach cytry. 5 Bo rozradowałeś mnie, Panie, Twoimi czynami, cieszę się dziełami rąk Twoich. 6 Jakże wielkie są dzieła Twe, Panie, bardzo głębokie Twe myśli! 7 Człowiek nierozumny ich nie zna, a głupiec ich nie pojmuje. 8 Chociaż występni plenią się jak zielsko i złoczyńcy jaśnieją przepychem, i tak na wieczną zagładę. 9 Ty zaś, o Panie, na wieki jesteś wywyższony. 10 Bo oto wrogowie Twoi, Panie, bo oto wrogowie Twoi poginą, rozproszą się wszyscy złoczyńcy. 11 Wywyższyłeś mój róg jak u bawołu, skropiłeś mnie świeżym olejkiem. 12 Oko moje patrzy na nieprzyjaciół, . Słuchają moje uszy moich przeciwników. 13 Sprawiedliwy zakwitnie jak palma, rozrośnie się jak cedr na Libanie. 14 Zasadzeni w domu Pańskim rozkwitną na dziedzińcach naszego Boga. 15 Wydadzą owoc nawet i w starości, pełni soków i zawsze żywotni, 16 aby świadczyć, że Pan jest sprawiedliwy, moja Skała, nie ma w Nim nieprawości.

PSALM 33(32) Bóg władcą świata 1 Sprawiedliwi, wołajcie radośnie na cześć Pana, prawym przystoi pieśń chwały. 2 Sławcie Pana na cytrze, śpiewajcie Mu przy harfie o dziesięciu strunach. 3 Śpiewajcie Jemu pieśń nową, pełnym głosem pięknie Mu śpiewajcie! 4 Bo słowo Pana jest prawe, a każde Jego dzieło niezawodne. 5 On miłuje prawo i sprawiedliwość: ziemia jest pełna łaskawości Pańskiej. 6 Przez słowo Pana powstały niebiosa i wszystkie ich zastępy przez tchnienie ust Jego. 7 On gromadzi wody morskie jak w worze: oceany umieszcza w zbiornikach. 8 Niech cała ziemia boi się Pana i niech się Go lękają wszyscy mieszkańcy świata! 9 Bo On przemówił, a wszystko powstało; On rozkazał, a zaczęło istnieć. 10 Pan udaremnia zamiary narodów; wniwecz obraca zamysły ludów. 11 Zamiar Pana trwa na wieki; zamysły Jego serca - poprzez pokolenia. 12 Szczęśliwy lud, którego Bogiem jest Pan - naród, który On wybrał na dziedzictwo dla siebie. 13 Pan patrzy z nieba, widzi wszystkich synów ludzkich. 14 Spogląda z miejsca, gdzie przebywa, na wszystkich mieszkańców ziemi: 15 On, który ukształtował każdemu z nich serce, On, który zważa na wszystkie ich czyny. 16 Nie uratuje króla liczne wojsko ani wojownika nie ocali wielka siła. 17 W koniu zwodniczy ratunek i mimo wielkiej swej siły nie umknie. 18 Oto oczy Pana nad tymi, którzy się Go boją, nad tymi, co ufają Jego łasce, 19 aby ocalił ich życie od śmierci i żywił ich w czasie głodu. 20 Dusza nasza wyczekuje Pana, On jest naszą pomocą i tarczą. 21 W Nim przeto raduje się nasze serce, ufamy Jego świętemu imieniu. 22 Niech nas ogarnie łaska Twoja Panie, według ufności pokładanej w Tobie!

Nie widzieć, nie słyszeć... Nie widzieć, nie słyszeć, kochać nie umieć, nie wiedzieć nawet jakie to nieszczęście... W ciemnościach wzrastać i nie rozumieć czemu łzy kapią coraz gęściej. Nie przeczuwać, że gdzieś jest jaśniej i piękniej, karmić kiełek miłości ognia refleksami i bać się, że pęknie serce wyschnięte. Wszak podlewane jest złudzeniami. Niejednego ów zły sen na łopatki kładł, dając gorzki przedsmak ponurego końca. Czyż rozwinie płatki delikatny kwiat, który jeszcze nigdy nie oglądał słońca?... Więc błagam Cię Panie o światła promyczek, kroplę wody życia - a nigdy nie zasnę. Pozwól spojrzeć w Twoje słoneczne oblicze. Bez Ciebie... zgasnę.

👄... Nie widzieć, nie słyszeć... Nie widzieć, nie słyszeć, kochać nie umieć, nie wiedzieć nawet jakie to nieszczęście... W ciemnościach wzrastać i nie rozumieć czemu łzy kapią coraz gęściej. Nie przeczuwać, że gdzieś jest jaśniej i piękniej, karmić kiełek miłości ognia refleksami i bać się, że pęknie serce wyschnięte. Wszak podlewane jest złudzeniami. Niejednego ów zły sen na łopatki kładł, dając gorzki przedsmak ponurego końca. Czyż rozwinie płatki delikatny kwiat, który jeszcze nigdy nie oglądał słońca?... Więc błagam Cię Panie o światła promyczek, kroplę wody życia - a nigdy nie zasnę. Pozwól spojrzeć w Twoje słoneczne oblicze. Bez Ciebie... zgasnę.