Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

............+.............

***************BARKA*******************

Polecane posty

że wiosna się zbliżna wielkimi krokami, nie dziwnym się wydadzą i te krótkie wersety;) Alighieri Dante Ma pani Miłość w oczach uwięziła... Ne li occhi porta la mia donna Amore Ne li occhi porta la mia donna Amore, Per che si fa gentil cio ch'ella mira; Ov'ella passa, ogn'om ver lei si gira, E cui saluta fa tremar lo core, Si che, bassando il viso, tutto smore, E d'ogni suo difetto allor sospira: Fugge dinanzi a lei superbia ed ira. Aiutatemi, donne, farle onore. Ogne dolcezza, ogne pensero umile Nasce nel core a chi parlar la sente, Ond'e laudato chi prima la vide. Quel ch'ella par quando un poco sorride, Non si po dicer ne tenere a mente, Si e novo miracolo e gentile. Ma pani Miłość w oczach uwięziła Ma pani Miłość w oczach uwięziła, Przez co grzecznieje, czyje widzi lica, Gdziekolwiek idzie, każdego zachwyca, Serce drży temu, dla kogo jest miła. Spuszczają głowy i bledną przechodnie, Nad swymi braki wzdychając po cichu, Lecz nie ma przy tym ni gniewu, ni pychy. Pomóżcie, panie, wysławić ją godnie. Pokorne myśli i miłe obrazy Rodzą się w sercu na brzmienie jej głosu, Nieszczęsny, kto jej nie widział ni razu. Jej zapamiętać uśmiechu nie sposób, Ani opisać znanymi nam słowy: Taki to widok cudowny i nowy. przełożył Maciej Froński

Gość HAKÓNA
🌻

Gość HAKÓNA
Delfinko 🌻 Gniewko 🌻

Gość brzmi obiecująco
no i co jednak sie nie wyniosleś??

Gość wydoroślałem....
pa!

Wiosna Liście skłębione słońcem wokno zielenią się pchają, liście wytrysłe smugami drzew wiosennego raju. Słońce się tarza po murach krwawiące plamą cegieł; park - zieleniasta góra w niebo alei szeregiem wystrzelił. 13.V.38 K.K.Baczyński

Serce Serce jest ptak biały, z drzew bialych nie oderwany ptak, jak owoc niedojrzały, jak nieznajomość potęg, które w kolebach ziemi kolysały trwogę i miłość, nim w cialo stężały, nim się nie stały młotem. A teraz młot, a nad nim cóż, gdy bije o ziemie lodowate, o serca niczyje, cóż nali nim? Serce - ptak biały z drzew nie oderwany, karmiony krwią z Chrystusa pięciorany, wzejdzie czy spadnie? Serce - ptak biały - nocą lot rozwija jak wstęgę albo skrzydla jak kolumny wbija w eiemność czy światło? A kiedy ptakom - ptakiem, ludziom - wiosłem, sobie jest tylko śpiewem niedorosłe, to już odgadło. luty 42 r. K.K.Baczyński

Gość wydoroślałem....
owocnych;-)

Gość dwa w jednnym
wydoroslales? w sensie? bo jak faxu nie bylo tak nima:P krzyzk!!!!!!! zycie ucieka albo, albo, podejmij decyzje bo zmarszczki mi sie zaczynaja pokazywac i to nie tylko te od smiechu:P ucieknaaales jak szczurek z tonacego:classic_cool: wracaj bo samotnosc zaczyna mnie doskwierac i potrzebuje twoich czulosci i reszte sobie dospiewaj😠

Gość gdzies tam
Hakóna🌻Gniewko🌻 ❤️dla Was:) i zaczyna się......;)wydoroślałem+

Gość znaczy gdzie to jest
wydoroslalem + bo mnie to trzeba jasno i pod oczeta podsunac:P:P